Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes comença a preparar-se per les eleccions del 27-S


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/31/2015 10:13:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ELECCIONS 2015Blanes comença a preparar-se per les eleccions del 27-S

Avui al matí s’ha celebrat un ple extraordinari que ha inclòs com a únic punt el sorteig per escollir els 360 membres que cal tenir preparats per cobrir les 40 meses electorals que hi haurà

L’Ajuntament de Blanes ha celebrat avui dilluns, a quarts de nou del matí, un ple extraordinari que tenia un únic punt a l’ordre del dia. Es tractava de fer el sorteig per a la designació dels membres que han de formar part de les meses electorals que s’hauran de constituir en motiu de les Eleccions al Parlament de Catalunya del proper 27 de setembre.

Per poder cobrir les 40 meses que hi ha repartides en 19 Col·legis Electorals arreu del municipi es necessiten escollir un total de 360 persones. Això és perquè, per formar cadascuna de les 40 meses, s’han de triar nou persones: tres són pels càrrecs titulars de president, primer i segon vocals, i les altres sis són per tenir disponibles els dos suplents que fan falta per a cadascun dels tres càrrecs.


Sorteig membres meses electorals 27 Setembre
Durant els propers dies, els ciutadans i ciutadanes de Blanes que hagin estat escollits al sorteig per ser membres titulars o suplents rebran la corresponent notificació de la JEZ (Junta Electoral de Zona), a través de l’Ajuntament de Blanes. En cas que alguna de les persones escollides hagi de recórrer -és a dir, que el 27 de setembre no pugui exercir el càrrec per al qual se l’ha triat- s’ha de fer a través de la JEZ de Santa Coloma de Farners, que és qui s’ha d’encarregar de resoldre totes les al·legacions que es presentin.

Segons el calendari electoral previst per aquests propers comicis catalans, correspon realitzar el sorteig dels membres de les meses electorals entre els dies 29 d’agost i 2 de setembre. Per això, l’operació que s’ha fet avui a Blanes, es farà anàlogament durant els propers dies arreu del territori.

Més de 28.000 blanencs i blanenques podran votar el 27-S

A Blanes, el proper 27 de setembre podran votar a les eleccions al Parlament de Catalunya un total de 28.176 persones, de les quals 27.327 resideixen en aquest municipi o en algun lloc d’arreu de Catalunya, i 849 a l’estranger. A nivell de tot Catalunya, podran exercir el seu dret a vot un total de 5.510.713 persones, de les quals 5.315.180 resideixen a Catalunya, i 195.533 a l’estranger amb municipi d’inscripció a efectes electorals a Catalunya.


A nivell de comarques gironines, el total de votants depassa el mig milió. Així, n’hi ha concretament 510.823, dels quals 495.557 resideixen aquí, i 15.266 a l’estranger. A Barcelona n’hi ha un total de 4.124.321; a Lleida 313.736 i a Tarragona 561.918.

Cap canvi a Blanes respecte les eleccions municipals

De cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, a Blanes no hi haurà cap canvi respecte tot el dispositiu que va estar en funcionament en motiu de les Eleccions Municipals del passat 24 de maig pel que fa a seus electorals. Així doncs, hi haurà les mateixes 40 meses repartides en els 19 Col·legis Electorals que ja hi va haver fa quatre mesos.


En aquests darrers comicis, la principal novetat va ser la posada en marxa d’una nova ubicació per als i les votants del sector del barri de Mas Florit. La seu electoral va estar situada en el nou local de l’Associació de Veïns, ubicat a les instal·lacions de la pista esportiva emplaçada a la confluència dels carrers Puigmal i Bassegoda.

Tots els ciutadans i ciutadanes que vulguin consultar online les llistes del cens electoral de Blanes per informar-se sobre on està situada la seu on hauran d’anar a votar, ho poden fer a través de la web de l’Ajuntament de Blanes, a la següent adreça: http://www.blanes.cat/eleccionsData de realització: 08/31/2015 | Data de la darrera actualització: 08/31/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300