Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

“Docus a la Fresca” tanca el cicle del 2015 amb més de 500 espectadors


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/09/2015 08:36:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

“Docus a la Fresca” tanca el cicle del 2015 amb més de 500 espectadors

La darrera projecció es va fer divendres passat i, al llarg de quatre sessions, s’ha tractat la violència de gènere, els recursos naturals, la sostenibilitat del territori i la situació a la sanitat pública

L’Associació Cultural La focal de Blanes ha fet un balanç positiu de la sisena edició del cicle Docus a la Fresca, que s’ha estat fent durant les darreres setmanes, cada divendres a la nit. L’entitat organitzadora calcula que entre les quatre sessions que han inclòs el sisè cicle d’aquest 2015, han participat més de 500 espectadors, una xifra rècord en relació als anys anteriors.

La darrera sessió, que va tenir lloc divendres passat, va tractar sobre l’actual situació a la sanitat pública amb les retallades dels pressupostos i serveis, a través de la projecció del documental Determinants de la Salut, el Negoci de la Vida. La vetllada es va haver d’allotjar al Casal La Cooperativa enlloc de fer-se a l’aire lliure, a la Plaça Verge Maria com ha estat habitual a la resta de sessions, a causa de la previsió que anunciava pluges per aquella nit.


Darrera sessió 6è cicle "Docus a la Fresca" - Fotografies: Javier Calvete
Malgrat el canvi d’ubicació, la vetllada va comptar amb una bona presència de públic que, en acabada la projecció, va poder intercanviar impressions amb dos convidats: Josep Cabayol, productor executiu del documental a càrrec de la productora SICOM (Solidaritat i Comunicació), i Edgar Felip, representant del Comitè d’Empresa de l’Hospital Comarcal de Blanes. La seva presència al Docus a la Fresca va ser responent a la invitació feta per l’organització tant al Comitè d’Empresa com a la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que finalment no va assistir amb cap representant. Es tractava que el tema de fons de la sessió quedés centrat més concretament en l’actual situació que es viu a l’Hospital Comarcal de Blanes, denunciada a finals de juliol pels mateixos treballadors.


Josep Cabayol (SICOM) i Edgar Felip, Comitè d'Empresa
Hospital Comarcal de la Selva
Altres temes que es van tractar en aquesta darrera sessió de vídeo-forum, que també apareixien al documental, va ser la situació cada cop més crítica que es pateix en temes com l’alimentació o els desnonaments. Especialment alarmants eren les xifres que es donaven al documental sobre els increments dels índexs de pobresa a Catalunya, o bé el creixent nombre de suïcidis que s’estan produint per raons econòmiques. I és que, tal i com es va explicar durant la sessió, la salut no és tan sols trobar-se bé físicament, sinó comptar amb unes adequades condicions de qualitat de vida.


La sisena edició de Docus a la Fresca es va encetar el 7 d’agost amb la projecció de La maleta de Marta per tractar el tema de la violència de gènere. Aquella va ser una vetllada molt especial, ja que es va comptar amb la presència de la seva protagonista, Marta Anguita, una dona que va aconseguir sobreviure a l’intent frustrat del seu exmarit d’assassinar-la. Les altres dues sessions del cicle han tractat d’una banda la gestió dels recursos naturals amb el documental Crudo Paraíso –que s’ha pre-estrenat a Blanes amb coparticipació de La focal-; i de l’altra la sostenibilitat del territori amb el vídeo Els límits de la Costa Brava. En el vídeo-forum posterior que es va fer en aquesta sessió també es va debatre el projecte de prolongació de l’autopista C-32 fins a Lloret.

Homenatge a l’editor de la Revista Actual, Udo Bauman

La darrera vetllada de Docus a la Fresca de divendres passat es va encetar amb una celebració prèvia a la projecció. Es tractava de l’acte d’homenatge que els membres de l’Associació Cultural La focal van retre a Udo Baumann, editor de la revista local Actual, en motiu que aquest mes d’agost ha publicat el darrer número de la seva història.Un dels portaveus de La focal, Valentí Hinarejos, va donar pas a la projecció en pantalla de diversos fragments d’una entrevista que TV Blanes va realitzar a Udo Baumann fa 20 anys, en motiu que anava a posar en marxa aquest llavors nou projecte editorial de premsa local. Tot seguit Udo Bauman, que va venir a la sessió acompanyat d’alguns dels col·laboradors i col·laboradores més veterans amb què ha comptat la revista durant dues dècades, es va adreçar al públic assistent, explicant l’emoció que li havia produït l’homenatge.


Valentí Hinarejos (La focal) i Udo Bauman, editor de l'Actual
Després de recordar quins havien estat els motius que van impulsar-lo a iniciar el projecte editorial, Baumann va lamentar que finalment la crisi econòmica i la manca d’un relleu sòlid hagin estat la causa perquè hagi hagut de prendre la decisió de posar punt i final a l’Actual. Reblant l’acte d’homenatge, La focal va lliurar a l’editor de la revista un diploma en reconeixement al periodisme de proximitat que l’ha caracteritzat i al recolzament que des de la revista sempre s’ha fet de manera activa envers les entitats i la vida social del municipi.
Data de realització: 09/09/2015 | Data de la darrera actualització: 09/09/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300