Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes fa una posada a punt de la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/14/2015 11:39:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

BibliotecaBlanes fa una posada a punt de la Biblioteca Comarcal

L’Ajuntament enllestirà a finals d’agost diversos treballs de reparació i manteniment adjudicats per prop de 45.000 €, que inclouen un nou tancament per l’accés al Pati de la Magnòlia

La Biblioteca Comarcal de Blanes es va posar en marxa el febrer de l’any 2003 i, des de llavors, han estat diversos els treballs puntuals que s’han fet per garantir el funcionament i la seva tasca diària. Després de dotze anys d’ençà de la inauguració, es va plantejar la necessitat de fer diverses obres de reparació i manteniment que es van pressupostar en 53.416’66 €, i que finalment es van adjudicar per 44.775’07 € a l’empresa Construccions Camps Esqueu de Blanes.

Els treballs, que van iniciar-se el passat mes de juny, es troben en la seva darrera fase i s’espera que puguin estar enllestits a finals d’aquest mes d’agost, abans del termini previst inicialment, que era de tres mesos. Per finançar-les, s’ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona, dins el programa específic de cooperació municipal de la Diputació de Girona, del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya corresponent a l’anualitat d’aquest 2015.


Biblioteca Comarcal de Blanes
A grans trets, els treballs que s’estan enllestint inclouen cinc aspectes principals: millores en la recollida d’aigües pluvials, sanejament i adequació de diversos elements interiors, la reparació i adequació de la façana principal i la coberta, i el tractament d’elements metàl·lics. Per últim, una altra part destacada és la realització d’un nou tancament metàl·lic en l’entrada que hi ha a la part posterior de l’equipament, en l’accés al Pati de la Magnòlia.


El què va fer urgent i necessari endegar aquesta posada a punt de la Biblioteca Comarcal van ser les filtracions d’aigua que es van començar a detectar en algunes parts de l’estructura, amb el conseqüent inconvenient que va suposar que anessin a parar a la Sala de Lectura principal. Quan es va fer la primera inspecció a fons de la instal·lació, també es va poder observar com, arran de les filtracions d’aigua, s’havien deteriorat i oxidat alguns elements metàl·lics.

Nou tancament accés al Pati de la Magnòlia

A banda de l’accés principal per la Plaça de la Biblioteca -a la cruïlla entre el Carrer Racó d’en Portas i el Passeig de Catalunya-, l’altra entrada que no resulta tan coneguda és la que hi ha a la seva part posterior, que dóna a la zona verda de la Plaça Josep Vieta i Burcet. Travessant aquesta entrada s’accedeix directament al Pati de la Magnòlia que, al seu temps, comunica amb la Sala d’Actes Roberto Bolaño.


Pati de les Magnòlies
En aquesta sortida hi ha una zona exterior coberta i tancada per tres costats que sovint presentava utilitzacions no adequades arran d’actes de vandalisme. Com a resultat, s’havia estat detectant brutícia generalitzada en aquest indret, presència de deixalles, així com el trencament de vidres de la biblioteca.


Accés exterior Pati de les Magnòlies
Per solucionar aquests problemes, s’està instal·lant un nou tancament metàl·lic a la zona exterior que evitarà l’accés a la zona inter-mitja i, per afegit, els usos inadequats de l’espai. La nova estructura permetrà poder seguir veient l’interior del Pati de la Magnòlia des de l’exterior de l’edifici, si bé hi haurà diverses barres verticals per impedir que qualsevol persona pugui accedir més enllà d’aquest espai. El tancament està dotat amb dues portes, una de les quals disposa d’obertura mitjançant sistema antipànic.

Actuacions en la Façana i la Coberta de l’edifici

Les actuacions que s’han estat fent a la façana que dóna al Passeig de Catalunya han consistit principalment en reparar una esquerda que va provocar el despreniment de peces del material. Un cop es va poder treure l’aplacat del tram afectat, es va fer una anàlisi completa de la façana en tot el seu conjunt, decidint-se la instal·lació d’una nova franja que harmonitzés estètica i visualment.


Coberta de la Biblioteca Comarcal
També s’ha aprofitat per fer una neteja, repàs i sanejament de tota l’estructura, incloent el pintat de les superfícies i refer la llosa de formigó que la cobreix. Una altra millora que s’ha incorporat és la instal·lació d’un sistema de control anti-aus amb les característiques punxes que hi ha a la part més alta de la façana, impedint així que els àcids corrosius dels excrements puguin deteriorar l’edifici.

Per la seva banda, les actuacions que s’han hagut de fer a la coberta han millorat la recollida d’aigües pluvials, així com la seva impermeabilització i les juntes d’unió de diferents elements. Després de verificar que les aigües que es recollien en un canal superior i es conduïen a un col·lector interior només disposaven d’un sol baixant, se n’ha col·locat un segon a l’extrem oposat i s’ha instal·lat un sobreeixidor per resoldre els problemes puntuals de filtracions d’aigua que s’havien detectat a l’interior.

Millores a l’interior de l’edifici

Aprofitant aquesta posada a punt de l’edifici de la Biblioteca Comarcal, també s’han resolt diverses qüestions que afectaven al seu interior. En primer lloc, s’han reparat els desperfectes que havien causat les filtracions d’aigua, i per això s’han enderrocat els trams malmesos de cel ras, substituint-ho per noves plaques de guix laminat, així com el posterior pintat.Un altre dels aspectes que s’ha millorat és la seguretat dels treballadors i treballadores, així com dels usuaris de l’equipament cultural. Es tracta de les escales interiors que condueixen consecutivament de la planta baixa a la primera planta i d’aquesta al segon pis. En el primer tram s’han col·locat barrots al costat esquerra on fins ara només hi havia una barana, i al segon s’ha instal·lat tant la barana com els barrots amb una estructura i color de pintura similars a les ja existents.

Data de realització: 08/14/2015 | Data de la darrera actualització: 08/14/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300