Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes celebra la festa de la seva patrona


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2015 03:33:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes celebra la festa de la seva patrona

La principal novetat d’enguany ha estat que s’ha tornat a incorporar per col·laborar en la direcció del cor Maribel Echevarría, absent de l’entitat des del 2009

Dilluns passat, coincidint amb la festivitat de la Verge del Pilar, membres, amics i simpatitzants de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i comarca van celebrar plegats la festa de la patrona de la seva terra amb diversos actes. La jornada es va encetar amb una missa baturra que es va allotjar a l’església Santa Maria, que un any més va estar plena de gom a gom amb públic tant de la vila com arribats des d’altres poblacions de la rodalia o inclús des de més lluny.


Ofrena Floral abans de la Missa Baturra 2015
Tal i com marca la tradició d’aquests darrers anys, abans que comencés l’ofici diverses persones van participar en l’ofrena floral que es va anar dipositant als peus d’una reproducció de la imatge de la verge del Pilar, que ahir presidia excepcionalment l’altar de la parròquia. Aquest 2015 ha estat la 13a edició consecutiva en què els blanencs que provenen d’Aragó han celebrat la festa de la patrona acompanyats d’altres aragonesos units en la distància.


Re-incorporació de Maribel Echevarría

Una part destacada de la missa són els diferents cants a càrrec del cor, que compta amb l’acompanyament musical de la rondalla formada per la secció de cordes on hi ha la bandúrria, la guitarra i el llaüt. En aquest sentit, una de les principals novetats que hi ha hagut en la celebració de la festa del Pilar d’enguany estava precisament relacionada amb aquesta formació vocal.


Maribel Echevarría
Es tracta de la re-incorporació de Maribel Echevarría, absent de l’Agrupació Artística Aragonesa des del 2009, i que ara ha tornat de nou per fer classes de cant i col·laborar en la direcció del cor amb Rogelio Ortega, que en té cura des de l’any passat. Durant els primers anys en què es va instaurar la tradició de fer la missa baturra va ser Maribel Echevarría qui es va encarregar de la direcció del cor, al qual acompanyava tocant l’orgue.


Coincidint amb aquest retorn, el cor –que ahir va actuar amb una formació de 30 cantaires- va incloure al llistat de cants que es van interpretar a la missa baturra una salve en honor a la Verge del Pilar que va composar Maribel Echevarría l’any 2006, amb música i lletra d’ella. Durant l’ofici també van haver-hi dues altres noves incorporacions corals: el cant d’entrada i el cant final que va tancar la litúrgia.Gran part del públic assistent a la missa –així com tots els membres del cor, la rondalla i la pròpia Maribel Echevarría- anaven engalanats amb el vestit de festa d’Aragó. D’altres assistents, asseguts entre el públic, portaven el característic complement del mocador vermell, conegut com el cachirulo, una peça de vestuari típicament aragonès. Després de la missa baturra, la celebració va culminar amb un dinar de germanor que va comptar amb la participació d’una setantena d’assistents.


Actualment, l’Agrupació Artística Aragonesa Blanes i comarca és l’única entitat d’aquestes característiques que hi ha arreu del territori gironí. Tal i com va explicar la presidenta de l’entitat, Clara Bolea, poc abans que comencessin els actes de celebració de la Verge del Pilar, un dels objectius que volen treballar de cara a la festa del 2016 és aconseguir que el dinar que culmina la jornada tingui un caire més popular i participatiu, obrint-lo a què puguin assistir més persones.


Clara Bolea, Rogelio Ortega i Maribel Echevarría
Data de realització: 10/13/2015 | Data de la darrera actualització: 10/13/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300