Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Vot de confiança amb data de caducitat a l’ACA perquè netegi la riera de la Pedrera


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 09/21/2015 10:43:59 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AVV La Pedrera - Carretera de LloretVot de confiança amb data de caducitat a l’ACA perquè netegi la riera de la Pedrera

L’Associació de Veïns de la Carretera de Lloret-La Pedrera ha celebrat una assemblea per tractar aquest tema, comptant amb la participació de l’alcalde i el regidor de Medi Ambient

El principal objectiu de la trobada, que va tenir lloc al local social de l’entitat divendres passat al vespre, era tractar la situació en què es troba la riera que recorre el barri fins la Plaça Onze de Setembre, a Mas Enlaire. Els veïns expliquen que pateixen males olors, brutícies, escombraries escampades i canyes que creixen sense que es retallin de manera periòdica com hauria de ser i, fins i tot, que s’hi ha arribat a veure-hi rates.


Assemblea AVV La Pedrera-Carretera de Lloret
L’assemblea, encapçalada per la presidenta de l’entitat veïnal, Rosa García, també va comptar amb la participació de l’alcalde, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor de Medi Ambient, Enginyeria, Brigada i Obra Pública, Juanjo Navarro. En aquest sentit, tant l’alcalde com el tinent d’alcalde van explicar les actuacions que ha dut a terme el consistori atenent a la demanda que va fer l’associació de veïns en una reunió mantinguda a finals d’agost, tot i que la competència en aquest àmbit no és municipal, sinó que pertany a l’Agència Catalana de l’Aigua, l’ACA.

Així, després que l’Ajuntament de Blanes va haver de demanar permís a l’ACA per poder actuar-hi, la setmana del 7 al 10 de setembre l’Àrea de Medi Ambient del consistori va procedir a netejar entre 20 i 30 metres d’un tram de la riera descoberta que hi ha en aquest barri. L’àrea on es va actuar està situada entre els números 19 i 23 que corresponen als edificis que donen a la riera i a l’Avinguda Joan Carles I, i és una de les parts que els veïns havien indicat com a més problemàtiques.


Tram de la riera on s'ha actuat
La neteja va consistir en tallar les canyes dels vorals, així com retirar matalassos i mobles que s’hi havien llençat. Es va tractar d’una actuació d’emergència per poder pal·liar la situació mentre l’ACA no fa la neteja a fons que realment fa falta. Per la seva banda, els tècnics de l’Àrea d’Enginyeria de l’Ajuntament van assegurar que, en base a l’estat en què es troba ara la riera, no hi ha perill ni d’inundació ni d’insalubritat pels veïns del voltant.

Vot de confiança amb data de caducitat a l’ACA per complir compromisos

Respecte l’actuació que s’està pendent que faci l’Agència Catalana de l’Aigua, tant Miquel Lupiáñez com Juanjo Navarro van explicar que, segons se’ls ha comunicat des d’aquest organisme, l’actuació de gran envergadura que netejarà més a fons la riera està actualment pendent d’adjudicar-se perquè es pugui dur a terme. Amb tot, des de l’administració catalana s’ha avançat que el compromís és que l’actuació es faci a finals del proper mes d’octubre.


Un dels trams de la riera pendent d'actuació de l'ACA
L’actuació prevista a Blanes, segons ha detallat l’ACA a l’Ajuntament, consistirà en netejar a fons tant aquest tram de la Riera de la Pedrera, com la Riera de Ses Vernes, situada al nord del territori municipal. Per aquest motiu, des del consistori es va demanar als veïns que es doni un vot de confiança a l’organisme de l’administració catalana perquè compleixi el seu compromís de venir a fer la neteja a Blanes.

Ara bé, l’alcalde i el tinent d’alcalde també van plantejar un altre punt: demanar a l’ACA que es fixi data i hora per una reunió on assisteixin tant els dos responsables polítics com representants de l’Associació de Veïns. L’objectiu d’aquesta trobada seria arrencar el compromís de l’organisme català perquè es facin neteges més periòdiques en aquest tram de riera de Blanes, ja que la darrera ocasió en què es va fer es remunta a fa tres anys.


Una altra qüestió relacionada amb aquesta temàtica, que també va ser amplament debatuda durant la reunió d’aquest passat divendres, va ser un projecte que es remunta ja a fa molts anys: el cobriment del tram de riera que encara està al descobert en aquest barri. La construcció de la infraestructura –estructurada en tres trams- haurà d’anar a càrrec dels propietaris del Pla Parcial Costa Brava, que porta més de 15 anys pendent d’urbanitzar-se, aturat per l’actual context econòmic.

Per últim, l’alcalde de Blanes i el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Enginyeria, Brigada i Obra Pública van proposar a l’Associació de Veïns de la Carretera de Lloret-La Pedrera una propera trobada per fer el seguiment de totes aquestes qüestions. Aquesta reunió s’ha fixat perquè tingui lloc d’aquí a dos mesos, a finals de novembre.


Tram de la riera on s'ha actuat



Data de realització: 09/21/2015 | Data de la darrera actualització: 09/21/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300