Camí de tornada

Menú principal

Noticia publicada a la web el 08/25/2015 12:40:02 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Dibuix per cronoescalada ciclistaAdrian Merino guanya la XLI Cronoescalada Ciclista al Castell de Sant Joan - Memorial Pascual Horna

La prova organitzada pel Club Ciclista Blandense és una de les més antigues de Catalunya, inclou una cursa en línia i una contrarellotge i aplega totes les categories

Diumenge passat el Passeig de Mar de Blanes va allotjar durant tot el matí una de les proves ciclistes més antigues d’arreu de Catalunya. Es tracta de la Cronoescalada Ciclista al Castell de Sant Joan, que enguany ja ha arribat a la 41a edició. La cursa està considerada com una de les més carismàtiques, ja que és la única de ciclisme de carretera que aplega totes les categories.

41a Cronoescalada Ciclista al Castell de Sant Joan - Memorial Pascual Horna
El recorregut té 2’2 km amb rampes molt dures en el tram final fins al Castell de Sant Joan, i els corredors han de fer dues pujades en grups que apleguen les diferents categories. Primer es fan cinc sortides en línia estructurades per categories. Així, a la primera van sortir plegats els màster 40-50-60; a la segona els cadets masculí i femení i junior; la tercera va ser per a juniors i fèmines elit; la quarta per a màster 30 i la cinquena per a sub 23 i elit.

Posteriorment es van fer les sortides individuals en contrarellotge de cadascun dels participants. La prova està organitzada pel Club Ciclista Blandense amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, així com de la Policia Local, que s’encarrega de fer els talls intermitents de trànsit que cal fer per garantir la seguretat de la competició i que perjudiqui el menys possible la circulació.

Des de fa uns anys, la veterana prova ciclista ha passat a anomenar-se també Memorial Pascual Horna, en record de l’enyorat fundador del Club Ciclista Blandense, qui també va destacar pel seu treball en la promoció del ciclisme base. L’actual president de l’entitat és el seu fill, José Antonio Horna.

Adrian Merino, de Bicis Esteve, s’imposa a la XLI Cronoescalada

Després que es van haver disputat totes les proves, des de les 9 del matí i fins quarts d’una del migdia, va arribar el moment de conèixer els noms dels guanyadors i guanyadores en les diferents categories, amb el lliurament de premis als tres primers classificats. Així, en la categoria reina d’elit masculina, el dominador absolut va ser Adrian Merino, de Bicis Esteve, seguit pels clàssics escaladors Guillem Muñoz (Tomas Belles) i Ivon Zugasti (Albi Belo). Per la seva banda, en la mateixa categoria d’elit femenina la primera posició va ser per Sandra Jordà (Probike).

Foto de grup dels 1er classificats en cada categoria
Cal destacar pel que fa a la resta de ciclistes classificats, la primera plaça aconseguida pel blanenc Ramon Rams en la categoria de Màster 40. El lliurament de guardons el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del president del Club Ciclista Blandense, José Antonio Horna, així com d’altres regidors de l’Ajuntament de Blanes. La cerimònia d’entrega de premis es va cloure amb una fotografia de grup amb tots els primers classificats acompanyats de les autoritats.

Ramon Rams (1er Màster 40) i José A. Horna (president CC Blandense)