Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes dobla el nombre d’activitats que es faran en motiu de la Diada Nacional de Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/07/2015 12:57:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes dobla el nombre d’activitats que es faran en motiu de la Diada Nacional de Catalunya

La celebració institucional inclourà de nou la hissada de la senyera des del balcó de l’Ajuntament. Al llarg de quatre dies hi haurà 17 actes, entre ells els dedicats a l’escriptor Joaquim Ruyra

L’Ajuntament de Blanes, principalment a través de les regidories de Cultura i Festes, Promoció de la Ciutat i l’Arxiu Municipal, ha organitzat diverses activitats que tindran lloc durant el pont del proper cap de setmana en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Tot això, sense comptar amb els actes esportius, culturals i socials que també s’han programat els propers dies, però que no estan directament relacionats amb l’11 de Setembre.

El més destacat de la celebració d’aquest 2015, en relació als anys anteriors, és que s’han doblat el nombre d’activitats que es podran fer a Blanes durant aquests dies, del 10 al 13 de setembre. Així, n’hi haurà un total de disset, principalment a través dels actes institucionals, les activitats que complementen la Fira de Sabors Catalans, així com el cicle dedicat en especial a l’escriptor blanenc Joaquim Ruyra.

Celebració de la Diada Nacional de Catalunya

Els actes institucionals de l’11 de Setembre s’encetaran divendres a les onze del matí, amb la hissada de la senyera al balcó principal de l’Ajuntament, acompanyat del Cant dels Segadors. L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, juntament amb els regidors i regidores dels grups polítics municipals, encapçalarà l’acte en què també hi participen representants de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra en formació.


Hissada de la Senyera 2014 - Foto: Jordi Roig
Aquesta serà la segona vegada consecutiva en què la hissada de la senyera encapçalarà els actes més oficials de la Diada, després que durant més de 20 anys s’havia programat sempre a la tarda, pràcticament per tancar la jornada. La celebració de caire oficial continuarà el mateix divendres a 2/4 de 12, quan hi haurà l’ofrena floral que es dipositarà davant el monument a Lluís Companys, i que presidirà de nou l’alcalde acompanyat dels representants dels grups municipals.


Ofrena Floral 2014 - Foto: Jordi Roig
Els actes organitzats per l’Ajuntament en motiu de la Diada Nacional de Catalunya es completaran el mateix divendres amb un espectacle infantil a càrrec del duet Kroketa i Pirueta que es farà a la Plaça Onze de Setembre, al barri de Mas Enlaire, a les sis de la tarda. D’altra banda, el diumenge a les set de la tarda hi haurà una audició de sardanes amb la Cobla Mediterrània al Banc dels Músics del Passeig de Mar.

4a Fira de Sabors Catalans i Actes Populars

La programació en motiu de l’11 de Setembre s’encetarà el dijous dia 10, amb la posada en marxa de les parades de la quarta edició de la Fira Sabors Catalans que s’allotjarà al Passeig de Mar. Del 10 al 13 de setembre, l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya co-organitzen diverses activitats amb l’objectiu que generin dinamisme econòmic i que atreguin més visitants al municipi, aprofitant els darrers dies d’estiu i el llarg cap de setmana.Fira Sabors Catalans 2014 - Fotos: Ajuntament de Blanes
El fil conductor seran les parades de la fira, que té l’objectiu de fomentar i promocionar els productes tradicionals i artesanals elaborats al país. La mostra inclou una vintena de parades ambientades amb elements propis de la celebració de la Diada, que ofereixen productes alimentaris i artesans de la terra. L’horari en què es podrà visitar serà de dijous a dissabte de 11 del matí a 10 de la nit; i el darrer dia, el diumenge 13, de 10 del matí a 9 de la nit.


Inflables per a la mainada
Al mateix recinte de la Fira Sabors Catalans hi haurà uns inflables tots els dies perquè els gaudeixi la mainada, així com diverses activitats culturals i lúdiques per a tots els gustos que es faran principalment a l’escenari del Banc dels Músics del Passeig de Mar. Dijous a 2/4 de 6 hi haurà una cercavila amb els Grallers del Batre, seguida a 2/4 de 9 de la nit per un concert de versions de coneguts temes musicals, a càrrec de Juli Piris on Rock.


L’endemà divendres, l’11 de Setembre, hi haurà una sessió de música catalana d’autor amb el cantant Pau Brugada a partir de les 7 de la tarda. Entrant ja de ple al cap de setmana, el dissabte a 2/4 de 8 del vespre s’oferirà música folk d’arrel tradicional amb el grup Radiokuartet i, per últim, el diumenge hi haurà l’espectacle infantil Visca Catalunya a les 5 de la tarda. Tots aquests actes s’emplacen, com dèiem, a l’escenari del Banc dels Músics.

Actes dedicats a Joaquim Ruyra i altres activitats

Coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya, l’Ajuntament de Blanes també ha organitzat diverses activitats per homenatjar la figura de l’escriptor blanenc. L’acte central tindrà lloc dissabte a la tarda, amb la presentació del llibre Joaquim Ruyra i els Caputxins que es farà al Convent de Blanes, i que inclourà una lectura dramatitzada a càrrec de sis actors. El cicle s’haurà encetat coincidint amb l’11 de Setembre, amb la inauguració de l’exposició Ruyra i les coses benignes que es podrà visitar a la sala de la Casa Oms fins al 27 de setembre.Joaquim Ruyra al balcó de casa seva, 1934 - Foto: AMBL
Les altres dues activitats directament relacionades amb el programa dedicat a l’escriptor són dues propostes d’itineraris per resseguir la Ruta Literària Joaquim Ruyra: dissabte al matí per mar i diumenge per terra. Per poder assistir tant a la presentació del llibre com a les rutes per mar i per terra, donada la singularitat que tenen aquests actes, caldrà fer una inscripció prèvia a través de l’Arxiu Municipal de Blanes. Es pot fer al correu electrònic arxiu@blanes.cat, o bé al telèfon 972 355 268.

L’agenda d’activitats de Blanes durant el cap de setmana també inclourà la vigília de l’11 de setembre una nova edició de la Marxa de Torxes, amb diversos ingredients a partir de la tarda i fins vorejar la mitjanit. En l’àmbit esportiu, d’una banda diumenge s’acull l’arribada de la Costa Brava Radical Trail, que compta amb un recorregut total de 160 km amb sortides des de Cadaqués, Tamariu i Tossa; i de l’altra divendres hi ha el Memorial Pedro Alia Juvenil de Futbol al camp de Ca la Guidó, així com el Memorial Miquel Colomer de Ciclisme a Mas Borinot.
Data de realització: 09/07/2015 | Data de la darrera actualització: 09/07/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300