Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les VI Jornades de Manga i Anime concentren a Blanes aficionats a la cultura asiàtica de Girona i Barcelona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/12/2015 10:57:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les VI Jornades de Manga i Anime concentren a Blanes aficionats a la cultura asiàtica de Girona i Barcelona

L’experiència ha ampliat enguany l’espai que ocupava fins ara i es van instal·lar estands a peu de carrer, davant del Casal de Joves Morralla on es van allotjar les jornades

Per sisè any consecutiu, les agendes de centenars de joves de diverses poblacions de Girona i Barcelona incloïen de cara a aquest mes d’octubre una cita ineludible que els havia de portar fins a Blanes. Es tractava de les Jornades de Manga i Anime, que per sisè any consecutiu s’han tornat a celebrar en aquest municipi de la Costa Brava, aquesta vegada coincidint amb un diumenge enlloc d’un dissabte com s’havia fet fins ara.


VI Jornades de Manga i Anime
Organitzades per ACAB –Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes- amb el suport de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes, així com de diverses empreses i col·lectius, el seu objectiu no és altre que fer difusió i promoure la cultura asiàtica, que compta amb nombrosos seguidors. La millor manera per assolir-lo és a través de l’oci alternatiu mitjanant diferents ingredients que van incloure tallers, concerts, concursos, tornejos i altres activitats, tot amb caràcter gratuït.

Les sisenes jornades han ampliat l’espai d’activitats

A banda del canvi de dia que ha significat celebrar les jornades coincidint amb un diumenge –un canvi que, inicialment, ha estat valorat de manera positiva des de l’organització-, l’altra novetat que va tenir aquesta nova edició va ser que es va ampliar l’espai on es van allotjar les activitats. Així, a banda d’ocupar les dues plantes del Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu com fins ara, aquest 2015 les Jornades de Manga i Anime també es van viure a peu de carrer, a través de la instal·lació de diversos estands.


Al llarg de les diferents carpes situades a l’entrada de l’equipament juvenil es podien comprar diferents elements típics de la cultura japonesa –cromos, adhesius, ninotets fets amb diferents tècniques artesanes, còmics, etc-, així com peces de vestir per a cosplayers. El cosplay és una subcultura japonesa basada en disfressar-se d’un personatge de manga, anime o videojoc, i és un acrònim de les denominacions angleses costume –vestit- i play –joc-, mentre que la denominació kosupure correspon a la transcripció del japonès. En un altre dels estands també es podia demanar a l'artista Joana Lleopart que dibuixés a llapis sobre paper tothom qui ho volgués en versió de còmic manga i anime.


Nou èxit de participació de públic d’arreu del territori

En la línia del què han estat fins ara les cinc anteriors edicions, l’experiència ha estat novament un èxit de públic, amb la participació de centenars de nois i noies de diferents edats. I és que ja fa temps que l’esdeveniment és un punt de trobada pels aficionats a les diferents vessants de la cultura asiàtica, tant de poblacions de la rodalia com d’arreu de les demarcacions de Girona i Barcelona. Per arribar fins a Blanes, els joves ho van poder fer en tren aprofitant el descompte del 30% del preu del bitllet que oferia Renfe durant tot el cap de setmana.


Per continuar creixent com a esdeveniment i refermar un nou punt de trobada freak en l’àmbit de La Selva-Maresme, comptant amb la complicitat del major nombre possible d’associacions, ACAB va convidar a participar d’altres entitats de la zona perquè poguessin fer difusió de les respectives activitats que organitzen. D’altra banda, al llarg de més de 12 hores, els aficionats a la cultura asiàtica van poder assistir a activitats que s’aplegaven en quatre principals espais a l’interior del Morralla: l’Aula Taller, la Zona de Videojocs, la Zona de Terror i l’Escenari.

Cuina japonesa, concursos i altres activitats

En la línia de les anteriors edicions, el component gastronòmic va continuar sent molt present al llarg de la jornada, amb un servei de barra única on es va poder degustar una cuina japonesa casolana de gran qualitat i a preus populars aptes per a les butxaques de tots els joves. Així, hi havia exquisideses com ara ramen, udon, gyoza, takoyakis i yakitoris per menjar, així com cervesa japonesa per veure, entre d’altres. Com a novetat, es va oferir la crêpe okonomiyaki, obra de l’incomparable Mario Torres, el xef particular de l’associació d’Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes des de fa uns anys. Mario Torres és cuiner del Restaurant Dos Palillos de Barcelona, que compta amb una estrella Michelin.


El xef de les jornades també va protagonitzar una xerrada sobre els tipus de menjar que hi ha a l’anime Shokugeki no Souma, una sèrie centrada en el món de la cuina internacional. La xerrada es va allotjar a l’escenari de la planta baixa del Morralla, on també va actuar Emerys oferint un divertit monòleg sobre el món dels esdeveniments frikis, així com les pròpies experiències dels aficionats a la cultura asiàtica.


Per segon any consecutiu, un altre dels al·licients gastronòmics ha estat un Concurs de Menjar Ràpid Ramenero on del què es tractava era d’ingerir ramen –un tipus de fideus orientals molt coneguts- el més ràpidament possible o, en el seu defecte, en la major quantitat en un temps rècord. Els participants havien d’utilitzar els palets orientals i no podien fer-ho amb les mans, i el temps màxim que disposaven per menjar-se dos bols plens de ramen eren 10 minuts.


En l’àmbit dels videojocs, la principal novetat ha estat un Torneig de Mario Kart 8 de la plataforma Wii U, apta per a totes les edats i públics, i limitat a 20 participants. També es va jugar el torneig de J-Star Victory Vs+ per a PS4, amb un joc on s’aplegaven els millors personatges del món de la Shonen Jump per batre’s en dol. Els participants es van haver de ficar a la pell de personatges tan coneguts com Goku, Naruto, Luffy, Ichiga, Torka o Kochikame.


Un concurs de dibuix sobre Manga, Anime i Videojocs; Tarot Sakurra; un concurs de Karaoke; un concert amb MIREE; tallers de Kokeshi, Kanji i Amigurumi; així com projeccions de pel·lícules i sèries d’animació han estat altres ingredients que han centrat una vegada més l’interès dels aficionats a la cultura asiàtica que han participat a les jornades. Per a l’organització de les VI Jornades de Manga i Anime de Blanes ACAB ha comptat amb la col·laboració de: Selecta Vision, Planeta Còmic, Milky Way Ediciones, Quaterni, Letrablanka, Cameo, Devir i Renfe.


Data de realització: 10/12/2015 | Data de la darrera actualització: 10/12/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300