Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Cursa Córrer el Cós torna a augmentar la participació


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/24/2015 04:53:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FESTA COPATRONS 2015La Cursa Córrer el Cós torna a augmentar la participació

Recuperada fa uns anys per Acció Cultural Es Viver, es tracta d’una tradició d’arrels molt llunyanes, que s’enfilen a quan els corsaris atacaven Blanes

Un dels actes d’arrel més tradicionals i populars que se celebra des de fa uns anys a Blanes en motiu de la Festa Major Petita és la Cursa Córrer el Cós, que enguany va tenir lloc dissabte passat. En la línia de la resta d’activitats que han tingut lloc aquests dies, la cursa també va augmentar considerablement el nombre de participants en relació a anteriors edicions.


Inscripcions Cursa Córrer el Cós
Així, s’hi van inscriure un total de 74 persones, dividides en dos grups per edats. Al primer, per a nens i nenes de 2 a 12 anys d’edat, hi van haver 58 infants, mentre que al segon, per a majors d’11 anys i adults, van participar 16 corredors i corredores. L’anècdota de la cursa va ser que bona part dels nens i nenes que participaven a la primera sortida, van fer el recorregut acompanyat per algun dels seus pares.


Sortida Cursa categoria 2-12 anys
En tots dos grups es van lliurar premis als tres primers classificats en masculí i femení. Així, en el grup dels petits, el primer premi va ser per a en Joel, el segon lloc per a Ton Cuñe, i a la tercera plaça per a Jan Barbero. Pel que fa a les nenes, la primera va ser Meritxell Hernández, la segona Ariadna Martín i la tercera Carla Mas.


Sortida Cursa categoria adults
En adults, la primera posició va ser pel corredor d’ultra fons Xavi Marina, la segona plaça la va assolir Manuel Fernández i el tercer lloc Marc Cermeño. Per la seva banda, en dones el primer lloc va ser per a Miriam Riera, la segona plaça per a Ariadna Calzada i el tercer lloc per a Marina Baulies


Cercavila prèvia a la cursa
L’origen històric de la Cursa Córrer el Cós se situa entre els segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava. Es van encarregar de recuperar-la perquè s’incorporés al cicle de la Festa Major Petita els membres d’Acció Cultural Es Viver. Primer es va fer una cercavila encapçalada per diversos membres de la Colla Gegantera, que fan el recorregut de la cursa de manera festiva, acompanyats pels grallers de Blanes i els grallers de Canovelles.


El recorregut que van fer els integrants de la cercavila i més tard els corredors té una llargària de 900 metres de distància, i enllaça el Passeig de Mar a l’alçada del Monument a Joaquim Ruyra, fins a la Plaça de l’Església, passant pel Carrer Ample. Val a dir que perquè la prova pogués fer-se amb totes les garanties de seguretat, la Policia Local es va encarregar de fer talls de trànsit intermitents.



Data de realització: 08/24/2015 | Data de la darrera actualització: 08/24/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300