Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Concentració davant l’Ajuntament de Blanes contra les imputacions pel 9N


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/13/2015 08:35:03 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Concentració davant l’Ajuntament de Blanes contra les imputacions pel 9N

Unes 250 persones han participat en la convocatòria de l’ANC, Òmnium, ACM i l’AMI, i s’han concentrat aquest vespre davant la façana principal del consistori blanenc

Blanes s’ha sumat avui al vespre als centenars de concentracions que s’han fet arreu del territori per donar suport a les autoritats catalanes que han estat imputades per fer possible la consulta del 9N l’any passat. Uns 250 ciutadans i ciutadanes han recolzat la crida conjunta de l’ANC, Òmnium, ACM i l’AMI i s’han concentrat davant la façana principal del consistori blanenc a partir de les set de la tarda i fins passades les vuit del vespre.


Concentració per donar suport als imputats pel 9N
Es tractava d’un acte descentralitzat, convocat perquè se celebrés davant els ajuntaments d’arreu del territori en favor de la democràcia i en defensa de les institucions catalanes. A 2/4 de 8 del vespre s’ha iniciat l’acte amb la lectura d’un manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir on es reitera el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya, que es considera inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que te com a nació.


Al text, llegit per la membre de l’ANC de Blanes Mireia Maeso, també s’explica que tots els intents d’exercir aquest dret no han estat possibles per l’oposició del govern de l’estat espanyol, que mai no ha proposat cap altra alternativa. També es denuncia que el govern espanyol ha judicialitzat tots aquests fets, defugint les seves responsabilitats polítiques i privant a la ciutadania de Catalunya del seu dret democràtic a decidir el seu futur polític.


Per això, al manifest es denuncien per antidemocràtiques les querelles adreçades contra el president de la Generalitat, l’exvicepresidenta del govern i la consellera d’Ensenyament, encausats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la consulta del 9N al poble català. Les concentracions convocades d’avui dimarts s’han fet aprofitant el primer dia de compareixences dels responsables polítics de posar les urnes el 9N, una acció que va comptar amb una participació de 2’4 milions de catalans.


Salvador Roca llegeix "Companys, company"
Tot seguit, s’ha projectat un vídeo confeccionat per l’Assemblea Nacional Catalana, en el què ha significat l’estrena per a molts dels qui s’han concentrat, que no l’havien vist encara. El rapsoda blanenc Salvador Roca també ha participat en la concentració llegint el poema de Ramon Solsona titulat Companys, company, i per últim el portaveu d’Amnistia Internacional i membre de l’ANC de Blanes, Emili Bitlloch, ha llegit el manifest redactat per Blanes per la Independència, grup territorial de l’ANC, que també dona suport als tres encausats per la seva participació en la consulta del 9N.


Lectura del Manifest de l'ANC de Blanes a càrrec d'Emili Bitlloch
Carta de protesta adreçada al TSJC

Val a dir que al principi de l’acte s’han repartit espelmes entre els assistents perquè les tinguessin enceses durant la concentració. D’altra banda, des de les set de la tarda s’ha instal·lat una carpa informativa perquè tothom qui ho volgués signés una carta de protesta a títol individual, adreçada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Al llarg de l’acte s’han recollit més d’un centenar de cartes signades, que ja estan dipositades dins els corresponents sobres perquè s’enviïn i es facin arribar al TSJC.


Signatures cartes adreçades al TSJC
Arreu de Catalunya, la mobilització de la ciutadania ha començat avui al matí, a 2/4 de 10, davant el TSJC de Barcelona per donar suport a la consellera d’Ensenyament, la primera que estava cridava per anar a declarar. A la tarda, a 2/4 de 4, s’ha fet la segona crida per concentrar-se de nou davant el tribunal. Per últim, el proper dijous 15 d’octubre, quan està citat perquè declari el president de la Generalitat, s’han fet dues convocatòries més: a les 9 del matí amb càrrecs electes del món local davant el Monument a Lluís Companys de Barcelona –a l’alçada de l’Arc de Triomf-, i a 2/4 de 10, davant el TSJC.


Data de realització: 10/13/2015 | Data de la darrera actualització: 10/13/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300