Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple aprova iniciar els treballs de revisió del POUM


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/25/2015 12:36:19 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Ple aprova iniciar els treballs de revisió del POUM

Després que una sentència del TSJC l’ha declarat nul, l’Ajuntament de Blanes el revisarà per ajustar-lo a l’actual realitat i millorar-lo abans que el dictàmen sigui definitiu

Un dels punts més destacats que es va tractar a la sessió plenària d’aquest mes de setembre celebrada ahir a la nit va ser la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística de Blanes (POUM) aprovat al 2010. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va estimar un recurs presentat per l’Associació de Càmpings de Blanes, i va declarar-lo nul, en una sentència que va fer pública el passat mes de març, al considerar que no s’ajusta a la normativa.


Ple Municipal 24 setembre
El consistori blanenc ha presentat un recurs i, abans que la sentència sigui definitiva en un termini de temps que es pot allargar encara un any, el ple municipal va aprovar per unanimitat l’inici dels treballs de revisió del POUM. Aquesta nova redacció es va explicar que es farà amb un procés de participació ciutadana, així com que la intenció és que serveixi alhora per incloure tot el què s’ha anat legislant aquests darrers anys, i d’altres qüestions de planejament en què s’està treballant.

Altres qüestions aprovades a la sessió plenària

Del total d’onze punts de debat que composaven l’acta de treball del ple, tan sols un d’ells es va rebutjar. Així, seguint l’ordre del dia, el primer punt de contingut que consistia en la creació, modificació i supressió de fitxers de dades de caràcter personal, es va aprovar sense ni entrar en debat. Per contra, els dos dies festius addicionals d’obertura comercial autoritzada que s’han fixat per a l’any vinent –el 20 de març i el 4 de desembre de 2016- es va aprovar amb l’abstenció d’ICV-EUiA.


Els tres temes següents estaven relacionats amb els treballadors de l’Ajuntament. La modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball es va aprovar amb els vots a favor de PSC, CDC, Ciutadans i PP, i l’abstenció d’ICV-EUiA, Batega per Blanes i la CUP. En canvi, el segon punt que servia per reclassificar els llocs de treball de la Policia Local es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups. Per últim, el tercer apartat d’aquest àmbit que tractava el nou Pla de Carrera Professional dels funcionaris i personal laboral de l’Ajuntament, es a va aprovar amb els vots a favor del PSC, CDC, ERC i PP. La resta de grups es van abstenir.

La proposta d’acord de recolzament i solidaritat amb les demandes que ha formulat l’Associació de Víctimes de la Talidomida al president del govern espanyol i a la companyia farmacèutica alemanya Grünenthal es va aprovar per unanimitat. També es va aprovar unànimement l’inici dels tràmits de modificació d’una ordenança que regula les taxes d’ocupació dels mercats no sedentaris. Per contra, en l’aprovació de la sol·licitud per acollir-se a un règim especial de reintegrament per compensar els tributs de l’estat espanyol de l’any 2013, es va abstenir la CUP.

Blanes, Ciutat Acollidora de Refugiats de la Guerra de Síria

En la darrera part del ple on es tracten les mocions se’n van debatre dues. La primera d’elles estava presentada per ICV-EUiA, i proposava fer la prova de tancar el Carrer Ample durant una setmana en motiu de la Setmana per la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a l’octubre. La moció es va tombar ja que, a banda dels únics vots a favor dels proponents, Batega per Blanes i la CUP es van abstenir, i la resta de partits van votar en contra. La darrera moció també la va presentar ICV-EUiA, conjuntament amb el PSC i la CUP com a proposants, i es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics. La proposta ha declarat Blanes Ciutat Acollidora de persones refugiades de la guerra de Síria.

Per últim, en l’apartat de Precs i Preguntes, gairebé tots els grups polítics van exhaurir el temps assignat per parlar de qüestions molt diverses. Així, entre d’altres temes, es va tractar; l’estudi de mobilitat de la perllongació de la C-32; la consulta popular sobre l’adhesió de Blanes a l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència; el Centre Juvenil Morralla; l’ocupació de l’espai públic d’un conegut Bar-Restaurant del Passeig de Mar; la situació dels treballadors de la Nylstar; la participació dels regidors i regidores en reunions que es convoquen en horari laboral; els animals abandonats a la via pública, etc.
Data de realització: 09/25/2015 | Data de la darrera actualització: 09/25/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300