Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt a per acollir diumenge l’arribada de la Costa Brava Radical Trail, amb sortides des de Cadaqués, Tamariu i Tossa


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/10/2015 05:07:17 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt a per acollir diumenge l’arribada de la Costa Brava Radical Trail, amb sortides des de Cadaqués, Tamariu i Tossa

La nova cursa inclou tres proves de 160 km, 80 km i 25 km. Les sortides es faran dissabte des de Cadaqués i l’endemà des de Tamariu i Tossa, amb una mateixa arribada a Blanes diumenge

Aquest proper cap de setmana els corredors d’ultra fons i els aficionats a les curses en general estan d’enhorabona. I és que dissabte i diumenge es disputarà en terres gironines la primera edició d’una nova proposta en aquest àmbit: la Costa Brava Radical Trail, que inclou tres proves amb distàncies de progressiva duresa, de més a menys, que proposen un recorregut que va dibuixant el contorn litoral de la Costa Brava.

Així, la més llarga és la Radical, de 160 km de recorregut, que sortirà dissabte a les 7 del matí des de Cadaqués. L’endemà diumenge es faran les sortides consecutives de les altres dues: a les 7 del matí començarà la Endurance, de 80 km i amb sortida des de Tamariu; i a les 10 del matí arrencarà des de Tossa de Mar la més assequible, la Rush, de 25 km.Reunió preparatòria de la Costa Brava Radical Trail amb
el seu promotor, Àlex Ramon
La previsió és que el primer corredor arribi a Blanes, el mateix punt d’arribada que tindran les tres curses, diumenge entre les 7 i les 8 del matí, mentre que el gruix de corredors s’espera que vagin arribant a partir de quarts d’una del migdia fins a concloure al vespre. Quan encara no s’han acabat de tancar les inscripcions, les xifres estimatives volten sobre els 200 participants: la major part faran la distància més curta de 25 km amb sortida des de Tossa, la Rush.

La CB Radical Trail, hereva de la blanenca CB Xtrem Running

El corredor de resistència blanenc Xavi Marina va dissenyar fa sis anys una competició que, durant cinc edicions consecutives, va atraure participants d’arreu del planeta moguts pels atractius que reunia en una sola prova. Es tractava de la Costa Brava Xtrem Running, que es va fer fins al 2013 i que plantejava un recorregut de Blanes a Portbou, amb diversos graus de dificultat. Ara, a partir de la positiva experiència d’aquella prova, afegida a la il·lusió d’exparticipants en la seva organització, s’ha posat en marxa aquesta nova proposta, la Costa Brava Radical Trail.

Els organitzadors compten amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, així com de diverses empreses i institucions, entre elles l’Ajuntament de Blanes. El principal objectiu és poder participar en una gran cursa de muntanya en un entorn privilegiat com és la Costa Brava i, en concret, el recuperat Camí de Ronda. Es tracta d’oferir els principals atractius que aplegava la prova que es va deixar de fer fa tres anys, millorant a ser possible alguns aspectes.


Àlex Ramon, promotor de la CBRT
Per això, la CB Radical Trail és una nova proposta adreçada a tots aquells a qui els agrada l’esport, la natura, fer turisme i salut i que, per afegit, busquen descobrir paratges espectaculars com els que ofereix aquesta zona de Girona. Tenint en compte el recorregut total que abasta, resulta indispensable la col·laboració dels 20 ajuntaments gironins per on transcorre.

A banda dels principals punts de sortida i arribada: Blanes, Tossa de Mar, Tamariu i Cadaqués, hi ha avituallaments a Roses, Sant Martí d’Empúries, l’Estartit, Begur, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Lloret de Mar. També es compta amb el suport dels municipis de pas obligatori al llarg del recorregut, diverses empreses majoritàriament relacionades amb el món de l’esport, i l’Escola Universitària de Salut i Esport, centre adscrit a la Universitat de Girona.


Data de realització: 09/10/2015 | Data de la darrera actualització: 09/10/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300