Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/19/2015 03:18:29 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

La junta local de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya ha instal·lat aquest matí una taula informativa on, entre d’altre material, es repartien els coneguts llaços roses

El càncer de mama representa el tipus més freqüent de càncer en la dona, amb una incidència anual de més de 25.000 casos arreu de l’estat espanyol, el 29% de tots els tumors que pateixen les dones. A més, suposa la primera causa de mortalitat per càncer en dones, tot i que gràcies a l’esforç de tota la societat, la seva taxa de supervivència segueix creixent i actualment ja està situada en el 85%.


Taula Informativa Dia Mundial contra el Càncer de Mama
La majoria dels casos es diagnostiquen en edats compreses entre els 35 i els 80 anys, amb un màxim situat entre els 45 i els 65, fins al punt que aproximadament 1 de cada 8 dones presentarà aquesta malaltia al llarg de la seva vida. La supervivència en aquest tipus de càncer ha millorat molt durant els darrers 20 anys i, en aquest sentit, una de les principals eines per lluitar-hi és la diagnosi precoç a través dels programes de cribatge mitjançant mamografies.


Amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania en general i les dones en particular avui dilluns, coincidint amb el Dia Mundial de conscienciació contra el Càncer de Mama, la junta local de l’Associació Contra el Càncer de Catalunya ha instal·lat una taula informativa a la Plaça d’Espanya. L’indret ha estat força concorregut al llarg del matí ja que, si aquest emplaçament ja ho és habitualment, els dilluns encara més al coincidir amb una jornada del mercat dels teixits que es fa al tant proper Passeig de Mar.


A la taula informativa, a banda de poder fer donatius, s’ha pogut col·laborar comprant les ja conegudes ulleres de sol de color rosa que formen part de la campanya El reflex del nostre suport. També es podien comprar llacets rosa que identifiquen la lluita contra el càncer de mama confeccionats de manera artesanal per membres de l’entitat blanenca. Igualment, també se’n repartien de roba, amb el logotip de l’AECC, i s’ha distribuït material informatiu i globus per a la mainada.


Un dels fulletons informava sobre el programa de suport Molt per Viure que impulsa l’AECC, adreçat a les dones a qui se’ls ha diagnosticat un càncer de mama. El programa ajuda a poder afrontar la malaltia i a millorar la qualitat de vida de la pacient a través d’atenció psicològica tant per a ella com pels seus familiars; informació i suport sobre el diagnòstic, el tractament i la presa de decisions; orientació en la recerca de recursos socials, com ara ajuts econòmics i socials, pròtesis, etc; recomanacions per a un estil de vida saludable; activitats culturals d’oci i temps lliure; i altres serveis.


El programa Molt per Viure posa a disposició de les dones professionals especialitzats com ara psicooncòlegs i treballadors socials, així com voluntaris que poden ajudar-les. Tots els serveis són gratuïts, i es poden consultar trucant al telèfon 900 100 036, o bé a través del web www.muchoxvivir.org
Data de realització: 10/19/2015 | Data de la darrera actualització: 10/19/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300