Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Una Xocolatada amb 750 persones, l’Ofrena i la Missa centren al matí la Jornada Festiva de Sant Bonós i Sant Maximià


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/21/2015 12:22:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FESTA COPATRONS 2015Una Xocolatada amb 750 persones, l’Ofrena i la Missa centren al matí la Jornada Festiva de Sant Bonós i Sant Maximià

La celebració d’aquesta festa local, enguany amb caràcter extraordinari, continuarà avui al vespre amb sardanes, la cercavila “Places i Carrers” i un concert amb versions pop/rock

Blanes ha viscut el matí d’avui divendres els actes més oficials i solemnes de la Festa Major Petita coincidint amb el 21 d’agost, quan se celebra Sant Bonós i Sant Maximià. Aquest 2015 el dia dels copatrons és festa local a Blanes, per això els blanencs i blanenques l’han pogut gaudir encara amb més intensitat que en anteriors edicions, ja que aquesta data no sempre és festa local.


Xocolatada Popular sota l'Arc dels Copatrons
Avui no és dia laborable a Blanes amb caràcter extraordinari, ja que quan el 26 de juliol, la Festa de Santa Anna –patrona del municipi- coincideix amb un diumenge, es canvia la feta local pel 21 d’agost, Sant Bonós i Sant Maximià. Aquesta circumstància, doncs, no passa cada any.

Xocolatada, ofrena floral i missa

La celebració s’ha encetat amb una xocolatada popular que ha comptat amb la participació de més de 750 persones. Des de primera hora del matí ja hi havia una llarga cua de gent davant l’arc dels copatrons que hi ha al Carrer Ample, dalt del qual hi ha una fornícula que protegeix les imatges dels màrtirs. Val a dir que, de cara a la celebració de la Festa dels Copatrons d’enguany, un grup de veïns s’ha encarregat de pintar el seu entorn perquè pogués lluir encara més.


A partir de les nou del matí s’han començat a omplir els primers gots amb xocolata desfeta apta per a celíacs amb l’ajut de tres grans peroles amb capacitat per a 30 litres cadascuna. La cua de xocolataires de totes les edats que esperaven pacientment a rebre el seu got de dolç àpat calent ha estat constant durant tota l’estona, i s’hi comptaven tant vilatans com visitants de diverses nacionalitats. Com cada any, també hi ha hagut algú que, amb previsió, s’ha portat alguna pasta per sucar a la xocolata.


L’Ajuntament de Blanes va recuperar fa 12 anys la tradició d’organitzar l’esmorzar popular en motiu de la Festa dels Copatrons després de més de mig segle sense fer-se. Malgrat feia tants anys que no es celebrava, avui dia encara queden vestigis d’aquest acte festiu. Es tracta d’una argolla situada sota l’arc dels copatrons on antigament es penjava la balança pública de pesos que el dia de la festa dels copatrons s’utilitzava per penjar-hi la gran perola de xocolata desfeta.


Ofrena Floral sota l'Arc dels Copatrons
Després de l’esmorzar, a quarts de 12 del migdia ha tingut lloc una ofrena floral que s’ha dipositat a la fornícula alçada on es guarden les imatges de Sant Bonós i Sant Maximià. L’acte l’ha encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament. Després, bona part de la comitiva ha assistit a la missa en honor dels copatrons a l’Església Santa Maria, on avui es podien venerar les relíquies dels dos màrtirs, exposades dins una petita arqueta instal·lada a l’altar.

Cap de setmana d’intensa activitat

El programa de la Festa dels Copatrons inclou encara un gran nombre d’activitats que s’han de celebrar entre el vespre d’avui divendres i, de manera especial, durant tot el cap de setmana. Avui al vespre hi haurà Sardanes al Banc dels Músics i la Cercavila Places i Carrers; i a 2/4 d’11 de la nit el concert del grup Super Gang a la Plaça dels Dies Feiners, amb versions Pop/Rock dels anys 80-90 i de l’actualitat.

Des d’avui a la tarda i durant tota la jornada del dissabte hi haurà les parades de La Botiga al Carrer al centre de la vila. La tarda del dissabte es fa la Cursa Córrer el Cós, el lliurament de premis del 21è Concurs Fotogràfic Festa Major, i al vespre-nit, a la Plaça dels Dies Feiners, Balls Country, Balls de Saló i Playback amb la gent de Nabac i del Casal Benet Ribas. La jornada es tancarà amb l’acte més multitudinari: la 33a Caminada Popular Nit dels Copatrons a partir de 2/4 d’11.


L’endemà diumenge el programa d’actes continua força farcit, començant per la Tirada a l’art que començarà a les 8 del matí a la Platja de S’Abanell, a l’alçada de la Plaça Nostra Senyora del Vilar dels Pins, seguida per una Sardinada Popular. A les 11 hi haurà Ball de Plaça a la Plaça dels Dies Feiners, a les 12 del migdia Vermutada sota l’Arc dels Copatrons i a les 2 del migdia Dinar Popular al Carrer Muralla.

Per últim, diumenge a la tarda es fa la Trobada de Puntaires a la Plaça d’Espanya i una sessió doble de Cantada d’Havaneres al Banc dels Músics del Passeig de Mar. Primer actuarà el grup de Blanes Es Portell, i després serà el torn de les Veus de l’Estany. Per fer encara més autèntica la sessió de cançons marineres, s’oferirà rom cremat.


L'alcalde i regidors i regidores de l'Ajuntament de BlanesData de realització: | Data de la darrera actualització: 08/21/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300