Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un Pregó Itinerant cantat, tret de sortida de la Festa dels Copatrons 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/21/2015 12:17:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FESTA COPATRONS 2015Un Pregó Itinerant cantat, tret de sortida de la Festa dels Copatrons 2015

L’Anunciació de l’inici de la festa es va fer el vespre d’aquest passat dijous i va anar a càrrec de Ferran Pujadas, que va acompanyar la cançó amb la seva incombustible guitarra

La Festa Major Petita de Blanes es va encetar el vespre d’ahir dijous amb l’anunciació de l’inici de la festa a càrrec d’Acció Cultural Es Viver, que co-organitza el cicle festiu amb l’Ajuntament de Blanes per quart any consecutiu. Plantejat com un pregó itinerant amb cercavila, va comptar amb la participació dels capgrossos, els gegantons i les gralles de la Colla Gegantera de Blanes, i va fer un recorregut pel centre de la vila amb diverses aturades per anar reproduint el pregó íntegrament.


Preparatius Anunciació de l'Inici de la Festa
Ferran Pujadas, d’Acció Cultural Es Viver, se’n va encarregar de fer-lo, afegint com a novetat que enlloc de llegir-lo, el va fer cantat, acompanyat amb el so de la guitarra que tocava ell mateix. En la línia del què ha vingut sent aquest acte des que el va recuperar l’entitat blanenca, l’anunciació de l’inici de la Festa dels Copatrons menava tothom a participar, a sortir al carrer, a l’hora que aprofitava per tractar algun tema d’actualitat.


Ferran Pujadas a l'Anunci de l'Inici de la Festa
En aquest sentit, va fer referència a que aquest 2015 hi ha hagut un relleu a l’alcaldia, així com a la consulta popular que es farà a Blanes per decidir si els ciutadans i ciutadanes volen que la població passi a formar part de l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència. Per últim, en clau nacional, es va recordar d’una banda la convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana per omplir la Meridiana l’11 de setembre, i de l’altra les eleccions catalanes que s’han convocat pel 27-S.


La cercavila de l’Anunciació de l’Inici de Festa va sortir des de davant del Casal La Cooperativa del Carrer Muralla, davant del qual ja fa fer la primera lectura cantada. La segona aturada per cantar-lo de nou es va fer a la cruïlla del Passeig de Dintre amb el Carrer Muralla, i després se’n van fer dues més al Passeig de Mar, a la Plaça d’Espanya i a la Plaça dels Dies Feiners.


Les tres darreres lectures cantades del pregó es van fer a la Plaça Verge Maria, a la cruïlla del Carrer Raval amb el Carrer Muralla i, per últim, a la Plaça de l’Antic Hospital. A mesura que el pregó itinerant anava avançant, s’hi van anar afegint cada vegada més persones, de manera que en acabat s’havia aplegat una gernació per compartir l’esdeveniment festiu.


No cal dir que, com és habitual, una gran part de la gent que va anar arrossegant la cercavila eren els infants que, ja fos a peu, en cotxet o en braços de les seves famílies, anaven seguint il·lusionats sobretot els balls dels gegantons i els capgrossos. D’aquí a una setmana Blanes tornarà a viure amb molta força l’atractiu d’aquests elements festius, ja que la Colla Gegantera de Blanes organitza la XVII Trobada Gegantera.


Final de la cercavila, a la Plaça de l'Antic HospitalData de realització: 08/21/2015 | Data de la darrera actualització: 08/21/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300