Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Més de 350 persones participen a la 10a Marxa de Torxes de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/11/2015 01:07:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Més de 350 persones participen a la 10a Marxa de Torxes de Blanes

Diverses entitats de la vila han organitzat i col·laborat en la marxa, que va culminar a les dotze de la mitjanit amb la hissada d’una estelada al cim de la roca de Sa Palomera

El vespre i matinada d’avui divendres, en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, Blanes ha tornat a viure una nova edició de la Marxa de Torxes per la Independència, que enguany s’ha celebrat per desena edició consecutiva. Més de 350 persones han participat en l’esdeveniment que organitzaven Acció Cultural Es Viver, l’Assemblea Nacional Catalana i Arran Blanes, comptant amb la col·laboració de diverses entitats del municipi: Blanes Solidari, el Casal la Cooperativa, la Casa del Poble i l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge.


Inici de l'acte al Passeig de Dintre - Fotografies: Javier Calvete
Les activitats es van encetar al vespre, amb un recital poètico-musical en homenatge a Ovidi Montllor i un sopar a la Cooperativa, seguit per una concentració que es va començar a aplegar a quarts de deu de la nit, amb la venda de torxes al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament. Una hora més tard, pels volts de dos quarts d’onze, es va fer la presentació de la vetllada seguida per una breu actuació de la coral La Veu del Poble acompanyada per la música de la Cobla Marxa de Torxes.


Pocs minuts després de les onze de la nit va començar a caminar la 10a Marxa de Torxes per la Independència, encapçalada per una estelada de grans dimensions portada per representants de les diverses entitats organitzadores. Darrera seu s’anava esfilagarsant una llarga corrua de gent de totes les edats, il·luminats per les torxes.

Lectura del manifest i Hissada de l’estelada

Després de fer un breu recorregut pel centre de la vila, la marxa va fer una aturada que, com a novetat d’aquest 2015, es va emplaçar al Passeig Cortils i Vieta enlloc de fer-ho davant el Monument a Lluís Companys com s’havia fet fins ara. Aquí s’hi van concentrar els participants per escoltar primer un manifest reivindicatiu, seguit després per una nova intervenció musical amb la coral i la cobla.


Al centre de l’espai, poc abans que arribés el gruix de la marxa, s’havien encès diverses espelmes que formaven les sigles del 27-S, acompanyades dels identificatius de la Via Lliure a la República Catalana de l’ANC. També s’hi va dipositar l’estelada de cartró on tothom qui va voler havia signat durant la preparació de l’acte, així com les cartolines de color on es podien escriure les seves propostes per un futur millor.


Finalment, la desfilada va continuar el seu camí fent una breu aturada davant el Monument a Lluís Companys, on es van dipositar sengles ofrenes florals a càrrec de diverses entitats. La marxa de torxes va arribar llavors al seu moment culminant, quan es va pujar fins al cim de la Roca de Sa Palomera per fer la hissada de l’estelada al pal on durant tot l’any oneja la senyera.

Data de realització: 09/11/2015 | Data de la darrera actualització: 09/11/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300