Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret presenta més de 50 espectacles per tancar l’any 2015


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/25/2015 11:51:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de la Costa Brava Sud de Blanes i Lloret presenta més de 50 espectacles per tancar l’any 2015

Joan Pera, Mercè Arànega, Nausicaa Bonnín, Mingo Ràfols, el locutor de ràdio Justo Molinero, The Gospel Viu Choir o Cris Juanico seran alguns dels protagonistes de la nova temporada

La programació professional al Teatre de la Costa Brava Sud obrirà temporada a Lloret de Mar el 17 d’octubre amb l’espectacle André y Dorine, que acaba de fer temporada al Teatre Poliorama de Barcelona. Després que ja s’ha pogut veure a Nova York, Londres, Xangai, Buenos Aires, i Istambul. Recomanada per la Fundació Pasqual Maragall que dóna suport als mallats d’Alzheimer, en acabada la funció els espectadors hi podran fer un donatiu. A l’octubre, el dia 23 també es veurà a Lloret Femenino Singular d’Inconstantes Teatro (Madrid), una obra on quatre actrius reflexionen amb humor sobre com conciliar maternitat i treball.


"André i Dorine", a la sala de Lloret el 17 d'octubre
La cartellera professional d’aquest mes es tancarà a Blanes amb una proposta teatral prou diferent al què sol ser habitual en escena: Ahora me toca a mi, amb Justo Molinero y Los Descastaos, que s’ofereix 31 d’octubre. Es tracta del primer espectacle que encapçala el popular locutor de Ràdio Teletaxi, Justo Molinero, que combina poemes recitats amb la seva carismàtica veu, l’humor, la copla i actuacions d’artistes convidats. En definitiva, una oportunitat perquè els qui el coneixen i el segueixen el puguin veure en viu i en directe, i qui en tingui curiositat pugui fer la seva primera presa de contacte.

Entrant ja al següent mes, la programació s’estrenarà a Blanes el 7 de novembre amb l’aclamada peça El Llarg Dinar de Nadal, de la Companyia La Ruta 40. Un any més es reuneixen al voltant de la taula i mengen, estimen, ploren, neixen, beuen i enyoren la família Bayard. A través de la seva història, veurem els canvis en els costums i hàbits d’una part de la societat americana als inicis del segle XX, en una peça carregada d’humanitat, humor i tendresa que protagonitzen, entre d’altres, Bruna Cusi, Aina Huguet i Ignasi Guasch.

El 21 de novembre a Lloret s’ha previst T’estimo, però no tant, la comèdia més aclamada de José Luis Alonso de Santos (Bajarse al moro, La estanquera de Vallecas) actualitzada per Miquel Murga i que ha fet tres temporades amb gran èxit a Barcelona. Una obra plena d’erotisme que es va estrenar l’any 1988 sota el títol Pares i Nines, i que en aquesta nova versió protagonitzen Josep Linuesa -que surt com a nou personatge protagonista a La Riera de TV3-, Ferran Castells i Mònica Corral. Lloret també ha programat el 17 de novembre, coincidint amb la festa major, la comèdia Fer riure és un art, que commemora els 50 anys de l’actor Joan Pera als escenaris.


"Fer riure és un art", a la sala de Lloret el 17 de novembre
Una setmana més tard, el 28 de novembre, s’ha programat a Blanes L’alè de vida. Amb to de comèdia el seu autor, David Hare, ens parla de la història de la Madeleine (Mercè Arànega) que s’enfronta a Frances (Anna Güell), l’esposa del seu amant. En el transcurs d'un dia i una nit, parlaran sobre les seves vides i la relació amb l’home amb qui totes dues han compartit 25 anys per separat. Un subtil combat de ganivets, un duel on la ironia i la tendresa comparteixen protagonisme, i que arriba a l’escenari precedida per l’aclamació del públic."L'alè de la vida", a la sala de Blanes el 28 de novembre
El mes de desembre hi haurà tres espectacles d’aquells amb nom propi. D’una banda el 12 de desembre compartiran cartellera L’adulador, de Carlo Goldoni, un text punyent i divertit del segle XVII que es podrà gaudir a la sala de Blanes. El mateix dia s’ha programat a Lloret Ara que ho tenim tot, que retrata les misèries de l'amor desgastat pel temps a través d'un matrimoni format per l'Àlex (Mingo Ràfols) i la Laia (Núria Casas), que celebren els 21 anys de casats al mateix hotel on van passar la nit de noces.

Un altra obra de teatre d’èxit a la cartellera barcelonina de la temporada passada, que arribarà a Lloret el 18 de desembre, és L’efecte, de Sixto Paz Produccions. On neix l’amor, al cor o al cervell? L’amor es pot induir, es pot provocar? Això podria ser, a grans trets, el que planteja l’obra de teatre que vindrà a Lloret després d’exhaurir entrades la temporada passada a la Sala Beckett de Barcelona. Els protagonistes són Nausicaa Bonnín, Pep Ambròs, Montse Germán i Paul Berrondo.

Gospel, Cris Juanico i altres gèneres a la programació musical

L’oferta musical d’aquesta nova temporada l’estrena el Teatre de Blanes el 30 d’octubre amb un concert dels The Gospel Viu Choir, que presenta Non Stop Gospel. L’experimentada formació coral amb cantants de Blanes i poblacions de la rodalia, que ja ha trepitjat escenaris tant potents com el Palau de la Música Catalana de Barcelona, ofereix un repertori de gospel del segle XXI, de caire més urbà, que busca en tot moment la implicació de l’espectador, que no cal dir que es mostra entregat des d’un primer instant.


"Non Stop Gospel", a la sala de Blanes el 30 d'octubre
El 27 de novembre hi ha dues cites destacades a la programació del Teatre de la Costa Brava Sud. D’una banda, a Lloret de Mar l’Escolania de Montserrat oferirà un concert a la parròquia de Sant Romà. Es tracta d’un espectacle que han fet possible l’Escolania de Montserrat, l’entitat lloretenca Club Marina Casinet i l’Ajuntament, on s’interpretaran obres nadalenques i del compositor gironí Francesc Civil. Per la seva banda, a Blanes, el mateix dia 27 la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria oferirà el tradicional Concert de Santa Cecília, patrona de la música, un esdeveniment que enguany s’emmarca dins els actes commemoratius dels 50 anys que està celebrant l’entitat.

La música també té un protagonisme especial de cara als dies de Nadal. El 27 de desembre visitarà el teatre lloretenc el cantant menorquí Cris Juanico amb l’espectacle Un món de nadales. Serà una sessió molt especial, on el cantant oferirà un repertori de cançons de Nadal d’arreu del món interpretades amb trio de jazz i en català.


"VIII Concert d'Any Nou", el 3 de gener a la sala de Blanes
La programació musical es tancarà el 3 de gener a Blanes amb la VIII Concert d’Any Nou a càrrec de la Vbella Blanes, un projecte que reuneix des de l’any 2006 antics companys que interpreten temes de swing amb petites incursions en el jazz. Es tracta, a més a més, d’una bona oportunitat de començar el nou any 2016 amb un concert de qualitat, envoltat del bon humor que caracteritza la formació.

Continua l’aposta per potenciar les companyies amateurs

L’anomenada Escena Local, basada en espectacles de companyies i agrupacions teatrals i musicals de Blanes i Lloret, segueix tenint un fort protagonisme a la programació del Teatre de la Costa Brava Sud. Així, cal destacar que el 4 d’octubre, el grup El Mirall –que aquests mesos està celebrant el seu 30è aniversari- torna a oferir a la sala de Blanes la peça Mai més per sempre, que va estrenar tot just el novembre de l’any passat. La representació es farà a benefici de l’Associació Catalana de Parkinson Blanes-La Selva-Alt Maresme.


"Mai més per sempre", a la sala de Blanes el 4 d'octubre
A Lloret el 6 de novembre hi haurà Las Jornadas Culturales organitzades per la Casa de Cúllar. Per la Festa Major de Sant Romà, els dies 14, 15 i 16 de novembre, s’estrenarà Sort dels anuncis, una obra a càrrec de l’Agrupació Teatral del Casal de l’Obrera. Per la seva banda, l’agrupació Ja Cobrarem estrenen Tres amics i una escudella el 20 de novembre, i una nova agrupació teatral sorgida de l’Aula Municipal de Teatre, l’Associació Cultural Teatral Muekka, estrenen el seu primer espectacle, Código Alfa el 28 de novembre. A més, el Casal de l’Obrera tornarà a portar a escena Els Pastorets amb funcions els següents dies: 20, 26 i 27 de desembre, i el 3 de gener.

Mentrestant, a Blanes el dissabte 10 d’octubre s’ha programat l’espectacle Con rimas y a compás, a càrrec de la Asociación Andaluza de Ardaleños y Amigos de Ardales, que combina la poesia i la lírica. Sense moure’ns de Blanes, 17 d’octubre el Cor de Cambra Sota Palau oferirà el ja tradicional Concert d’Amistat – XII Cantate Barcelona, amb el Cor de Cambra Sota palau, el Choeur Mixte La Caecilia, de Suïssa, i el Donaghdee Male Voice Choir d’Irlanda del Nord.

Teatre Familiar amb companyies professionals i cinema com a novetat

La programació familiar al Teatre de Blanes arriba un any més de la mà de l’Associació Rialles, que oferirà cinc espectacles en aquesta sala. La programació inclou Sol amb la lluna l’11 d’octubre; L’enciclopèdia baixeta de la nit el 25 d’octubre; El carreró de les bruixes el 8 de novembre; L’avi Tonet el 22 de novembre; i, per tancar el recorregut, el 6 de desembre la mateixa Associació Rialles Blanes ofereix una sessió de contes molt especial: Rialles. La Màgia del Nadal.


"Rialles. La Màgia del Nadal", a la sala de Blanes el 6 de desembre
A Lloret es podrà veure el musical Alicia el 25 d’octubre, una adaptació de l’obra de Lewis Carroll Alícia al país de les meravelles; i Núvols per a nadons el 15 de novembre. Tres dies més tard, el 18 de novembre, hi haurà el concert Orelles de xocolata. Avui fem pop, i el 22 de novembre l’espectacle de circ Estrellados. Com a novetat destacada de la programació familiar, cal dir que a Lloret s’inclourà per primera vegada el passi de 4 pel·lícules infantils que es projectaran del 29 de novembre al 20 de desembre gràcies al Cineclub Adler de Lloret.

Abonaments i venda d’entrades

Com és habitual, per aquesta nova programació es podran adquirir abonaments de 3 i 5 espectacles amb descomptes del 15 i el 25% respectivament. Des d’aquest divendres 25 de setembre, ja es poden comprar entrades on line a Lloret, mentre que a Blanes serà a partir de principis d’octubre.

Programació Teatre Costa Brava Sud: www.teatredelacostabravasud.cat


Data de realització: 09/25/2015 | Data de la darrera actualització: 09/25/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300