Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes és a Corea representant Catalunya


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/05/2015 10:52:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes és a Corea representant Catalunya

Participarà en un Festival Internacional de Corea del Sud, que aplega grups de vuit països diferents procedents d’Àsia, Europa i Amèrica

La matinada d’aquest passat diumenge van marxar a Corea del Sud l’Esbart Joaquim Ruyra per participar en un festival folklòric internacional. Un autobús els va recollir a les quatre de la matinada a Blanes per dur-los fins a l’Aeroport del Prat, on van agafar l’avió. Per acomiadar l’expedició blanenca, es van concentrar a l’antic pavelló d’esports -el local de l’entitat- amics, familiars i membres de l’esbart, després que tots plegats havien participat en un sopar. S’havien d’acabar de recollir els diferents ingredients que necessitarien un cop fossin allí i pujar-los a l’autobús.


Logotip del Festival Internacional de Corea del Sud
En total han marxat 20 persones: 16 són del cos de dansa i la resta són membres de l’staff que els donaran suport en diverses feines. Durant una setmana, els dansaires de Blanes oferiran un tast dels balls d’arreu dels Països Catalans. En els 53 anys d’història amb què compta, l’esbart ja havia viatjar arreu d’Europa i Amèrica, però mai fins ara ho havia fet al continent asiàtic. Per tant l’experiència de ben segur serà inoblidable per a tots ells i elles.


Actuació de l'Esbart Joaquim Ruyra
Participaran al Festival Anseong Namsadang Baudeogi, un esdeveniment de ressò internacional que s’emplaça a Anseong, una ciutat propera a Seül. Creat l’any 2001, en cada nova edició congrega una gran quantitat d’espectadors, voltant les 700.000 persones. També hi dansen col·lectius de Mèxic, Uzbekistan, Filipines, Eslovàquia, Singapur, Indonèsia i més de 100 grups coreans. L’Esbart Joaquim Ruyra de Blanes ha estat escollit com a representant del folklore de la zona del Mediterrani sud i, per tant, serà l’ambaixador de la dansa i la cultura popular catalana al continent asiàtic.


Durant el festival, el cos de dansa blanenc farà cercaviles per la ciutat amb la indumentària tradicional, activitats pràctiques com ara un taller de danses catalanes, i exhibicions de balls catalans a diversos escenaris. Serà una bona mostra dels balls que han ofert durant aquesta temporada sota la direcció artística del coreògraf barceloní David Martínez. L’expedició blanenca serà de tornada a Catalunya la nit del proper dilluns 12 d’octubre.

Data de realització: 10/05/2015 | Data de la darrera actualització: 10/05/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300