Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Policia Local deté cinc persones durant el cap de setmana, dues d’elles després d’una persecució


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 08/24/2015 12:46:52 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutLa Policia Local deté cinc persones durant el cap de setmana, dues d’elles després d’una persecució

Dos dels detinguts, que compten amb nombrosos antecedents policials, estan acusats de ser els presumptes autors d’un robatori amb violència, lesions i atemptat contra agents de l’autoritat

Els agents i oficials de la Policia Local de Blanes han viscut un intens cap de setmana que ha donat com a resultat més destacat la detenció d’un total de cinc persones entre el dissabte 22 i el diumenge 23 d’agost. Dos dels cinc detinguts, que aquest matí de dilluns han passat a disposició judicial, estan acusats de ser els presumptes autors d’un robatori amb violència, lesions i atemptat contra agents de l’autoritat.

Aquestes dues darreres persones detingudes, que compten amb nombrosos antecedents policials, són d’una banda O.P.S, de 32 anys, nascut a Barcelona i amb domicili desconegut; i de l’altra J.E.H., també de 32 anys i veí de Santa Coloma de Gramenet. La detenció de tots dos es va produir després d’una espectacular persecució on van intervenir sis agents i oficials de la Policia Local de Blanes, un dels quals va patir ferides lleus durant l’operatiu.

Robatori amb violència, lesions i atemptat contra l’autoritat

Els fets van tenir lloc quan passaven pocs minuts de 2/4 de 4 de la matinada d’aquest passat diumenge. Dos agents de la Policia Local de Blanes que patrullaven en cotxe pel Passeig de S’Abanell van ser alertats pels crits de diverses persones que demanaven auxili. Un dels homes que demanava socors estava cobert de sang i presentava indicis d’haver estat agredit. Es tractava del propietari d’un bar que hi ha al barri dels Pins, un veí de Blanes de 28 anys.


Prefectura Policia Local de Blanes
El responsable de l’establiment va explicar als dos policies que dos homes encaputxats havien entrat a l’interior del local quan ja tenien la persiana baixada i tant ell com l’altra encarregada que hi treballa estaven fent la caixa del dia. Els dos desconeguts anaven armats amb una pistola –que després va resultar ser una pistola d’aire comprimit, confusible amb una arma de foc-, un matxet amb un full de 45 cm de llargària i una defensa elèctrica atordidora.

Els dos encaputxats van cridar als dos responsables del local –home i dona- que es tiressin al terra, els van emmordassar i immobilitzar amb brides de plàstic, i els van començar a agredir a l’hora que els exigien que els donessin els diners. El propietari del bar els va explicar que els diners eren a la caixa registradora, que només s’obre si s’introdueix un codi de seguretat. Un dels dos assaltants va afluixar una mica la brida que immobilitzava al propietari i el va acostar a la caixa.

En aquell moment, l’amo de l’establiment va aprofitar per deslliurar-se i va començar a llençar al damunt dels dos encaputxats tot el què va trobar al seu abast, damunt la barra. Durant la baralla, el propietari va aconseguir descobrir la cara d’un dels assaltants, i va resultar ferit amb talls per arma blanca mentre es defensava, així com amb diverses lesions. Poc després, els dos agressors van sortir corrents, i se’ls va veure fugir saltant per les cases del voltant, en direcció al Passeig de S’Abanell.

L’amo del local, acompanyat d’altres persones que havien escoltat els crits i s’hi havien apropat, van intentar agafar-los en la fugida, sense poder aconseguir-ho. Un cop van haver explicat tot el què havia passat a la patrulla que va acudir a socorre’ls, es va iniciar la recerca dels sospitosos a peu i en cotxe, després d’afegir-se al cotxe patrulla inicial dues unitats més del cos de seguretat municipal.


La ràpida actuació dels agents de la Policia Local de Blanes va permetre enxampar als dos sospitosos 15 minuts més tard, després d’una espectacular persecució pels voltants de la zona mentre, paral·lelament, una ambulància va ser requerida per atendre el responsable del local de les ferides i lesions que li havien produït els assaltants. Per la seva banda, un dels agents de la Policia Local també va resultar lesionat amb ferides lleus durant l’operatiu, a causa d’una coça que li va llençar el detingut quan ja estava emmanillat.

Posteriorment, quan es va escorcollar als dos detinguts a les dependències policials, es van trobar al damunt d’un d’ells 481 euros. Les tres armes que els testimonis de l’assalt van explicat que havien esgrimit els encaputxats per intimidar-los també van ser localitzades per la Policia Local i lliurades com a proves. Per la seva banda, agents de la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra van ser requerits perquè fessin les tasques necessàries per a les posteriors diligències a l’escenari dels fets.

Un detingut per cremar un vehicle al polígon industrial i altres delictes

Un altre dels casos greus atès per la Policia Local de Blanes es va produir a 2/4 d’11 de la nit d’aquest passat diumenge, quan el cos de seguretat va ser requerit per l’encarregada d’un restaurant del polígon industrial perquè hi havia un vehicle al qual li havien calat foc. L’incendi del cotxe, un Land Rover model Freelander amb matrícula espanyola, va ser sufocat pel personal de l’establiment de restauració i per la mateixa propietària, una veïna d’Arbúcies.

La conductora del cotxe sinistrat va explicar als agents de la Policia Local que estava en tràmits de separació, i que sospitava que l’autor del foc podia haver estat la seva exparella. Paral·lelament, es va comunicar als agents des de la Sala de Coordinació que els Mossos d’Esquadra havien informat sobre un vehicle tot terreny que una testimoni havia vist a la zona on havien cremat el cotxe, que podria estar relacionat.


Va ser llavors quan els agents de la Policia Local van observar que el tot terreny indicat estava iniciant la marxa al pàrking del costat on es trobaven. Els dos policies s’hi van adreçar a peu i van aconseguir aturar a l’únic ocupant del vehicle poc abans que s’incorporés a la GI 682, la Carretera d’Accés a la Costa Brava.

Finalment, el conductor va ser detingut per haver cremat el cotxe de la seva exparella, per un presumpte delicte de maltractaments en l’àmbit de la llar i per un delicte contra la seguretat vial per conduir un vehicle sota els efectes de begudes alcohòliques. Aquest darrer es va poder comprovar perquè, després d’efectuar-li el test de verificació, va reflectir que la seva tassa superava gairebé quatre cops el límit permès. El detingut és J.C.A. i també és veí d’Arbúcies.

Dos detinguts més per robatori amb violència i per violència de gènere

Els altres dos detinguts per la Policia Local de Blanes tenen a veure amb sengles fets produïts durant la matinada i el migdia d’ahir diumenge. El primer cas va tenir lloc a ¾ de 3 de la matinada, quan una patrulla de la Policia Local estava fent tasques de vigilància al Passeig de S’Abanell i els agents van observar que hi havia un jove estès al terra. Es tractava d’un turista holandès que està allotjat en un establiment dels Pins, que va explicar-los que havia estat agredit per un grup d’entre quatre i cinc joves que també eren d’origen holandès, sense motiu aparent.

Una de les persones que acompanyaven al jove ferit va ensenyar als policies una gravació feta amb el seu telèfon mòbil on es veia part de l’agressió patida pel seu company. Quan els agents encara estaven atenent a la víctima –que va ser assistida per una ambulància a requeriment de la Policia Local- es va acostar als agents un altre jove holandès que els va explicar que també havia patit una agressió, així com el robatori del seu telèfon mòbil valorat en 700 euros.


Al considerar que es podia tractar dels mateixos autors, es va iniciar una recerca que va acabar amb la detenció d’un jove que es veia en l’enregistrament en vídeo agredint a la víctima. Es tracta d’un jove holandès de 16 anys d’edat, a qui se l’imputa com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb violència.

Per últim, el cinquè detingut per la Policia Local de Blanes està acusat d’un delicte de violència de gènere. El migdia d’aquest passat diumenge una veïna del barri de Mas Florit va informar que hi havia una nena que estava cridant al balcó de casa seva perquè els seus pares s’estaven barallant.

Personades dues patrulles, es va procedir a la detenció de l’home per un delicte de violència de gènere contra la seva dona, de la qual està en procés de separació. Val a dir que el detingut ha acusat la seva exparella d’un delicte de violència domèstica, ja que l’home al·lega que ella també el va agredir. Com a resultat de les ferides patides, la dona, va ser atesa per una ambulància en el mateix lloc dels fets.



Data de realització: 08/24/2015 | Data de la darrera actualització: 08/24/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300