Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós torna a assolir el rècord absolut de 5.000 participants


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/23/2015 10:20:20 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CAMINADA SANT BONOS 2015La 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós torna a assolir el rècord absolut de 5.000 participants

Les inscripcions es van tancar una hora i mitja abans al haver arribat al màxim previst. Per quart any consecutiu, el primer en completar el recorregut ha estat l’atleta olímpic José Luis Blanco

Aquest 2015 la 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes que es va fer la nit d’aquest passat dissabte ha tornat a assolir el rècord a què s’havia arribat en dues anteriors edicions, amb un total de 5.000 participants. L’any passat l’amenaça de mal temps va provocar que n’hi hagués uns 200 menys, després que al 2012 i al 2013 ja s’havia arribat al topall dels cinc mil participants.


33a Caminada Popular Nit Sant Bonós - Fotografies: Javier Calvete
Aquesta vegada, a diferència d’aquestes dues anteriors edicions, es va arribar al màxim previst quan encara faltava una hora i mitja perquè es tanqués la inscripció, a 2/4 de 9 de la nit. El darrer participant que es va apuntar i que, per tant, va lluir el dorsal número 5.000, va ser Jan Martínez, de 8 anys d’edat i veí de Santa Susanna.

El caràcter popular, lúdic i festiu que té la caminada va quedar de nou reflectit ahir en la gent de totes les edats que es van veure desfilar en el moment de donar el tret de sortida i, posteriorment, a la línia d’arribada. Com és habitual, els primers en emprendre l’activitat ho fan corrent, mentre que els que estan situats més enrere van caminant i/o a pas lleuger.


Una altra pràctica que també s’ha fet habitual són les famílies senceres que porten el més petit de la casa dins d’un cotxet o sobre les espatlles; els grups d’amics i amigues lluint alguna disfressa per fer gresca; participants que van amb el seu animal de companyia; o bé el gegantó Es Forcaner amb el dorsal que llueix des que va ser creat, el número 666 que reivindica el seu origen demoníac.

José Luis Blanco torna a establir rècord de la marxa amb 25’30 minuts

Malgrat la marxa popular no té un caràcter competitiu, els participants que es situen a primera línia en la sortida aprofiten per entrenar-se i la fan corrent. La 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós ha repetit enguany, per quarta vegada consecutiva, el nom del primer esportista en creuar la línia d’arribada. Es tracta de l’atleta olímpic José Luis Blanco, que va tornar a fer rècord de la marxa.


Els tres primers classificats. D'esquerra a dreta: B.Sabaly,
J.L. Blanco i Edgar Sumkis
L’any passat va cobrir els 8 kilòmetres de recorregut de la caminada en 25’40 minuts, mentre que enguany ho ha rebaixat fins als 25’30 minuts. Darrera de Blanco va arribar Edgar Sumkis, i en tercer lloc l'esportista local Buba Sabaly. El també atleta blanenc Xavi Marina, que enguany ha tornat a participar després que l'any passat no ho va poder fer perquè estava lesionat, va arribar en quarta posició. Per la seva banda, la primera corredora en arribar va ser Elisabet Ruz, de Manresa, que va aturar el cronòmetre en els 35’46 minuts.


José Luis Blanco i Xavi Marina


1a classificada: Elisabet Ruz
Suport a dues entitats socials de la vila

Des de fa nou anys, en el moment d’inscriure’s els participants tenen la possibilitat de fer donacions voluntàries mínimes de mig euro per a entitats sense afany de lucre que s’encarrega d’escollir el Departament d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes cada any. Aquest 2015 ho han estat l’associació Kedem?, que organitza activitats i dóna suport a persones amb discapacitats, i el Centre Cristià Evangèlic, que ajuda a persones i/o famílies que es troben en situacions d’especial vulnerabilitat.


Lliurament dels talons a les dues entitats
Abans que comencés la caminada, l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d’Esports, Joel Comas, així com d’altres regidors i regidores de l’equip de govern, van fer el lliurament de la suma de totes les aportacions voluntàries, un total de 2.400 €. Es van encarregar de recollir els simbòlics talons -1.200 € per a cada entitat- Ma José González i Manou Mesas en representació de Kedem?, i Eduard Rodríguez en nom del Centre Cristià Evangèlic.

Valoració positiva de les novetats d’enguany

Des de l’organització s’ha fet una valoració molt positiva de les novetats que s’han incorporat enguany a l’activitat. Una d’elles és la Bossa del Corredor, que es repartia després de l’arribada a totes les persones inscrites. El kit incloïa obsequis i flyers amb vals de descompte per gaudir de diversos serveis, tot plegat cedit per empreses i firmes comercials a l’Ajuntament.


Lliurament de la "Bossa del Corredor"
Després, els caminants i participants gaudien dels tradicionals talls de xíndria fresca i ampolles d’aigua, i també podien immortalitzar el moment al Photocoll situat a la zona de lliure circulació, on també hi havia l’altra novetat en aquesta edició. Un Disc Joquei es va encarregar d’animar l’ambient fins el moment de tancar el recinte, així com durant els minuts previs a l’inici de la caminada.


Arribada participants i moment de la marxa al Carrer Raval
Val a dir que la zona de lliure accés comptava amb més espai que en anys anteriors, ja que la línia d’arribada es va avançar uns quants metres i estava més a prop de la part del Passeig de Mar on el sòl és de terra. Finalment, tots els participants que ho van menester van poder adreçar-se al punt d’atenció on hi havia els tècnics sanitaris i els fisioterapeutes que estaven a la seva disposició.

Logística de la 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós

Organitzada per l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament amb el suport del Grup Fondistes Blanes, la 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonòs ha comptat amb la col·laboració de: Aneto, Aquarius, Coca Cola, Serhs Fruits, Font Vella, OXD, Muralla Òptica, Centre Mèdic La Roca, The New Kids Club, Blanes.Com, Càmping Solmar, Càmping La Masia, Càmping Bella Terra, Montal, Inkpressió Ecològica, Sa Mar, Confraria de Pescadors, Primer Casino de Blanes, Cafè Terrassans, Beverly Park, Nordkapp, Ecotinta i Grup Ros.


Arribada 1er classificat: José Luis Blanco
D’altra banda, juntament amb el personal de l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida, també han donat suport i col·laborat en diversos aspectes logístics la Diputació de Girona; Policia Local i Protecció Civil de Blanes; i els Serveis Municipals de les brigades.





Data de realització: 08/23/2015 | Data de la darrera actualització: 08/24/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300