Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes se suma al condol en el món pirotècnic per l’explosió mortal a l’empresa Zaragozana


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/01/2015 02:21:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes se suma al condol en el món pirotècnic per l’explosió mortal a l’empresa Zaragozana

La pirotècnia ha participat en deu ocasions al Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que es fa a Blanes: el primer cop va ser al 1973 i el darrer al 2014

L’Ajuntament de Blanes s’ha sumat a les mostres de condol i dolor que pesa d’ahir en el món pirotècnic i a Saragossa en especial per l’explosió que va tenir lloc aquest passat dilluns a la factoria de l’empresa Zaragozana. Recordem que l’incident, del qual s’estan investigant encara les causes, va provocar la mort de sis treballadors, així com altres sis ferits de diversa consideració.

La pirotècnia Zaragozana és molt coneguda i apreciada a Blanes per la seva participació al llarg dels anys en el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava, que enguany ha arribat ja a la seva 45a edició. L’empresa aragonesa ha ofert els seus espectacles en deu ocasions: la primera vegada va ser quan tot just es complia la tercera convocatòria del certamen, l’any 1973.

Des de llavors, l’empresa aragonesa també ha participat en cadascuna de les edicions del 1997 al 2000, així com als anys 2006, 2008, 2011, 2013 i 2014. La veterana pirotècnia s’ha quedat fins a cinc vegades a un pas de guanyar el preuat primer premi del concurs blanenc, situant-se en la segona posició de les votacions, mentre que en tres altres ocasions s’ha hagut d’acontentar amb el tercer premi.

Proposta perquè participi al Concurs de Focs d’Artifici del 2016

El matí d’avui dimarts l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, s’ha posat en contacte telefònic amb el director comercial de la pirotècnia, José Antonio Llera Gordillo, transmetent-li en nom propi, així com de tot el consistori blanenc i la població, el seu condol pel tràgic succés d’aquest passat dilluns. Lupiáñez també li ha avançat la proposta que farà arribar a la Comissió Tècnica del Concurs Internacional de Focs d’Artifici perquè s’estudiï la possibilitat que l’Ajuntament convidi l’empresa Zaragozana a participar en la propera edició del certamen que tindrà lloc al 2016.


Espectacle Pirotècnia Zaragozana, juliol 2014 - Fotografia: Quim Llorens
Segons l’alcalde de Blanes, l’objectiu d’aquesta proposta que farà arribar a la comissió que presideix el regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, no és altre que recolzar de manera explícita l’activitat de l’empresa tant pel seu lligam històric amb la vila com per ajudar-la a començar a refer-se en el futur després d’aquest tràgic incident. D’altra banda, Miquel Lupiáñez també ha enviat una carta en nom de l’Ajuntament de Blanes a la pirotècnia Zaragozana reiterant-li el seu més sentit condol, i quedant a la seva disposició per a qualsevol qüestió en què se’ls pugui ajudar des del consistori blanenc.

Les normes del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava que s’organitza des de fa 46 anys a Blanes preveuen que el guanyador del certamen quedi automàticament convidat a participar en l’edició següent. Només en ocasions molt excepcionals es podria donar el cas que el consistori convidi a fer-ho una empresa pirotècnia que no hagi conquerit el primer premi, sense haver de passar pels requisits de tria de cada any. Per això, la proposta de convidar l’empresa Zaragozana de cara al 2016 que farà arribar l’alcalde a la Comissió Tècnica caldrà que sigui acceptada o rebutjada pels seus membres, i que així quedi reflectit a les bases del concurs que s’ha de convocar per a l’any vinent.
Data de realització: 09/01/2015 | Data de la darrera actualització: 09/01/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300