Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull aquesta nit la 10a Marxa de Torxes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/10/2015 06:18:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013Blanes acull aquesta nit la 10a Marxa de Torxes

Diverses entitats organitzen i col·laboren en aquest acte que ha començat aquesta tarda, i que culminarà a les 12 de la mitjanit amb la hissada de l’estelada a Sa Palomera

El vespre d’avui dijous, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, Blanes tornarà a viure una nova edició de la Marxa de Torxes per la Independència, que enguany se celebra per desena edició consecutiva. Organitzada per Acció Cultural Es Viver, l’Assemblea Nacional Catalana i Arran Blanes, l’acte també compta amb la col·laboració de diverses entitats del municipi: Blanes Solidari, el Casal La Cooperativa, la Casa del Poble i l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge.


Imatges d'Arxiu Marxa de Torxes
Les activitats estava previst que comencessin aquesta tarda, amb la instal·lació de paradetes de l’ANC i ARRAN al Passeig de Dintre, davant l’Ajuntament. A les vuit del vespre hi haurà un recital poètico-musical en homenatge a Ovidi Montllor i un sopar a La Cooperativa, i a partir de 2/4 de 10 es vendran torxes davant l’Ajuntament. Una hora més tard, a 2/4 d’11, hi haurà la presentació i actuació de la Cobla Marxa de Torxes.


A les 11 de la nit es donarà inici a la Marxa de Torxes per la Independència, que farà un recorregut per diversos carrers del centre de la vila. Després, es farà la lectura del manifest, l’encesa d’espelmes i ofrenes florals davant el Monument a Lluís Companys del costat de la Plaça Catalunya. El moment culminant de la celebració arribarà pels volts de les 12 de la mitjanit, quan es pujarà al cim de Sa Palomera per canviar la senyera que habitualment oneja en aquest indret per una estelada. Finalment, l’acte es tancarà amb una Festa per la Independència dels Països Catalans oberta a tothom, a l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/11/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300