Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Jornada electoral del 27-S a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/28/2015 09:23:45 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Jornada electoral del 27-S a Blanes

La força més votada ha estat Junts pel Sí, amb un total de 6.682 vots, seguida per Ciutadans, que ha obtingut 4.127 vots, i pel PSC amb 2.845 vots

La jornada de les Eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre es va viure a Blanes amb tota normalitat, sense cap incident destacable. Pel que fa als resultats, una de les dades més significatives ha estat el considerable augment de la participació, que ha estat del 74’16%, gairebé un 10% més que als comicis del 2012, quan va ser del 64’88%.


Jornada Eleccions al Parlament de Catalunya 2015
Dels 27.327 ciutadans i ciutadanes que tenien dret a vot, el van exercir un total de 20.267 persones, per tant va haver una abstenció del 25’84%. D’altra banda, es van emetre 122 vots en blanc i 154 nuls. Respecte als resultats obtinguts per les onze forces polítiques entre les quals podien triar els blanencs i blanenques a l’hora d’emetre el seu vot, han estat els següents :
Resultats Eleccions 27-S a Blanes

Comparativa resultats 2015-2012 a Blanes
En relació a les eleccions al Parlament de Catalunya del 25 de novembre del 2012, la dada més significativa és que, de les sis forces polítiques que van obtenir uns resultats per sobre dels 1.000 vots, Ciutadans va ser la que llavors va obtenir el percentatge més baix, amb un 6’72% dels vots, mentre que en canvi ara ha passat a obtenir un 20’52%. Per la seva banda la CUP, que fa tres anys va sumar 419 vots, els ha passat a quadruplicat, fins als 1.428 vots.


Cua a l'entrada d'un Col·legi Electoral
La tònica general al llarg de tota la jornada del 27 de setembre van ser les cues que anaven fluctuant quant a la seva intensitat al llarg de les 40 meses que hi havia repartides en els 19 Col·legis Electorals arreu del municipi. També es va veure força gent que encara aprofitava els darrers dies en què encara es pot anar a la platja. Pel que fa a les consultes que es van rebre durant tot el diumenge a l’Ajuntament de Blanes, la major part van ser per informar-se sobre on estava emplaçada la seu on li tocava anar a votar.


Votació en un altre Col·legi Electoral
A partir de les vuit del vespre, quan es van tancar els col·legis electorals, un dels llocs on es van concentrar una gran quantitat de persones per fer el seguiment dels resultats que s’anaven produint va ser al Casal de La Cooperativa, al Carrer Muralla. Allí s’havia fet un especial desplegament de mitjans, muntant dues pantalles on es podien seguir simultàniament els resultats que anava fent públics el govern de la Generalitat, així com la retransmissió televisiva de TV3. A la pantalla del seguiment de vots no tan sols s’anaven veient els vots nacionals, també s’anaven oferint els resultats que s’anaven sumant a Blanes i Girona. Per entretenir l’estomac mentre es feia aquest seguiment, l’Assemblea Nacional Catalana es va encarregar de preparar un complet sopar, principalment a base de pa amb tomata i embotits.


Seguiment de la Nit Electoral al Casal La Cooperativa

En cas que es vulguin consultar els resultats de les Eleccions al Parlament de Catalunya mesa a mesa a la vila de Blanes, es pot fer a través del següent enllaç: http://ruyra.blanes.cat/parlament.html
Data de realització: 09/28/2015 | Data de la darrera actualització: 09/28/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300