Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Comença la Temporada Baixa en la recollida de residus


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/15/2015 06:11:53 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comença la Temporada Baixa en la recollida de residus

A partir del 16 de setembre el servei “Porta a Porta” torna a ser altern amb les fraccions de resta i orgànica. Dissabte es va fer una taula informativa de recollida selectiva que va rebre més de 500 visites

Amb el pas a la segona quinzena del mes de setembre, Blanes es pot dir que recupera la normalitat en més d’un aspecte quotidià de serveis que retornen a la periodicitat més habitual. Un d’ells és el de la recollida d’escombraries que, a partir del 16 de setembre, passarà a ser de l’anomenada Temporada Baixa.

La variació més destacada d’aquesta temporalitat és que la recollida selectiva porta a porta que s’efectua principalment a Blanes Centre i altres punts del municipi passarà a ser alterna pel que fa a les fraccions de resta i orgànica. En temporada alta, del 15 de juny al 15 de setembre, les dues fraccions es recollien per separat, però amb caràcter diari al haver una major presència poblacional al municipi.


Taula Informativa Recollida Selectiva, dissabte passat
A partir del 16 de setembre, la brossa orgànica passarà a recollir-se només els dilluns, dimecres, divendres i dissabte, mentre que la resta es farà els dies alterns a aquests, és a dir: dimarts, dijous i diumenge. Els cubells i les bosses s’han de treure a l’exterior de les vivendes entre les vuit i les deu de la nit i, per tant, cal recordar que l’endemà que s’hagi dipositat el cubell de l’orgànica s’ha de recollir al matí.

L’Ajuntament de Blanes, ha demanat la col·laboració ciutadana perquè es respectin els dies en què s’han de treure els dos tipus de deixalles, així com l’horari. En aquest sentit, s’ha recordat que es continuarà inspeccionant el contingut de les bosses per comprovar que es correspon amb el tipus de residu que toca aquell dia. A partir del 16 de setembre i fins a l’octubre, s’informarà als ciutadans sobre les equivocacions que s’hagin pogut produir en aquest sentit, enganxant-hi l’adhesiu de Residu Incorrecte.


Ara bé, a l’octubre les inspeccions ja passaran a sancionar de nou com en períodes anteriors: tots aquells veïns que treguin la bossa amb contingut de deixalla fora del dia que toca, s’exposen a multes que a partir d’ara han passat a ser de 400 €, i de 200 € si s’accepta la culpabilitat. Fins ara l’import per faltes lleus –les més comunes- era de 150 €, però el canvi de la llei ha comportat aquest increment.

Més de 500 persones s’acosten al punt informatiu de reciclatge

Amb l’objectiu d’incentivar i conscienciar la ciutadania sobre la recollida selectiva de residus, especialment de la fracció orgànica, dissabte passat es va instal·lar una taula informativa al Passeig de Mar. Al llarg del matí, més de 500 persones s’hi van acostar per resoldre els dubtes que tinguessin i aconseguir informació sobre el servei de recollida de residus.


Al mateix temps, també s’obsequiava a tothom qui ho demanava amb diversos elements de recollida selectiva domèstica. Així, es van repartir cubells reixats de vuit litres de capacitat per fer la recollida orgànica i bosses compostables per acumular aquest tipus de deixalla als domicilis garantint que, un cop s’hagi recollit, també podrà reciclar-se al estar feta de components orgànics que faciliten la seva eliminació.

També es va obsequiar amb bosses per poder fer reciclatge de paper, plàstic i vidre a casa, calendaris amb els dies de recollida de residus en temporada baixa, així com imants, tríptics i informació vàlida sobre diversos aspectes. Un altre dels elements que es va estar repartint va ser el compost natural per poder utilitzar-lo en jardineria.


En cas que la ciutadania vulgui informar-se sobre algun aspecte relacionat amb el servei de recollida d’escombraries i neteja viària que l’Ajuntament de Blanes efectua a través de l’empresa Nora, Serveis Mediambientals, poden fer-ho a través de dos telèfons de contacte: 902 420 092 i 972 331 718


Data de realització: 09/15/2015 | Data de la darrera actualització: 09/15/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300