Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més d’un miler de persones a la Cantada d’Havaneres de la Festa Major Petita


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/24/2015 05:05:09 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FESTA COPATRONS 2015Més d’un miler de persones a la Cantada d’Havaneres de la Festa Major Petita

El doble concert va anar a càrrec dels grups Es Portell i Les Veus de l’Estany, i va tancar el programa d’actes de la Festa dels Copatrons

La darrera proposta que enguany ha tancat el programa de la Festa Major Petita de Blanes ha estat un dels què ha registrat el nombre més elevat d’assistents durant el cap de setmana, després del rècord assolit en motiu de la 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonòs. Es tractava de la Cantada d’Havaneres que es va fer diumenge passat a la nit, a l’indret més adequat per aquest tipus de música: arran de mar.


Cantada d'Havaneres diumenge a la nit
I és que l’escenari que es va triar va ser el Banc dels Músics del Passeig de Mar, on s’hi van aplegar més d’un miler de persones per gaudir d’un extens repertori d’havaneres i cançons de taverna. La vetllada musical va anar a càrrec del grup local Es Portell, que va ser el primer en actuar, seguits pels també pels també gironins Veus de l’Estany.


Grup "Es Portell" de Blanes
Totes dues formacions van tancar el concert amb la interpretació conjunta de dos temes clàssics: El meu avi i La vella Lola, on el més característic és acompanyar les veus dels cantants tot fent voleiar el mocador a què fa al·lusió la lletra de la cançó. Finalment, va ser al tram final de l’actuació musical quan es va oferir el complement ideal per gaudir de les havaneres: rom cremat.


Els grups Es Portell i Veus de l’Estany no era la primera vegada que coincidien dalt d’un mateix escenari. El passat mes de juliol ja van compartir espai en motiu del 19è Festival d’Havaneres que es va fer a Colliure, on també van participar Les Anxovetes, Arjau i Boira. La formació blanenca Es Portell fa poc temps que es va posar en marxa, i els seus cantants es defineixen a si mateixos com un grup de músics amateurs que volen cultivar una de les aficions que més els agrada, i animen a tothom a acompanyar-los.

Bona part dels seus integrants també participen setmanalment a l’espai de Ràdio Blanes La Taverna, i el seu local social on assagen i ofereixen concerts habitualment és el Casal La Cooperativa. El seu entusiasme i estimació per les havaneres i les cançons de taverna aviat es va encomanar ahir al vespre entre el nombrós públic assistent, que va reblar amb forts aplaudiments la seva actuació.


Data de realització: 08/24/2015 | Data de la darrera actualització: 08/29/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300