Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Associació Country Blanes celebra el 5è aniversari a la Biblioteca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/25/2015 03:00:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Associació Country Blanes celebra el 5è aniversari a la Biblioteca

Ja s’han celebrant diverses activitats, entre elles una sessió d’Square Dance amb Greg Ryan seguida d’un sopar popular que va comptar amb 200 participants

Durant tot aquest mes de setembre i fins al 3 d’octubre, la Biblioteca Comarcal allotja l’Associació Country Blanes, formant part del programa Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura. En aquesta ocasió, l’entitat convidada ho fa amb un motiu afegit, ja que està celebrant el seu 5è aniversari. L’associació, que es defineix com un grup d’amics i amigues unides per la seva afició a ballar country, ja feia temps que recorria la vila ballant abans de constituïr-se fa cinc anys com entitat.


Sessió d'Square Dance amb Greg Ryan a la Plaça de la Biblioteca
La seva bona disposició també s’ha traduït al llarg d’aquests anys participant en diverses causes solidàries –recollida de joguines per Creu Roja, Marató de Donació de Sang, la Marató de TV3, etc-, així com en festes de barri, de finals de curs,... I és que el seu objectiu és promoure el country a tothom qui vulgui aprendre i practicar un tipus de ball que és apte per a totes les edats i que, a més, té l’avantatge que no cal portar parella, ja que majoritàriament es balla en línia.


L’eix central de la celebració és una exposició retrospectiva que inclou nombrosos testimonis gràfics de les activitats on ha participat l’entitat, així com objectes propis de l’iconografia del món country com ara botes camperes, clivelles dels cinturons o bé mocadors. L’exposició es completa amb l’habitual taula que inclou els llibres i pel·lícules que s’allotgen habitualment a la Biblioteca Comarcal relacionats amb l’entitat convidada. En aquest cas es tracta de llibres i còmics, així com films en DVD i música en CD dels gèneres country i western.

200 persones participen a una sessió d’Square Dance i un Sopar Popular

D’altra banda, en motiu d’aquest cinquè aniversari s’estan organitzant activitats puntuals, i en aquest sentit una de les més destacades va tenir lloc el passat dissabte 19 de setembre, comptant amb l’assistència d’unes 200 persones. El cantant i instructor de balls country Greg Ryan, acompanyat de la seva banda, va oferir una completa sessió d’Square Dance que va atraure l’interès d’una gran quantitat d’amants d’aquell ball, amb un ample ventall d’edats.


Nascut a Indiana, als Estats Units, Greg Ryan –que es va instal·lar a Catalunya fa uns anys- aviat va embolicar la gent a una participació desenfadada i alegre per aprendre els seus balls. Per practicar-los, s’havien d’aprendre moviments relativament senzills i molt vistosos. Tot plegat va contribuir a que, sense que gairebé se’n donessin compte, tothom passés una estona molt divertida, gaudint de la música en viu que interpretava la banda que acompanyava Greg Ryan.

Sopar Popular
La jornada es va completar amb un sopar popular on els diferents ingredients de l’àpat estaven preparats pels mateixos membres de l’Associació de Country Blanes, que van contribuir amb diferents exquisideses culinàries. Després de sopar, la vetllada es va tancar amb un ball de fi de festa amb música enllaunada. D’altra banda, dimecres passat es va organitzar una xerrada per donar a conèixer la iniciativa solidària Nourish The Children (Nutrint els Nens), i la tarda del divendres 25 de setembre s’ha programat un taller de Ball Country per a nois i noies, primer amb un grup de 6 a 15 anys i després per a joves i adults.

Data de realització: 09/25/2015 | Data de la darrera actualització: 09/26/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300