Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Prop de 5.400 alumnes començaran el curs escolar a Blanes la setmana vinent


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/08/2015 12:23:20 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Prop de 5.400 alumnes començaran el curs escolar a Blanes la setmana vinent

La novetat més destacada del curs 2015-2016 és la posada en marxa de l’edifici de l’Escola Sa Forcanera, que durant els primers 10 anys d’història ha estat allotjada en mòduls prefabricats

De cara al proper curs escolar 2015-2016 que començarà la setmana vinent, assistiran als diferents centres públics i concertats de Blanes prop de 5.400 alumnes. La major part d’ells ho farà en educació infantil i primària, on hi ha un total de 3.668 nois i noies matriculats en alguna de les escoles i col·legis. D’altra banda, un total de 1.712 alumnes estan matriculats en educació secundària a través dels tres instituts públics, així com en els dos col·legis concertats d’ensenyament secundari.


Accés a l'Escola Sa Forcanera per l'Avinguda de la Pau
El nombre total d’alumnes matriculats hores d’ara és força similar al que es registrava l’any passat per aquestes mateixes dates, quan la xifra pujava a més de 5.450 nois i noies sumant els dos nivells d’educació. Una altra dada destacada a tenir en compte és que, veient els censos del curs que està a punt de començar, s’observa una lleu davallada de prop d’un centenar d’alumnes en educació infantil i primària. Per contra, en els estudis de secundària hi ha un increment d’un centenar d’alumnes més, aproximadament.

Aquest augment de l’alumnat no suposarà cap problema a l’hora de poder-los incloure en algun dels tres instituts ja que, a diferència d’altres poblacions, els tres centres que hi ha a Blanes tenen prou capacitat i, per tant, no caldrà allotjar-los en mòduls prefabricats com en canvi sí que s’haurà de fer en alguns municipis. Aquest increment s’ha registrat en especial en primer i segon d’ESO, i des del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Blanes es considera lògic, tenint en compte l’evolució del cens municipal.


Imatge panoràmica del nou edifici escolar
Pel que fa als cicles d’estudis, al curs escolar 2015-2016 hi haurà dues novetats, i totes dues s’impartiran a l’Institut Serrallarga, que precisament aquests mesos està celebrant els actes en motiu del 40è aniversari de la seva creació. El centre de secundària impartirà dos nous aprenentatges en els cicles formatius de grau superior. Per un costat, el doble grau de Màrketing Comercial, Turístic i Cultural i, per l’altre, Química Industrial.

Posada en marxa del nou edifici de l’Escola Sa Forcanera

Sense cap mena de dubte, la novetat més destacada d’aquest curs a Blanes serà la posada en marxa del nou edifici de l’Escola Sa Forcanera que, durant els seus primers 10 anys d’història, ha hagut d’estar allotjada en mòduls prefabricats. Es tracta doncs d’un somni llargament esperat per la comunitat educativa d’aquest centre escolar, que estava a l’espera que es pogués construir el nou edifici.


Visita posterior a la signatura de l'Acta d'Ocupació
A principis d’estiu es va fer la signatura de l’Acta d’Ocupació de l’Escola Sa Forcanera, un acte no oficial que va ser completat mesos després per l’acte de recepció de l’obra pròpiament dita. L’Acta d’Ocupació va permetre poder fer el trasllat del mobiliari i del material des dels mòduls prefabricats de l’escola, ubicats a la Plaça Onze de Setembre, fins al nou edifici. Després de la signatura, es va poder fer una breu visita a les instal·lacions que entraran en funcionament la setmana vinent, en una primera presa de contacte no oficial molt esperada.

La trobada va comptar amb la participació de l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez; la primera tinent d’alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat, Txell Salarich; la regidora d’Educació, Susana Ramajo; i l’equip directiu del centre encapçalat per la seva directora, Aida Baltrons. També van participar representants del Departament d’Ensenyament a Girona, així com de l’empresa adjudicatària de les obres i de la secció d’infraestructures, obres i manteniment.


Els qui també han assistir-hi, aportant tota una sèrie d’informació especialment interessant, va ser l’equip d’arquitectes que s’ha encarregat de dirigir les obres; Olga Gutiérrez i Josep Ma Gutiérrez. Durant la visita es va poder comprovar l’estat de conservació en què es trobava l’edifici, les diferents comoditats amb què compta, així com mil-i-un detalls sobre les característiques de la construcció i la seva funcionalitat.


Pati de l'Escola Sa Forcanera
Entre les millores que suposarà allotjar-se en el nou edifici, s’inclou que a partir d’ara l’alumnat disposarà d’un espai polivalent sota cobert, que pot fer les funcions de gimnàs, sala d’actes i teatre. D’altra banda, tant la cuina com el menjador són uns magnífics espais que no suposaran cap problema de capacitat, guanyant en canvi en comoditat; i hi haurà aules de reforç i d’educació especial més ben dotades. Per últim, una altra diferència que suposarà un important salt qualitatiu són els patis per fer esbarjo a l’aire lliure. A banda d’augmentar la seva capacitat respecte els que hi havia fins ara, també s’han diferenciat els espais pels alumnes d’Infantil i els de Primària.

Nou edifici construït en poc més d’un any

Les obres del nou centre escolar han anat a càrrec de la Generalitat de Catalunya, i es van iniciar a principis del 2014. El govern català va incloure als pressupostos de l’any passat una partida dotada amb 2’5 M€ destinada a la construcció de la infraestructura, que es va adjudicar a la UTE Acsa, Obras e Infraestructuras SA & Electromecànica Soler SL.


Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes va destinar una partida de 15.000 euros als pressupostos municipals de l’any passat per diverses despeses relacionades amb la nova construcció. L’edifici construït permet acollir dues línies i ocupa una superfície de 4.639 m2, dins d’una parcel·la de 10.475’20 m2.

Els terrenys van ser cedits pel consistori al govern català, formen part del Pla Parcial Costa Brava, estan situats a tocar de la Carretera d’Accés a la Costa Brava per un costat, i per l’altre tenen l’accés per l’Avinguda de la Pau, molt a prop de la plaça Onze de Setembre on han estat ubicats els mòduls prefabricats que han allotjat fins ara el centre escolar.


Foto de grup dels participants en la trobada
Data de realització: 09/08/2015 | Data de la darrera actualització: 09/08/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300