Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Trobada de Bandes pels 50 anys de la Banda del Col·legi Santa Maria


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2015 12:39:44 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Trobada de Bandes pels 50 anys de la Banda del Col·legi Santa Maria

Ha aplegat més de 150 músics provinents de formacions de Barcelona, Reus, Palafolls i Blanes, i també hi va assistir el fundador de dues de les bandes, el pare Joaquim Alqueza

Blanes va viure dissabte passat una intensa jornada musical al llarg de tot el dia. Ho va fer a través de la Trobada de Bandes que va organitzar la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria, emmarcada dins els actes de celebració del 50è aniversari que està celebrant l’entitat blanenca durant tots aquests mesos, que va aplegar més de 150 músics a la vila.

La trobada es va encetar al migdia, amb una cercavila que va aplegar cinc formacions musicals. A banda de l’amfitriona, també van desfilar la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona, la Banda-Cobla del Col·legi Pare Manyanet de Reus, la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, i la Banda de Palafolls. El lloc de sortida va ser el Passeig de Mar, davant el Monument a Joaquim Ruyra.


Les bandes participants a la trobada - Fotografies: Foto Catalan
Des d’aquí es va fer un recorregut que els va permetre arribar fins a l’antic pavelló municipal d’esports després de passar per diversos carrers del centre de la vila que es van anar animant al seu pas. Músics, acompanyants, col·laboradors i membres de la junta de la formació blanenca van participar en un dinar de germanor al terme del qual es va fer una nova cercavila que, en aquest cas, va conduir tothom fins al Teatre de Blanes.

Concert a tres bandes amb interpretació conjunta final

La segona part de la celebració va consistir en un concert que va comptar amb la participació de tres bandes germanes: les dels col·legis Pare Manyanet de Barcelona i Reus, així com la del col·legi Santa Maria de Blanes. En un escenari emmarcat per la pancarta amb el lema d’aquest cicle commemoratiu, 50 anys formant músics, l’espectacle el va presentar el president de la banda de Blanes, Quim Hostench. Mentrestant, més de 300 persones omplien el pati de butaques.


Concert Banda de Música Col·legi Pare Manyanet de Barcelona
Durant el seu parlament inicial Hostench va explicar que, a banda de ser un esdeveniment lúdic i de germanor, també era un homenatge per a totes aquelles persones –pares, professors, músics, familiars i amics- que han passat per l’associació durant mig segle de vida, i que han aportat el seu granet de sorra. El president de la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria va recordar que cap de les formacions musicals aplegades estan vinculades a un conservatori, i en canvi són entitats que intenten participar activament en la vida cultural de les respectives poblacions d’origen.

En aquest sentit, va remarcar que totes compten amb petites escoles de música que les permet nodrir-se d’alumnes: “Amb la insistència i bona feina dels directors i les juntes, hem aconseguit convertir-nos en la veritable font de músics als notres pobles i ciutats. Una bona part dels músics actuals de moltes cobles i formacions musicals, han despertat la seva passió en aquestes formacions”, va remarcar Quim Hostench.

Tot seguit va començar el concert, que es va encetar amb la interpretació de diverses peces a càrrec de la Banda de Música del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona, creada l’any 1968, i dirigida actualment per Ximo Tarín. Formada per una trentena de components amb edats compreses entre els 8 i els 25 anys, durant molts anys ha estat l’única banda juvenil que hi havia a Barcelona.

Concert Banda i Cobla Col·legi Pare Manyanet de Reus
El concert va continuar amb la intervenció de la Banda i Cobla del Col·legi Pare Manyanet de Reus, que va ser precisament fundada pel mateix creador de la formació blanenca, el pare Joaquim Alqueza, l’any 1991. Formada per una cinquantena de músics, actualment dos dels alumnes d’Alqueza, Laia Sanahuja i Marc Balsells, dirigeixen la banda i la cobla, respectivament.

La seva intervenció en la vetllada va ser la més breu de totes, destacant en especial la particular versió del conegut tema que va popularitzar Gun Hyung Yoo i que la banda tarragonina va re-batejar amb el títol de Manyanet Style, així com la vibrant banda sonora televisiva Hawaii Five-0 amb què van arrencar. Darrera d’ells van actuar els amfitrions.

Participa el fundador de les bandes de Blanes i Reus, Joaquim Alqueza

Abans que la Banda-Cobla del Col·legi Santa Maria encetés el seu concert, Quim Hostench va recordar els orígens d’aquesta formació que va ser fundada pel Pare Joaquim Alqueza, i que va tocar per primera vegada en públic el 21 d’agost de 1965. Va ser en aquest moment quan Hostench li va demanar al fundador, assegut al pati de butaques, que saludés al públic assistent.


Els directors de les Bandes de Blanes, Reus i Barcelona,
amb el fundador de dues de les bandes, Joaquim Alqueza
El càlid aplaudiment que va rebre Joaquim Alqueza va ajudar a introduir la primera peça que va interpretar la Banda-Cobla l Col·legi Santa Maria sota direcció de Jordi Sacristán: Pepita Creus, de Pascual Pérez Choví. Per últim, la vetllada musical es va tancar amb una interpretació conjunta de diverses peces a càrrec de totes les bandes assistents a l’esdeveniment.


Concert conjunt de totes les bandes
En acabat el concert, un altre dels moments més emotius va ser la salutació conjunta que varen fer els directors de les tres bandes germanes, al costat de qui en el seu moment va crear-ne dues d’elles: Joaquim Alqueza. El fi de festa també va incloure el lliurament de sengles obsequis de record als representants de totes els components que van participar-hi.

Data de realització: 09/23/2015 | Data de la darrera actualització: 09/23/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300