Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

106 treballs han concorregut al 21è Concurs Fotogràfic Festa Major 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/25/2015 12:03:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AsocFotografica106 treballs han concorregut al 21è Concurs Fotogràfic Festa Major 2015

Narcis Vila, Jordi Masbernat i Joan Membrives han guanyat respectivament el primer premi de les tres categories del concurs: activitats de la festa major, focs d’artifici i correfoc

Casa Saladrigas va allotjar el passat dissabte l’acte d’entrega de premis del 21è Concurs Fotogràfic Festa Major de Blanes 2015, que un any més ha organitzat el departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament amb la col·laboració l’AFIC, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes. L’acte es va fer en aquest indret, ja que aquest recinte acull l’exposició dels treballs del certamen.

El lliurament de premis, que es va fer coincidint amb la Festa Major Petita, la va encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del president de l’AFIC, Domingo Fernández. També van participar-hi la regidora de Promoció de la Ciutat i Fires, Txell Salarich, així com membres de l’entitat fotogràfica, familiars i amics dels guardonats que, en alguns casos, van recollir els premis en nom d’ells.


Foto de grup guanyadors i autoritats
La novetat d’aquesta edició ha estat la incorporació d’una nova categoria, la del correfoc, que s’ha afegit a les dues que hi havia hagut fins ara: focs d’artifici i activitats de la festa major. El jurat format per Josep Carmona i Aitor Roger, designats per l’AFIC, va encarregar-se de triar els les fotografies guanyadores del primer premi, així com les dues finalistes que es guardonen en cada categoria.

Narcís Vila, Jordi Masbernat i Joan Membrives guanyen els primers premis

En la categoria d’activitats de la Festa Major el primer premi ha estat per Narcís Vila Vilella, de Tordera, amb la fotografia titulada Ball, dones, gegant. Per la seva banda, les dues fotografies finalistes han estat disparades per Josep Recio, de Blanes, i Joan Membrives, de Palafolls, que han presentat els respectius treballs sota el nom de Festes 1 i Autos de xoc.


1er Premi Festa MajorFinalistes Festa Major
En la modalitat de Focs Artificials Jordi Masbernat, de Blanes, ha guanyat el primer premi amb una de les tres obres que ha presentat en aquesta secció, la titulada Focs de Colors. Una altra de les fotografies del mateix autor, la que du per títol Saltimbanco, ha estat guardonada amb un dels dos premis finalistes. L’altra premi finalista ha estat per Joan Membrives, amb la instantània titulada Focs i Parella.


1er Premi Focs d'ArtificiFinalistes Focs d'Artifici
Per últim, en la nova categoria amb què ha comptat enguany el concurs, la del Correfoc, el primer premi ha estat per a Joan Membrives amb l’obra Bufadors a l’església, i les dues finalistes per a Xavier Xaubet, de Tordera, i per a Jordi Masbernat, presentades amb els títols Bufada i Ara arranca, respectivament.


1er Premi CorrefocFinalista Correfoc
Aquest nou apartat del concurs s’ha creat després que tant l’Ajuntament i l’AFIC Blanes van comprovar en anteriors edicions que el nombre de fotografies presentades d’aquest acte de la festa major era molt elevat. Això provocava que gairebé tots els treballs que concorrien a la categoria d’activitats de la festa major fossin del correfoc per l’atractiu i la força de les imatges, els jocs de llum i colors que transmet aquest esdeveniment.

Un total de 108 treballs presentats, corresponents a 30 autors

En totes tres categories el primer premi està dotat amb 150 €, mentre que els dos treballs finalistes es guardonen amb 75 € cadascun d’ells. En aquesta 21a edició, el concurs ha comptat amb la participació d’un total de 30 autors, que han presentat 108 treballs, dos autors i sis treballs més que en l’anterior edició. D’aquest total, quatre obres van haver de ser desqualificades perquè no s’ajustaven a la normativa.

La categoria que ha comptat amb una participació més elevada ha estat la de Focs d’Artifici, amb un total de 69 obres presentades. Per la seva banda, la nova secció on concorrien instantànies del correfoc ha comptat amb 23 treballs i, per últim, en activitats de Festa Major, n’hi ha hagut 14.


Lliurament premis 21è Concurs Fotogràfic Festa Major 2015
Seguint la tradició d’anteriors edicions, l’AFIC va organitzar durant el Concurs de Focs d’Artifici dues trobades amb aficionats a la fotografia per donar-los consells i trucs per treure millor rendiment a les càmeres. Una d’elles es va fer coincidint amb el dia del correfoc, i va incloure els consells del fotògraf de l’AFIC, Josep Ma Ciurana, qui va explicar la tècnica per capturar les espectaculars imatges que l’han fet tan admirat.

L’acte d’entrega de premis es va tancar amb un petit refrigeri a base de pastes i cava, servit amb la col·laboració de Fleca i Pastisseria Gallostra i Cava Laviret de Blanes. Les fotografies guanyadores del primer premi i finalistes, així com una selecció de les obres presentades a concurs, es podran visitar fins al proper 12 de setembre a Casa Saladrigas de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte de 17 a 20 h.Data de realització: 08/25/2015 | Data de la darrera actualització: 08/25/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300