Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local i Protecció Civil van fer més d’un centenar intervencions per la tempesta d’ahir


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/16/2015 02:32:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESPolicia Local i Protecció Civil van fer més d’un centenar intervencions per la tempesta d’ahir

D’aquest total, van haver-n’hi 40 a causa d’arbres caiguts, un dels quals ho va fer sobre un turisme, així com nombroses inundacions. Cap dels incidents va provocar danys personals

Aquest matí de diumenge s’ha fet un balanç provisional de les actuacions efectuades a causa de l’episodi de pluja intensa que es va registrar la tarda d’aquest passat dissabte a Blanes. En total, els efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes van fer més d’un centenar d’intervencions de tot tipus, comptant amb el suport dels Bombers de la Generalitat, que van ser requerits majoritàriament per arbres caiguts i baixos inundats.


Façana marítima Blanes, dissabte a la tarda
La tempesta va començar a afectar Blanes quan faltaven pocs minuts per les 5 de la tarda, finalitzant l’episodi més intens pels volts de 2/4 de 6, si bé posteriorment va continuar plovent amb menys força. Durant la fase més forta, en alguna indrets de la població fins i tot es va registrar la caiguda de calamarsa, així com ratxes de fort vent segons la zona de Blanes. El més destacat és que cap dels incidents va provocar danys personals greus que requerissin el trasllat en ambulància a l’Hospital Comarcal.

La única evacuació que es va fer al centre sanitari va ser una intervenció paral·lela, totalment aliena a la tempesta. Es tractava d’un trasllat provinent de Tossa de Mar requerit per un helicòpter dels Bombers de la Generalitat, que va aterrar al costat de la GI-683, a la Carretera de Blanes a Lloret, i que va demanar l’escorta de la Policia Local per finalitzar el transport a l’Hospital Comarcal de Blanes.


Rotonda Avinguda d'Europa
Durant tota la tarda, el vespre i la nit, han estat treballant un total de 13 agents i oficials de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, així com 15 efectius dels Bombers de la Generalitat. Aquests darrer cos d’emergències va intervenir amb 15 efectius, repartits en fins a 5 vehicles que van arribar a actuar simultàniament, i que provenien de Lloret de Mar, Cassà i Palafrugell principalment.


L’episodi de pluja va deixar caure prop de 40 litres per metre quadrat en poc més de mitja hora, una quantitat que surt del què sol ser habitual. Les actuacions dels diferents cossos d’emergència per solucionar incidències provocades per la tempesta va finalitzar pels volts de les 11 de la nit. Durant aquestes hores, també va ser requerida la presència de dues ambulàncies del SEM a la població, si bé es tractava d’afectacions alienes a la tempesta.

Inundacions en diversos sectors de Blanes

L’indret on es van haver de concentrar un major nombre d’efectius de la Policia Local i Protecció Civil va ser la rotonda que hi ha a la cruïlla de l’Avinguda d’Europa amb la Carretera de Malgrat de Mar. Des que va començar la tempesta, els efectius dels dos cossos d’emergència ja van desplaçar les diferents unitats a les zones més conflictives d’arreu del municipi on ja es preveia que s’haurien de resoldre incidències. Una d’elles va ser aquesta, en base a l’experiència d’anteriors ocasions, així com la més recent que havia tingut lloc just el dia abans, el divendres dia 14.


Amb tot, diversos vehicles van quedar atrapats en aquesta rotonda per la ràpida pujada d’aigua que va inundar la part més baixa. Quatre d’ells van haver de ser retirats amb un servei d’assistència de grua, mentre que la gran majoria van poder sortir de mutu propi. Una altra rotonda que es va veure afectada per l’aigua va ser la de la cruïlla de l’Avinguda Catalunya amb al Carrer Plantera, al barri del mateix nom, si bé en aquest indret cap vehicle va quedar atrapat per l’aigua.

En general, es van registrar casos d’inundacions puntuals arreu del municipi, com per exemple a la cruïlla de la Rambla Joaquim Ruyra amb el Carrer Anselm Clavé, o bé a la rotonda de la Plaça de l’Escorxador, on hi ha un pendent molt pronunciat. L’aigua va entrar als baixos de diverses cases i establiments comercials, així com en garatges soterrats, requerint-se en alguns casos la presència dels Bombers de la Generalitat per extreure l’aigua acumulada.


Un dels casos més problemàtic va ser la inundació que va haver en un aparcament privat per a diversos vehicles, en un edifici situat entre els carrers Eivissa i Menorca, on es va requerir l’actuació de fins a dues dotacions dels Bombers de la Generalitat. Es tracta d’un pàrking d’un bloc de veïns que ja s’ha inundat en anteriors ocasions, on el cos d’emergència va necessitar més de 4 hores per poder extreure tota l’aigua acumulada, comptant amb el recolzament de Policia Local i Protecció Civil.


Pàrking inundat Els Pins
40 intervencions per arbres caiguts a la via pública

Del més d’un centenar d’intervencions que es van haver de fer ahir, 40 d’elles van estar relacionades amb arbres caiguts a la via pública a causa de la pluja i el vent que acompanyava la tempesta. En la major part d’aquests casos es va requerir la presència dels Bombers de la Generalitat, i en d’altres se’n van encarregar els efectius de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes.

Una de les intervencions més rellevant va tenir lloc al Carrer Colom, davant del Càmping Blanc, on l’arbre va caure sobre un turisme desocupat, de nacionalitat espanyola, que estava aparcat just a sota. Aquest va ser un dels casos on es va haver de requerir la presència dels bombers, així com en un altre cas localitzat al Carrer Ses Falques, al polígon industrial.


Arbre caigut al Polígon Industrial
Policia Local, Protecció Civil i Bombers també van haver d’intervenir en incidències de tots colors. Així, van haver tendals, teules o fins i tot pèrgoles que van desfermar-se, o van ser arrencats pel vent, d’altres elements que van ser arrossegats, i senyals de trànsit i senyalització informativa que va quedar afectats i/o arrencats durant l’episodi més intens de la tempesta.


Els efectius dels dos cossos d’emergència municipals es van encarregar de tapes de clavegueram aixecades arreu de tot el terme de Blanes, així com de branques escapçades, mobiliari urbà afectat, etc. Igualment, es van fer inspeccions oculars en domicilis de particulars, establiments comercials i de restauració per problemes d’embornals privats obturats i/o amb filtracions d’aigua.

Més de 2.000 abonats sense llum

Una altra afectació que es va donar ahir al vespre a Blanes va ser la interrupció del subministrament elèctric, que va afectar més de 2.000 abonats. Majoritàriament el tall va deixar sense llum veïns dels barris de La Plantera, Carretera de Lloret i Els Pins, que van anar recuperant el servei de manera esglaonada i, gran part, quan eren els volts de les 10 de la nit.


A les 8 del matí d’avui diumenge s’ha informat que ja no quedava cap abonat de la companyia elèctrica que continués afectat pel tall de llum. Una de les mesures que va posar en marxa l’empresa va ser un grup electrogen que es va instal·lar a la Carretera Vila de Lloret per donar abastiment a aquest sector de la vila.



Data de realització: 08/16/2015 | Data de la darrera actualització: 08/16/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300