Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es bolca en la celebració dels actes dedicats a l’escriptor Joaquim Ruyra


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/12/2015 08:06:11 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

RUYRA DIADA 2015Blanes es bolca en la celebració dels actes dedicats a l’escriptor Joaquim Ruyra

Aquesta tarda s’ha presentat al Convent el llibre “Joaquim Ruyra i els caputxins”, comptant amb l’assistència de més de 200 persones

Coincidint amb la celebració dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, l’Ajuntament de Blanes s’ha bolcat en l’organització de tot un seguit d’actes dedicats a l’escriptor Joaquim Ruyra, nascut a Girona però blanenc durant tota la seva vida. Més de 400 persones s’han inscrit en les activitats de petit format que s’estan fent aquests dies, i que avui dissabte han inclòs la més destacada: la presentació del llibre Joaquim Ruyra i els caputxins, que ha comptat amb la participació de més de 200 persones.

Presentació de “Joaquim Ruyra i els caputxins” al Convent de Blanes

La presentació s’ha fet aquesta tarda, justament al mateix indret on es va ambientar aquest conte, al Convent de Blanes. L’acte l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miguel Lupiáñez, així com el regidor de Cultura i Festes i de l’Arxiu Municipal, Quim Torrecillas, qui ha recordat que va ser a Blanes on Ruyra va desenvolupar la seva millor obra, inspirant-se en el paisatge i en els vilatans.


Presentació del llibre al Convent
Joaquim Ruyra i els caputxins fa una aproximació a la concepció religiosa de la vida que tenia l’escriptor, ja que inclou tres narracions breus que va dedicar a l’entorn caputxí: La bona olor de Sant Francesc, El frare escalfallits i Les coses benignes. El llibre forma part de la col·lecció A la caputxinada que l’Editorial Mediterrània fa conjuntament amb els Caputxins de Catalunya, i ha vist la llum coincidint amb els 90 anys de la publicació del conte Les coses benignes.


Miquel Lupiáñez, Mònica Estruch i Jordi Cervera
Per parlar del nou volum la col·lecció A la caputxinada s’ha comptat amb la participació de Jordi Cervera, frare caputxí i professor de Bíblia a la Facultat de Teologia de Catalunya, autor de la introducció juntament amb el poeta i assagista Jordi Pàmies. També han participat en la presentació Mònica Estruch, de l’Editorial Mediterrània, així com Miquel Oliveras, autor de les aquarel·les que il·lustren la publicació.


El director de l’arxiu, Toni Reyes, ha tractat el lligam històric entre Blanes i el Convent, destacant que a principis del segle XX el periodista Ferran Agulló va escriure un article on descrivia el paisatge que es veia des d’aquest indret privilegiat, situant-hi el bateig de la Costa Brava. Per la seva banda, el tècnic de l’arxiu municipal i expert en la vida i obra de Joaquim Ruyra, Aitor Roger, ha parlat del simbolisme del convent dins l’obra de Ruyra, entès com el paradís terrenal.


Especialment interessant ha estat l’aportació que ha fet respecte la significació que té la narració Les coses benignes per entendre l’evolució literària i la pròpia trajectòria vital de Joaquim Ruyra. Per últim, l’acte s’ha tancat amb una lectura dramatitzada a càrrec del grup de teatre Seràfics d’Arenys de Mar, que han donat vida a una de les tres narracions que s’inclouen al llibre presentat: El frare escalfallits. Es tracta d’un conte de tall còmic on Ruyra es permet una llicència humorística, al més pur estil franciscà de prendre’s la vida amb positivisme.


Lectura dramatitzada a càrrec de "Seràfics"

Data de realització: | Data de la darrera actualització: 09/15/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300