Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Escola Sa Forcanera ha començat avui el curs al nou edifici


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/14/2015 11:23:00 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

EDUCACIO ESCOLARL’Escola Sa Forcanera ha començat avui el curs al nou edifici

Un total de 5.380 nois i noies faran classes arreu del municipi aquest curs 2015-2016 en primària i secundària. D’aquest total, 440 alumnes ho faran a l’Escola Sa Forcanera

Avui al matí s’ha fet realitat el somni que des de fa més de 10 anys es volia veure complert a Blanes: que l’Escola Sa Forcanera s’allotgés en un edifici enlloc d’estar-ho en mòduls prefabricats, una situació que, finalment, ha arribat al seu punt i final. Aquest curs 2015-2016 faran classe a les aules del nou edifici del Sa Forcanera un total de 440 alumnes, des de P3 fins a 6è.


Exterior Escola Sa Forcanera, abans d'obrir portes
Avui al matí les ganes de retrobar-se amb els companys de classe es barrejava amb l’expectació que suposava per a tots i totes –alumnes, equip directiu de l’escola, mares pares i AMPA del centre- començar de cap i de nou a l’edifici que s’ha fet esperar tants anys. Perquè tothom sabés a quina classe li tocava anar, a l’entrada de l’escola s’han penjat els llistats per ser consultats.


Alumnes, pares i mares, entrant a l'Escola Sa Forcanera
A les nou del matí, quan finalment s’han obert les portes d’accés al centre escolar, l’entrada ha estat immortalitzada per molts pares i mares, que no volien deixar passar l’ocasió de recordar-ho. Un cop han accedit a l’interior del recinte, s’han format les fileres de cada classe perquè, d’aquest manera, tothom entrés i fos dirigit pels seus tutors a la nova aula que els pertocava.


Interior Escola Sa Forcanera
Entre les millores que significarà haver deixat els mòduls prefabricats on han estat allotjats fins ara, cal destacar que l’alumnat disposarà d’un ampli espai polivalent sota cobert que pot fer les funcions de gimnàs, sala d’actes i teatre principalment. També disposaran des d’ara d’un ample i lluminós menjador que no suposarà cap problema de capacitat, guanyant en canvi en comoditat.

Altres millores són les aules de reforç i d’educació especial, que estan més ben dotades, així com els patis exteriors on poder anar a fer esbarjo. A banda que ara han augmentat la seva superfície respecte la que hi havia habilitada a la Plaça Onze de Setembre, també s’han diferenciat dos espais perquè hi siguin els alumnes d’Infantil i els de Primària.


L’edifici que allotja l’Escola Sa Forcanera ha anat a càrrec de la Generalitat de Catalunya. Les obres van iniciar-se a principis del 2014 i es van enllestir abans d’aquest estiu. Van comptar amb una partida de 2’5 M€ destinada a la construcció de la infraestructura, adjudicada a la UTE Acsa, Obras e Infraestructuras SA & Electromecànica Soler SL. Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes va destinar una partida de 15.000 € als pressupostos municipals de l’any passat per diverses despeses relacionades amb la nova construcció, com ara la dotació de l’accés.


Els terrenys de l’Escola Sa Forcanera van ser cedits pel consistori blanenc al govern català, i formen part del Pla Parcial Costa Brava. L’edifici construït ha permès acollir dues línies i ocupa una superfície de 4.639 m2, dins d’una parcel·la de 10.475’20 m2, situada entre l’Avinguda de la Pau i la Carretera d’Accés a la Costa Brava. La finca on està situada forma part del Pla Parcial Costa Brava, que encara està per urbanitzar. Per aquest motiu, inicialment l’accés al centre es farà per l’Avinguda de la Pau, i no pas per l’entrada principal que dóna a l’altre costat.

Nou Curs 2015-2016 a Blanes

Arreu de Blanes, de cara al nou curs que ha començat avui, hi ha matriculats un total de 5.380 alumnes. En educació infantil i primària els 3.668 alumnes que hi ha estan distribuïts de la següent manera:

Centre EscolarNúm. Alumnes
Carles Faust
113
Joaquim Ruyra
303
Mossèn Joan Batlle
382
Napoleó Soliva
353
Pinya de Rosa
582
Quatre Vents
496
Sa Forcanera
440
Col·legi Cor de Maria
499
Col·legi Santa Maria
493
Total
3.668

Per la seva banda, en educació secundària n’hi ha 1.712, que faran classe en tres instituts públics i dues escoles concertades :

Centre EscolarNúm. Alumnes
Institut Serrallarga
396
Institut S’Agulla
368
Institut Sa Palomera
487
Col·legi Cor de Maria
234
Col·legi Santa Maria
227
Total
1.712Data de realització: 09/14/2015 | Data de la darrera actualització: 09/14/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300