Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aula Blanes engega el curs 2015-2016 amb atractives conferències i una nova proposta: Àgora Jove


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/08/2015 04:03:51 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AulaBlanesAula Blanes engega el curs 2015-2016 amb atractives conferències i una nova proposta: Àgora Jove

El cicle s’enceta el 13 d’octubre amb una xerrada de Daniel Closa, que parlarà sobre els mites de la ciència, i l’Àgora Jove es farà amb sessions quinzenals a partir del 20 d’octubre

La nova proposta que ha preparat de cara al curs 2015-2016 l’entitat Aula Blanes, dedicada a la divulgació del coneixement, es preveu que no decebi ni de bon tros a tothom que decideixi participar-hi. La principal novetat respecte anteriors edicions serà la posada en marxa d’Agora Jove, que completarà l’habitual cicle de xerrades que tractaran una gran varietat d’àmbits.

En la línia de les darreres edicions Aula Blanes ha programat un cicle de conferències mensuals que, majoritàriament, s’allotgen el segon dimarts de cada mes a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal. Aquest curs 2015-2016 l’experiència arriba a la sisena edició del cicle havent renovat el conveni amb el Centre d’Estudis Avançats de Blanes, així com amb la voluntat d’incorporar novetats en el format de les xerrades.


Daniel Closa - Font: diariomedico.com
El tret de sortida del cicle tindrà lloc aquest dimarts 13 d’octubre a la seva hora habitual, les vuit del vespre. Per inaugurar-lo s’ha triat un tema que, ja d’entrada, promet ser interessant. El doctor Daniel Closa (IIBB-CSIC) serà l’encarregat de donar contingut a la conferència presentada sota el títol Els Mites de la Ciència, que revisarà idees que s’han mantingut com a veritats científiques malgrat no ser-ho, i mostrarà la connexió que encara hi ha entre mite i realitat.

Nova proposta: Àgora Jove

Es tracta d’un projecte pensat per a joves que neix amb l’ambició de crear un espai on puguin desenvolupar el pensament crític. Parteix d’una forta confiança en ells i elles, així com de les seves capacitat de transformar el món, i s’estructura en sessions on la filosofia i els joves es trobaran per pensar, sentir i fer. Àgora Jove es farà amb caràcter quinzenal i tindrà lloc els dimarts, a l’espai de la Biblioteca Jove de la Biblioteca Comarcal de Blanes.


La primera sessió s’ha programat pel 20 d’octubre a dos quarts de set de la tarda, i la previsió és que s’allargui una hora i mitja. Toni Muñoz i Jordi Gaitan, llicenciats en filosofia, seran els encarregats de facilitar les reflexions i acompanyar als participants. Respecte aquest darrer aspecte, pot assistir a les sessions qualsevol jove de més de 15 anys amb ganes de pensar, valorar i fer. La inscripció és gratuïta i oberta.

Més informació de les dues activitats: www.aulablanes.cat



Data de realització: 10/08/2015 | Data de la darrera actualització: 10/08/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300