Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Festa dels Copatrons enguany més festiva que mai, i amb actes per a tots els públics


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/17/2015 12:25:59 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FESTA COPATRONS 2015La Festa dels Copatrons enguany més festiva que mai, i amb actes per a tots els públics

L’artista blanenca Sònia Isern s’ha encarregat de dissenyar la imatge del programa d’aquest 2015, on destaca que el dia de Sant Bonós i Sant Maximià, el 21 d’agost, serà festiu a Blanes

Aquests propers dies, del 20 al 23 d’agost, Blanes viurà la Festa dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià, que per quart any consecutiu organitzen de manera conjunta el Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament i l’entitat blanenca Acció Cultural Es Viver. Es tracta de sumar esforços perquè la Festa Major Petita la visqui amb especial intensitat aquesta població de la Costa Brava.

Disseny de la imatge del programa a càrrec de l’artista Sònia Isern

Durant el passat cap de setmana ja es van començar a repartir els 10.000 exemplars que s’han editat del programa la Festa Major Petita de Blanes, que inclou un total de 22 activitats. Aquest 2015 s’ha encarregat de dissenyar la il·lustració que identifica el programa l’artista blanenca Sònia Isern, que precisament aquests dies està exposant la seva obra a la Sala García Tornel del Carrer Ample, presentada sota el títol Viu.


L'autora del cartell, Sònia Isern, i el regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas
La il·lustració que ha creat Sònia Isern Ros, en la línia dels treballs que es poden visitar a l’exposició, és una aquarel·la d’animats colors que simbolitza tres dels components identificatius de les Festes dels Copatrons. Així, l’element central són unes figures que simbolitzen l’acte més participatiu de les festes, la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, mentre que a la base de la imatge es ballen sardanes i a la part de dalt estan representats els dos copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià.

El pressupost per a l’organització de la Festa Major Petita puja a més de 12.000 €, la mateixa quantitat que es va destinar l’any passat. Aquest cicle festiu, a diferència de la Festa Major de Santa Anna, acostuma a tenir un caire molt més popular, amb un major nombre d’activitats d’arrels tradicionals. Amb tot, també inclou altres esdeveniments pensats per tot tipus de públic.

Una celebració més festiva que mai

Enguany el cicle de la Festa dels Copatrons serà més festiu que mai, ja que el dia 21 en què se celebra Sant Bonós i Sant Maximià, serà festa local a Blanes. Aquesta circumstància només es produeix cada cinc o sis anys –depenent del calendari-, i ho designa l’Ajuntament de Blanes cada vegada que el 26 de juliol, quan se celebra la festivitat de Santa Anna -patrona de la vila-, coincideix amb un diumenge. La decisió sempre és la mateixa: que el dia dels copatrons, el 21 d’agost, sigui festiu.


Xocolatada Popular 21 d'agost
La celebració de la Festa Major Petita s’haurà encetat el dijous 20 d’agost al vespre, amb l’anunciació de l’inici de la festa que tindrà lloc en diversos indrets del centre. Es tracta d’un pregó itinerant amenitzat amb música i capgrossos. L’endemà divendres, el dia festiu en què s’escau la celebració dels copatrons, s’encetarà a les 9 del matí amb una xocolata popular sota l’arc dels copatrons del Carrer Ample, seguida per l’ofrena floral que es farà en aquest mateix indret a 2/4 de 12, i una missa en honor a Sant Bonós i Sant Maximià a l’Església Santa Maria a les 12. Aquests dos darrers actes els encapçalarà l’alcalde de Blanes acompanyat dels regidors i regidores de l’Ajuntament.

Concert de versions pop/rock, cercavila, sardanes i botiga al carrer

Els actes del divendres festiu continuaran a la tarda amb una audició de sardanes al Banc dels Músics del Passeig de Mar amb la Cobla Bisbal Jove, així com amb la popular cercavila Places i Carrers que començarà a 2/4 de 10 de la nit, i que farà un recorregut pel centre del municipi. La jornada del 21 d’agost també inclourà a les 10 de la nit una nova sessió del 6è cicle Docus a la Fresca a la Plaça Verge Maria, amb la projecció del documental Crudo Paraíso.


Pregó itinerant d'inici de la Festa Major Petita - Foto: Quim Llorens
Més entrada la nit i fins la matinada hi haurà un concert per a tots els gustos: des del públic jove fins als més veterans. Ubicat a la Plaça dels Dies Feiners, la sessió començarà a 2/4 d’11 de la nit, i anirà a càrrec dels Super Gang, un grup que garanteix més de dues hores de diversió i ball a base de temes internacionals de pop-rock dels anys 80, 90 i de l’actualitat. Així versionen des de Queen, The Police, Zuchero, Pink Floyd, i Bon Jovi, fins a Maroon 5, Bruno Mars i Robbie Williams.

D’altra banda, la tarda del divendres ja començaran a instal·lar-se als carrers del centre de la vila les parades d’una nova edició de La Botiga al Carrer, que organitza l’Associació de Botiguers de Blanes Centre amb el suport de l’Ajuntament. L’acció promocional continuarà l’endemà dissabte durant tota l ajornada: a partir de 2/4 de 10 i fins les 9 de la nit.

Actes Populars, Havaneres, Actuacions Veteranes i Caminada Popular

Durant el cap de setmana hi haurà els actes més populars i tradicionals de tot el cicle festiu. Dissabte a partir de les sis de la tarda hi haurà la inscripció per participar en una nova edició de la Cursa Córrer el Cos, que sortirà primer amb una cercavila a 2/4 de 7, seguida a les 7 per la carrera des del monument a Joaquim Ruyra del Passeig de la Mestrança, fins a la Plaça de l’Església.

L’endemà diumenge, a les 8 del matí, es farà la Tirada a l’Art a la platja de davant la Plaça Nostra Senyora del Vilar dels Pins, seguida per una sardinada a les 9, el Ball de Plaça a les 11 el matí a la Plaça dels Dies Feiners, la vermutada a les 12 del migdia i el Dinar Popular a les dues del migdia al Carrer Muralla. Per últim, la tarda del diumenge la Plaça d’Espanya allotjarà la Trobada de Puntaires a partir de les sis.


Tirada a l'art diumenge a les 8 h - Fotografia: Quim Llorens
Per tercer any consecutiu, el programa de la Festa Major Petita també inclou una de les activitats musicals que més agraden a vilatans i visitants; les cantades d’havaneres. En aquesta ocasió, tindran lloc diumenge a partir de les 9 de la nit al Banc dels Músics del Passeig de Mar, i hi haurà una doble sessió amb els grups Es Portell de Blanes i Les Veus de l’Estany. Per reblar la vetllada que es farà arran de mar, també s’oferirà rom cremat.

La tarda-vespre del dissabte, però, encara cal tenir en compte diverses activitats que ja són habituals en aquest cicle festiu del mes d’agost. Així, a partir de 2/4 de 8 la Plaça dels Dies Feiners allotjarà balls Country i Balls de Saló a càrrec del Casal Benet Ribas, seguits a partir de 2/4 de 10 per una sessió de Playback. Records per a tu del grup Nabac. Coincidint amb la jornada del dissabte també hi haurà un esdeveniment que compta amb una estructura organitzativa a banda: la XXXIII Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, que en les anteriors ocasions està superant els 5.000 participants de totes les edats: des de nens i nenes fins a gent gran.


Havaneres diumenge a les 21 h
Per últim, val a dir que durant la tarda del dissabte es farà el lliurament de premis de la 21a edició del Concurs Fotogràfic Festa Major de Blanes, que s’allotjarà al mateix indret on s’allotgen les instantànies guardonades, així com una selecció dels finalistes: Casa Saladrigas. Per organitzar els actes de la Festa Major dels Copatrons, enguany també s’ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, el grup Nabac, l’Associació de Veïns dels Pins, la Colla Gegantera de Blanes, l’Associació de Pensionistes i Jubilats, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica (AFIC) i la Diputació de Girona.Data de realització: 08/17/2015 | Data de la darrera actualització: 08/17/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300