Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra la Diada Nacional de Catalunya amb actes institucionals i amb la 4a Fira Sabors Catalans


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/11/2015 02:21:18 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

11Setembre2013Blanes celebra la Diada Nacional de Catalunya amb actes institucionals i amb la 4a Fira Sabors Catalans

Avui al matí s’ha fet la hissada de la senyera a l’Ajuntament i una ofrena floral a Lluís Companys amb l’assistència tots els grups municipals llevat de Ciutadans, que reclamava actes més festius

Per tercer any consecutiu, els actes institucionals organitzats per l’Ajuntament de Blanes en motiu de la Diada Nacional de Catalunya s’han concentrat durant el matí. Primer s’ha fet la hissada de la senyera des del balcó de la façana principal de l’edifici de l’Ajuntament de Blanes, acompanyada d’una interpretació coral del Cant dels Segadors.


Hissada de la senyera al balcó de l'Ajuntament - Fotografies: Javier Calvete
L’alcalde, Miquel Lupiáñez, acompanyat de representants de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, ha encapçalat l’acte on també han participat comandaments i agents de la Policia Local i de l’ABP dels Mossos d’Esquadra en formació. Precisament ha estat un agent de la Policia Local de Blanes qui s’ha encarregat d’hissar la senyera mentre, simultàniament, se’n desplegaven dues altres de grans dimensions des de dalt del terrat fins al terra, a peu de carrer.


Durant tota la jornada d’avui divendres, la única bandera que haurà onejat al balcó principal de l’edifici consistorial és la senyera, escortada per les altres dues desplegades a la façana. Posteriorment, els actes institucionals s’han desplaçat fins al costat de la Plaça Catalunya. L’alcalde i representants dels grups polítics municipals han encapçalat l’ofrena floral que s’ha dipositat davant del monument a Lluís Companys, novament acompanyats per l’himne nacional de Catalunya.


Ofrena davant el Monument a Lluís Companys
Els actes organitzats per l’Ajuntament de Blanes en motiu de la Diada Nacional de Catalunya continuaran avui a la tarda, amb el suport de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. A partir de les sis hi haurà un espectacle infantil a càrrec del grup Kroketa i Pirueta que s’allotjarà a la Plaça Onze de Setembre. Per últim, diumenge al vespre hi haurà amb una audició de sardanes amb la Cobla Mediterrània que s’allotjarà al Banc dels Músics a les set del vespre.

El programa de la Diada de Blanes compta enguany amb un altre fil conductor amb contingut propi: diversos actes dedicats a la figura de l’escriptor blanenc Joaquim Ruyra. Els actes s’han iniciat avui al matí i culminaran diumenge, després que l’eix central tindrà lloc demà dissabte al Convent, amb la presentació del llibre Joaquim Ruyra i els caputxins.


Per últim, val a dir que durant el matí diverses forces polítiques i coalicions també han fet sengles ofrenes florals davant el monument a Lluís Companys, abans que ha tingut lloc la institucional que ha aplegat representants municipals. Així, ho han fet Junts pel Si, Catalunya sí que es pot i Convergència Democràtica de Catalunya. Totes tres ofrenes han anat acompanyades pel Cant dels Segadors.

Ciutadans no ha assistit als actes institucionals en motiu de l’11-S

Els actes institucionals que s’han celebrat avui al matí en motiu de la Diada Nacional de Catalunya no han tingut el recolzament d’un dels vuit grups municipals que actualment tenen representació a l’Ajuntament de Blanes. Es tracta de Ciutadans, que compta amb dos regidors, cap dels quals ha assistit als dos actes oficials que s’han fet davant l’edifici consistorial i el Monument a Lluís Companys.


Parada Informativa Ciutadans
El portaveu de C’s, Sergio Atalaya, ha explicat que el motiu perquè ell mateix i la seva companya de grup, Margarita Santo, no hi hagin assistit és perquè han considerat que els actes institucionals han estat polititzats pels partits separatistes. Atalaya també ha recordat que de cara a l’11-S havia demanat a l’equip de govern que organitzés uns actes de caire més festiu, lamentant que no s’hagi tingut en compte la seva petició.

Per això, avui al matí C’s ha organitzat una activitat paral·lela que s’ha allotjat al Passeig de Mar, a tocar del Banc dels Músics, i que ha inclòs una vermutada popular.

4a Fira de Sabors Catalans i Actes Populars

Precisament al Passeig de Mar és on, des de la tarda d’aquest passat dijous, ja estan instal·lades les parades de la 4a Fira de Sabors Catalans, que compta amb una vintena de parades ambientades amb elements propis de la celebració de la Diada, i on s’ofereixen productes alimentaris i artesans de la terra. La mostra es podrà visitar fins diumenge vinent a la nit, i en el mateix recinte hi ha inflables i jocs perquè la canalla pugui passar una bona estona entretinguda.

Fira Sabors Catalans
També s’han programat diverses activitats culturals i lúdiques per a tots els gustos que s’allotgen a l’escenari del Banc dels Músics del Passeig de Mar: grallers, música catalana d’autor, versions musicals i altres ingredients estan sent el complement ideal per esbargir-se, juntament amb les parades on s’hi troben d’objectes de regal, bijuteria, joguines i samarretes, fins a entreteniments gastronòmics i altres productes per firar-se una bona estona.

La fira i les activitats complementàries estan co-organitzades per l’Ajuntament de Blanes i l’Associació Cultural Sabors de Catalunya. El seu objectiu és generar dinamisme econòmic i que atreguin més visitants al municipi, aprofitant els darrers dies d’estiu i el llarg cap de setmana que s’ha començat a gaudir des de d’avui divendres.





Data de realització: 09/11/2015 | Data de la darrera actualització: 09/11/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300