Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes vol consolidar la Fira d’Antiguitats de Mas Enlaire


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/06/2015 12:20:24 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes vol consolidar la Fira d’Antiguitats de Mas Enlaire

La segona edició d’aquest esdeveniment tindrà lloc el dissabte 10 d’octubre, i aplegarà una trentena de parades que inclouran tota mena d’objectes antics

El proper dissabte 10 d’octubre Blanes tornarà a allotjar un tipus d’esdeveniment que compta sempre amb un gran nombre d’aficionats allí on es fa i que, en aquesta ocasió, es farà per segona vegada. Es tracta de la 2a Fira d’Antiguitats, que s’instal·larà a la Plaça 11 de Setembre, al barri de Mas Enlaire, des de les nou del matí fins a quarts de nou del vespre.


1a edició Fira d'Antiguitats, 30 de maig
Organitzada per l’Associació de Veïns de Mas Enlaire amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, l’activitat es fa comptant amb la col·laboració de la Societat Civil Tot Antic SCP, que aplega als paradistes. Després de l’èxit de participació que va suposar la primera edició del 30 de maig, s’espera que aquesta propera ocasió compti amb més visitants encara.

Consolidar la Fira d’Antiguitats al calendari d’esdeveniments

Segons explica el president de l’entitat veïnal, Miguel Gallego, la prova pilot que va significar la fira de principis d’estiu ha estat molt ben valorada per tots, tant pels paradistes com per l’organització, de manera que ara el què es vol és que acabi tenint el seu lloc propi al calendari de tothom. Per això, Miguel Gallego remarca: “El què volem ara és consolidar l’experiència de manera que es faci dos cops a l’any i, fins i tot, no descartem que pugui fer-se tres vegades. Aquest darrer aspecte dependrà de les dates que tinguin lliures els marxants”. En aquest darrer sentit, la idea inicial és que es munti al maig i a l’octubre, és a dir: abans i després de l’estiu.


En relació a la primera edició del 30 de maig, la fira del proper dissabte ha augmentat considerablement el nombre de paradistes que hi haurà instal·lats. Si fa cinc mesos n’hi va haver una vintena, ara seran una trentena i, per poder allotjar-los amb prou comoditat, també s’ha ampliat l’espai que ocuparan de la Plaça 11 de Setembre. Així, enlloc que les parades s’acabin a tocar de l’espai dels Jocs Infantils, continuaran després que s’hagi passat aquesta zona, a tocar de l’espai on fins fa ben poc hi havia els barracons de l’Escola Sa Forcanera.

Un element de dinamització del barri i la vila

Al llarg de les parades s’hi podrà trobar des d’articles de petit format –quinqués, monedes, cotxes en miniatura, coberts, gots, càmeres fotogràfiques, etc- fins a grans objectes com ara mobles, esquís, cassoles de coure, lleteres, projectors, màquines d’escriure, miralls, etc. A la primera edició de la Fira d’Antiguitats el regalim de visitants va ser constant al llarg de tot el dia, amb gent de tota mena que s’entretenia a cercar objectes antics i curiosos. Entre el públic que s’hi va acostar s’hi comptaven vilatans de Blanes, però també molt turisme autòcton i de l’estranger, sobretot francesos i alguns anglesos.


L’èxit de visitants que va tenir la primera experiència es va traduir en un bon nivell de vendes, fins a l’extrem que un dels marxants va explicar que només obrir la parada ja va fer una venda de 800 €. L’emplaçament de la fira, a més a més, també va suposar un canvi significatiu aquell dia en els establiments de restauració de la zona, que van tenir més clients del què és habitual durant un dissabte.


Segons el president de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, aquest va ser un dels objectius que els va empènyer a organitzar la Fira d’Antiguitats: contribuir a revitalitzar el comerç: “El què volem és donar al nostre barri i a Blanes en general un al·licient més que ajudi a dinamitzar l’economia. Volem que sigui un atractiu que ens porti més visitants, tant d’altres veïnats com de fora”. Un dels factors que consideren molt important és que la fira està emplaçada just al costat del Mercat d’Abastament i la zona comercial de Mas Enlaire i a cinc minuts del centre de Blanes, molt proper a l’altre eix comercial destacat del municipi.

Taller de Fotografia Estenopeica

Una altra activitat que es farà el proper dissabte al barri de Mas Enlaire, encara que deslligada de la Fira d’Antiguitats, serà un Taller de Fotografia Estenopeica, inclosa dins el cicle del III Blanes Photo Festival que organitza el GIF, el Grup d’Imatge i Fotografia de Blanes. El Taller es farà amb l’ajut de Xavier Perich, qui ensenyarà als assistents a construir la seva pròpia càmera estenopeica amb pots, llaunes, caixes i altres elements reciclats.


El taller continuarà fent una sessió de presa d’imatges amb les càmeres per després tornar a l’aula on es revelaran els negatius i es positivaran al laboratori que s’organitzarà. Finalment, s’obtindrà una còpia en fotografia química, a la manera tradicional.

http://www.blanes.cat/docweb/rialles.tardor2015


Data de realització: 10/06/2015 | Data de la darrera actualització: 10/06/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300