Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La sanitat pública a debat en la darrera sessió de “Docus a la Fresca” d’aquest divendres 4 de setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/03/2015 03:08:48 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La sanitat pública a debat en la darrera sessió de “Docus a la Fresca” d’aquest divendres 4 de setembre

La sessió inclourà la projecció del documental “Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida”, i un dels exemples propers que es vol tractar és la situació a l’Hospital Comarcal de la Selva

L’Associació Cultural La Focal de Blanes ha organitzat per aquest divendres 4 de setembre la darrera sessió de la sisena edició de Docus a la Fresca, que tindrà lloc a la seva hora habitual: a partir de les 10 de la nit, a la Plaça Verge Maria, a tocar del Carrer Raval. En aquesta ocasió, el tema de fons seran les retallades sanitàries, a través de la projecció del documental Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida,dirigit l’any 2014 per Frederic Pahisa, amb producció de Sicom i HOWav.


Cicle "Docus a la Fresca" 2015 - Fotografies: Javier Calvete
El treball es basa en una anàlisi exhaustiva de la situació de la salut pública i posa de manifest els creixents problemes que hi ha actualment per accedir a aquest dret si no es compta amb un determinat estatus econòmic. Si la OMS recomana lluitar contra la distribució desigual del poder, els diners i els recursos per millorar les condicions de vida quotidiana, a Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida es demostra que avui dia s’està fent tot el contrari.


Fotograma del documental
Donada l’actual situació a l’Hospital Comarcal de Blanes, l’Associació Cultural La Focal ha convidat perquè assisteixin a la sessió de vídeo-forum posterior a la projecció representants dels principals protagonistes: la direcció i el comitè d’empresa de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. D’altra banda, des de l’entitat també es consideren molt valuoses les aportacions que puguin fer els principals afectats: els usuaris del centre sanitari.

Fins al moment, ja està confirmada la participació d’un representant dels treballadors, mentre que per part de la direcció de la corporació encara no s’ha confirmat encara l’assistència. Una altra de les aportacions que hi haurà durant el vídeo-forum serà la que farà Josep Cabayol, productor executiu del documental, així com membre de la productora que l’ha fet possible, SICOM: Solidaritat i Comunicació.


Aquesta darrera sessió que tancarà el cicle d’enguany s’ha programat amb caràcter excepcional, ja que inicialment s’havia d’haver fet el passat 14 d’agost. La previsió d’intenses pluges, que finalment va quedar amplament confirmada amb els tempestes que es van patir a Blanes, va impulsar a La Focal a ajornar-ho de cara al setembre al no haver llavors un lloc alternatiu. Ara, la casualitat ha volgut que de cara a aquest divendres torni a haver previsió de pluges, si bé en aquesta ocasió, de confirmar-se finalment, la sessió es traslladaria al Casal La Cooperativa del Carrer Muralla, a la mateixa hora: les 10 de la nit.

Data de realització: 09/03/2015 | Data de la darrera actualització: 09/03/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300