Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes promou la sostenibilitat amb un Taller Gratuït de Reparació de Bicicletes i una Pedalada Popular


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2015 12:40:05 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes promou la sostenibilitat amb un Taller Gratuït de Reparació de Bicicletes i una Pedalada Popular

Totes dues activitats es faran el proper diumenge 18 d’octubre de 10 a 12 h al Passeig de Mar, en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015

L’Ajuntament de Blanes, a través el Servei de Medi Ambient, ha organitzat de cara al proper diumenge 18 d’octubre diverses activitats en motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015, que s’està celebrant a diverses poblacions catalanes durant aquests dies. Blanes és un dels municipis que des de fa molt temps s’adhereix cada any a la celebració d’aquesta campanya.


Setmana Mobilitat Sostenible 2014 - Fotografies: Quim Llorens
Per segona edició consecutiva, una de les activitats novadores que tindrà lloc serà la possibilitat d’obtenir una bicicleta de segona mà de franc, a través d’un taller de reparació. Aquesta activitat coincidirà amb l’altra que durant molts anys s’ha estat impulsant a Blanes, una Pedalada Popular per a públic de totes les edats, que sempre sol comptar amb una nodrida participació.

Bicicletes de segona mà i posada a punt de les pròpies

El Taller de Reparació de Bicicletes es posarà en marxa durant el matí del proper diumenge, i ofereix l’oportunitat a tothom que estigui interessat en obtenir una bicicleta de franc. Així, s’han hagut d’inscriure prèviament per participar al taller i així aconseguir alguna de les bicicletes ja utilitzades que arriben regularment a la Deixalleria Municipal de Blanes.


Taller de Reparació de Bicicletes
Es tracta de bicicletes que, després que se’ls pugui fer una petita reparació, poden tornar a fer-se servir. Per això, durant el taller que funcionarà diumenge vinent de 10 a 12 del matí al Passeig de Mar, els futurs propietaris podran reparar el seu vehicle amb l’ajuda d’un especialista que els alliçonarà sobre com han d’efectuar la posada a punt. Per dur a terme aquesta operació, l’Ajuntament de Blanes facilitarà de forma gratuïta tots els recanvis que faci falta.


El Taller de Reparació també funcionarà perquè tots aquells ciutadans que ja disposin d’una bicicleta de la seva propietat, però que no la utilitzen perquè necessita una posada a punt i/o una reparació, aprofitin per fer-ho. En aquest altre cas, en què també cal fer una inscripció prèvia, l’especialista els ensenyarà a reparar les bicicletes però, per contra, no es facilitaran les peces de recanvi, ja que només s’hi inclou l’assessorament.

Pedalada Popular 2015-10-13

Coincidint amb el Taller de Reparació de Bicicletes, el diumenge 18 d’octubre també tindrà lloc una altra activitat que, en aquest cas, ja compta amb una llarga tradició en aquest municipi per celebrar la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. Es tracta de la Pedalada Popular que començarà a 2/4 d’11 del matí al Passeig de Mar –a l’alçada del Carrer Ample- i que transcorrerà pel nucli urbà de la vila, continuarà pels camins dels afores, i tornarà de nou al punt de sortida pels volts de quarts de 12 del migdia.


Sortida Pedalada Popular
La participació a la pedalada està oberta a gent de totes les edats, i un dels requisits és que els més petits vagin acompanyats d’un adult que se’n faci responsable durant el trajecte. Tothom que faci la passejada, grans i petits, s’hauran d’inscriure el mateix diumenge a partir de les 10 del matí al mateix Passeig de Mar i fins l’hora prevista per fer la sortida.

Taula Inscripcions Pedalada Popular
En el moment de fer la inscripció se’ls lliurarà les matrícules que identificaran les bicicletes com un Vehicle Sostenible. Un cop hagin fet el recorregut, quan siguin de tornada al Passeig de Mar, s’informarà a tothom sobre l’estalvi de CO2 aconseguit fent el recorregut amb bicicleta enfront del què hagués suposat fer-ho en un vehicle motoritzat. També es lliurarà a tots els participants un petit obsequi, així com un refrigeri.

Més informació:http://www.blanes.cat/docweb/mediambient.setmanamobilitat2015
Data de realització: 10/13/2015 | Data de la darrera actualització: 10/13/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300