Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Onze dotacions de cossos d’emergències intervenen en l’extinció d’un foc al Bar Espanyol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/23/2015 04:08:06 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Onze dotacions de cossos d’emergències intervenen en l’extinció d’un foc al Bar Espanyol

L’incendi, que ha tingut lloc avui al migdia, ha cremat la cuina del local i no ha provocat ferits greus. El SEM ha atès tres persones per intoxicació lleu a causa de la inhalació de fum

Un total d’onze dotacions corresponents a diversos cossos d’emergències locals i de la Generalitat han intervingut en l’extinció d’un incendi molt localitzat que ha tingut lloc avui al migdia al Cafè Teatre, conegut popularment pel seu antic nom, Bar Espanyol, situat al Carrer Ample, al centre de la vila. Més concretament, han intervingut 6 dotacions de la Policia Local, 2 camions del cos de Bombers de la Generalitat del parc de Lloret de Mar, 2 dels Mossos d’Esquadra i 1 ambulància medicalitzada del SEM, el Servei d’Emergències Mèdiques.


Intervenció dels cossos d'emergència
L’incendi no ha provocat cap víctima greu, i ha calcinat la cuina del local de restauració, situat a la planta baixa de l’edifici del Teatre de Blanes. També ha afectat part d’un petit magatzem que hi ha al costat de la cuina sinistrada, però en canvi no ha produït danys greus a la zona exterior d’atenció al públic. Els efectius del SEM han atès tres persones, treballadors del local, que presentaven una intoxicació lleu a causa d’haver inhalat fum durant el sinistre, sense majors complicacions.


La cuina on s'ha produït l'incendi
Els fets han tingut lloc pels volts de les dotze del migdia, quan la fregidora que hi ha a la cuina, situada a la part interior del local, ha pres foc. Inicialment, els mateixos treballadors han intentat apagar-lo amb els extintors que hi ha al bar però, al veure que no era possible, han decidit esperar l’arribada dels Bombers, a l’hora que s’encarregaven de desallotjar la dotzena de clients que hi havia en aquells moments a la zona pública del local.

Mentre esperaven l’arribada dels cossos d’emergència, la principal preocupació dels treballadors i el propietari de la cafeteria ha estat comprovar que no quedava cap persona dins. Per això, han escorcollat fins i tot els lavabos per assegurar-se que ningú pogués prendre mal en cas que l’incendi s’estengués, cosa que sortosament finalment no ha estat així.


Els bombers han tingut controlat l’incendi en pocs minuts mentre, paral·lelament, els efectius de la Policia Local de Blanes s’han encarregat de tallar l’accés al Carrer Ample, al mig del qual s’havien estacionat els vehicles d’emergència. També han delimitat la zona dels voltants on s’ha produït l’incendi, per major precaució i seguretat, així com per facilitar el treball dels cossos d’emergència que estaven treballant a la zona.


Val a dir que durant tot l’operatiu s’han concentrat davant l’edifici del Teatre gran quantitat de persones per informar-se del què havia passat, ja que la família que regenta el local sinistrat és molt coneguda i apreciada pels blanencs i blanenques. Es tracta de Fèlix Bota, que va ser alcalde de Blanes durant els mandats del 1987 al 1991, i del 1995 al 1998. També és propietari d’un altre local de restauració molt popular i igualment apreciat pels vilatans: el Bar Terrassans, situat precisament a pocs metres del Cafè Teatre.

El Teatre de Blanes no ha quedat afectat

Un cop supervisada tota la planta baixa de la cafeteria, els Bombers han inspeccionat la resta de l’edifici on està situada per comprovar que no hi havia cap més afectació de consideració. Es tracta del Teatre de Blanes, el qual han revisat de dalt a baix per major seguretat, detectant-se tan sols que s’havia acumulat fum a la seva part alta.


Per això, han instal·lat un ventilador de grans dimensions, a l’hora que s’obrien les finestres i les portes exteriors, per ajudar a airejar tot el fum que s’hi havia acumulat. Segons els Bombers, en principi s’espera que aviat es pugui tornar a la normalitat en aquest equipament, per això l’espectacle infantil de Rialles que està programat per la tarda del proper diumenge al Teatre es podrà oferir amb tota normalitat, tal i com estava previst.


L’actuació dels cossos d’emergència ha finalitzat a quarts de dues de la tarda, quan també s’ha tornat a obrir al trànsit de vehicles el Carrer Ample.


Data de realització: 10/23/2015 | Data de la darrera actualització: 10/23/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300