Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de la I Jornada de Caudiciformes i Suculentes de la Fundació Carl Faust


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/21/2015 01:22:15 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de la I Jornada de Caudiciformes i Suculentes de la Fundació Carl Faust

Van participar una cinquantena de persones, i va incloure un homenatge a Antonio Aguilar, jardiner durant 13 anys al Jardí Botànic Marimurtra

Dissabte passat el Jardí Botànic Marimurtra va allotjar la I Jornada de Caudiciformes i Suculentes, que va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones interessades en aquesta matèria. Organitzada per la Fundació Carl Faust, el programa va comptar amb dues parts molt diferenciades. La primera, al matí, va consistir en quatre conferències a càrrec de destacats botànics, jardiners i professionals del sector dels vivers, experts entesos d’aquest tipus de plantes.


I Jornada de Caudiciformes i Suculentes - Fotografies: Fundació Carl Faust
Així, Pere Fraga, Xavier Duch, Andreu del Campo i Ivan Soto van compartir els seus coneixements i experiències amb tots els assistents, que van poder aprendre nous aspectes o bé prendre contacte per primera vegada amb aquest àmbit d’espècies vegetals. El matí va acabar amb un acte senzill però molt emotiu, sobretot pel seu protagonista.

Es tractava de l’homenatge que se li va retre a Antonio Aguilar i Rubio, jardiner al Jardí Botànic Marimurtra durant 13 anys, entre les dècades dels anys 60 i 70. El reconeixement, materialitzat en forma del diploma que li va ser lliurat a càrrec de Josep Maria Camarasa, un dels patrons de la Fundació Carl Faust, se li ha fet per tota una vida dedicada al cultiu i la cura dels cactus i altres espècies de suculentes.


Josep M Camarasa lliurant a Antonio Aguilar
el diploma de reconeixement
Ja a la tarda, el programa de la jornada va consistir en dues visites guiades al Jardí Botànic Marimurtra a càrrec del taxonomista d’aquest recinte, Xavier Argimon, així com del seu jadiner, Ivan Soto. Acompanyats d’ells dos, els visitants van poder veure de prop els principals exemplars de caudiciformes i ciques que hi ha actualment al Marimurtra, i també van aprendre les seves característiques més destacades.


Visita guiada al Jardí Botànic Marimurtra
Finalment, gràcies a la participació de Josep Maria Riba, també es van poder conèixer els tractaments experimentals que s’estan fent al jardí de Blanes per lluitar contra l’escarabat morrut de l’atzavara. Paral·lelament al programa de continguts de la jornada, el migdia de dissabte es va poder visitar una exposició de 25 caudiciformes de gran bellesa cedides per Floranova, un viver especialitzat en cactus i suculentes ubicat a Malgrat de Mar.


Exposició de caudiciformes
Pel que fa als assistents, tots ells es van mostrar satisfets pel fet que la Fundació Carl Faust hagi organitzat un esdeveniment d’aquestes característiques, orientat a vertebrar i convertir-se en punt de referència per a totes aquelles persones que estiguin interessades en la botànica en general i en aquest tipus d’espècies en particular. Per poder organitzar aquest esdeveniment la fundació ha comptat el suport de l’Ajuntament de Blanes; l’Associació d’Amics del Cactus i Altres Suculentes (ASAC); la Mediterranean Garden Society (MGS), branca catalana; i el Centre de Jardineria Floranova de Malgrat de Mar.
Data de realització: 09/21/2015 | Data de la darrera actualització: 09/21/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300