Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Agents Rurals comissen armes i peces de caça capturades a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/26/2015 02:42:22 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AGENTS RURALSAgents Rurals comissen armes i peces de caça capturades a Blanes

L’actuació es va fer diumenge passat, i es va controlar la zona de seguretat que envolta el municipi per evitar accidents amb caçadors furtius

La inspecció la van protagonitzar membres del Grup d’Antifurtivisme del Cos d’Agents Rurals, arran de les queixes rebudes per diversos veïns sobre l’entrada de caçadors dins la zona de seguretat de Blanes. Durant l’actuació, realitzada el diumenge 23 d’agost, es van localitzar diversos caçadors i es van efectuar cinc denúncies amb els corresponents comisos de les escopetes, així com les peces de caça capturades, un total de sis tudons.

També es va comissar una escopeta d’aire comprimit que portava un menor d’edat que no disposava de la corresponent documentació per a la seva tinença. A més, el jove l’estava utilitzant fora dels llocs que estan autoritzats. En aquest sentit, el Cos d’Agents Rurals recorda que les armes d’aire comprimit no es poden usar per caçar, i el seu ús queda restringit a les galeries de tir.


Armes i peces de caça comissats pels Agenta Rurals
Una de les prioritats dels Agents Rurals és la vigilància de les zones de seguretat per guarir la integritat dels ciutadans i ciutadanes. Definides per la Llei 1/1970, les zones de seguretat garanteixen l’adequada protecció de les persones i els seus béns davant les activitats cinegètiques. En aquestes zones està prohibida la utilització d’armes de foc, així com l’exercici de la caça.

D’altra banda, està prohibit disparar en direcció a aquestes zones sempre que els caçadors no es trobin a una distància més gran que la que puguin abastar els projectils, o que la configuració del terreny intermedi impedeixi arribar a la zona de seguretat. Fins al moment, a Catalunya s’han declarat fins a 68 zones de seguretat, amb una superfície de 80.380 hectàrees sobre el total del territori nacional.
Data de realització: 08/26/2015 | Data de la darrera actualització: 08/26/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300