Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit dels Tallers per atendre correctament una Aturada Cardíaca


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/16/2015 03:24:31 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit dels Tallers per atendre correctament una Aturada Cardíaca

Un total de 55 persones han participat en les sessions formatives gratuïtes que s’han fet avui a l’Hospital Comarcal de Blanes, coincidint amb el Dia Europeu de l’Aturada Cardíaca

El vestíbul i la sala d’actes de l’Hospital Comarcal de Blanes ha allotjat durant tot el matí d’aquest divendres una sèrie de tallers gratuïts adreçats a tothom que estigués interessat en aprendre a fer de manera correcta una RCP, és a dir: una Reanimació Cardiopulmonar. Un total de 55 persones han participat en la jornada que s’ha organitzat avui coincidint amb el 16 d’Octubre, quan se celebra el Dia Europeu per millorar la conscienciació sobre l’Aturada Cardíaca.


Tallers pràctics per aprendre a fer la RCPEls assistents han rebut primer una formació mínima sobre la importància de poder aplicar una RCP ja que, quan una persona pateix una aturada cardíaca, els segons compten no tan sols per poder salvar-li la vida, sinó també perquè no tingui conseqüències greus. Justament per aquest motiu, el lema del Dia Europeu ha estat enguany Les teves mans poden salvar vides, en al·lusió a la maniobra de RCP que es fa comprimint el pit amb les mans.


Els tallers gratuïts els ha organitzat l’Associació de Treballadors de la Corporació de salut de la Selva, comptant amb la col·laboració de Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i Dipsalut, l’organisme autònom de salut de la Diputació de Girona. Creu Roja ha contribuït aportant dos maniquins d’entrenament i mantes, mentre que Dipsalut ha cedit quatre maniquins més, així com tres desfibril·ladors automàtics (DEA) que han servit tant per poder explicar el seu funcionament com per completar les pràctiques dels alumnes. També s’ha comptat amb la col·laboració del personal assistencial del Servei d’Urgències i del Servei d’Emergències Mèdiques.


Els instructors dels tallers pràctics de RCPEl perfil de persones que s’han acostat al llarg del matí a l’Hospital Comarcal per participar en els tallers han estat majoritàriament adults, destacant en especial una vintena de persones de l’Associació del Voluntariat Blanenc, que s’han dividit en quatre grups per fer els tallers pràctics. També ha estat prou significativa l’assistència d’un veí de Blanes que fa vuit anys va patir una aturada cardíaca i que va sobreviure gràcies a què un agent dels Mossos d’Esquadra li va practicar una RCP. Actualment aquest home porta un desfibril·lador intern incorporat.A tots els participants se’ls ha obsequiat amb una samarreta amb el dibuix i el lema del Dia Europeu per millorar la conscienciació sobre la Reanimació Cardíaca, així com amb un fulletó que també s’ha distribuït als visitants i usuaris que s’han acostat a l’Hospital Comarcal. Així, hi ha quatre passos bàsics a tenir en compte quan ens trobem davant un possible cas d’aturada cardíaca, que inclouen començar a fer la RCP fins que arribi el DEA o els Serveis d’Emergència.


Data de realització: 10/16/2015 | Data de la darrera actualització: 10/16/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300