Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Tirada de l’Art, la Vermutada i el Dinar Popular, actes “gastronòmics” de la Festa Major Petita


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/24/2015 05:02:14 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

FESTA COPATRONS 2015La Tirada de l’Art, la Vermutada i el Dinar Popular, actes “gastronòmics” de la Festa Major Petita

Totes tres activitats van tenir lloc aquest passat diumenge, i van ocupar l’agenda des de primera hora de la jornada fins a primera hora de la tarda

Dins el cicle festiu de la Festa dels Copatrons hi ha diverses activitats on l’ingredient gastronòmic és el leitmotiv central. Un dels més concorreguts és la Xocolatada Popular que es fa coincidint amb el dia de la festivitat de Sant Bonòs i Sant Maximà, però també n’hi ha d’altres que deu n’hi do els parroquians que solen moure en cada edició que passa.

Sense cap mena de discussió, l’acte que requereix una major força de voluntat perquè significa haver de llevar-se d’hora per assistir-hi és la Tirada a l’Art que es va fer ahir, a partir de les vuit del matí, a la platja de s’Abanell, a l’alçada de la Plaça Nostra Senyora del Vilar del barri dels Pins. Nombroses persones s’hi van aplegar per ajudar a estirar les cordes de la xarxa que va tirar a la mar el veterà pescador Minguet.


Tirada a l'Art, diumenge al matí
Ho va fer des de la barca de les bogadores del Club de Rem Treumal, en una activitat que un any més també ha comptat amb el suport de l’Associació de Veïns dels Pins, que també la solen organitzar en motiu de les seves Festes de Barri. La vetllada matinal es va tancar amb una sardinada popular que es va oferir a tots els assistents.

Vermutada i Dinar Popular

Seguint amb l’itinerari gastronòmic d’ahir diumenge, abans que arribés el moment d’aplegar-se en un Dinar Popular que es va fer al Carrer Muralla, davant el Casal La Cooperativa, tothom qui va voler va poder participar en una altra activitat d’aquesta mateixa mena. Es tractava de la Vermutada Popular que es va allotjar al carreró que hi ha sota l’Arc dels Copatrons, i que va aplegar una gran quantitat de persones.


Vermutada Popular
La proposta consisteix en què, a canvi d’1 euro, es pot gaudir d’un vermut a base de beguda, olives, patates fregides i galetes salades. També es dóna la opció de poder adquirir marxandatge d’Acció Cultural Es Viver, diversos models de samarretes relacionades amb l’entitat al preu de 8 euros, o bé estelades grans i petites; les primeres es venen a 5 € i les segones a 3 €.

Sigui com sigui, la Vermutada no necessita de gaire explicacions perquè la gent s’hi afegeixi i s’afanyi a entretenir l’estomac mentre no arriba l’hora d’anar a dinar. Per això, sovint s’hi barregen vilatans que saben de què va amb visitants que, veient que hi ha teca, de seguida se n’assabenten de l’intríngulis de la qüestió i després de pagar religiosament el què toca, no dubten a assaborir els seus ingredients.

Data de realització: 08/24/2015 | Data de la darrera actualització: 08/24/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300