Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Homenatge a una àvia centenària de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/27/2015 04:06:41 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Homenatge a una àvia centenària de Blanes

L’Ajuntament de Blanes i la Generalitat de Catalunya han homenatjat avui al migdia Plácida Blasco Pascual, que el passat 24 d’octubre va complir els 100 anys

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones, Fina Surina, i la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, han encapçalat l’homenatge que s’ha fet quest dimarts a Plàcida Blasco Pascual, en motiu que el passat dissabte 24 d’octubre va complir els 100 anys de vida. L’acte ha tingut lloc avui al migdia a la residència La Vostra Llar on està allotjada des que va patir una caiguda i necessita tenir una cura i atencions més intensives.


Celebració del centenari de Plácida Blasco Pascual
Miquel Lupiáñez va lliurar a la homenatjada una placa commemorativa de reconeixement en representació de l’Ajuntament de Blanes, mentre que Susana Ramajo va fer entrega a Plácida Blasco d’un ram de flors. Per la seva banda, Fina Surina li va fer entrega de la Medalla Centenària que atorga el Departament de Benestar i Família de la Generalitat. Abans, la coordinadora territorial de l’ICD va llegir-li un missatge de felicitació en nom del govern català.


L'alcalde de Blanes i la coordinadora territorial de l'ICD
lliuren la placa commemorativa i la medalla centenària
Durant la celebració, la Plácida també ha rebut un obsequi que li ha lliurat Josep Lluís Merino, president de l’Associació de Pensionistes i Jubilats del Casal Benet Ribas. D’altra banda, una de les seves companyes de la residència s’ha afegit a la festa escrivint una poesia que ha llegit en veu alta per compartir-la amb tots els assistents, i de l’altra un seu company li ha regalat un ram de flors.


Obsequi del Casal Benet Ribas
Per reblar la festa, l’equip que s’encarrega de preparar els àpats de la llar d’avis li ha presentat el pastís que li han fet especialment per a la ocasió, confeccionat principalment a càrrec de la cuinera, la Maleni. Després de bufar les espelmes, s’ha recordat a tothom que avui se’ls serviria un tros de pastís com a postres del dinar, i que a la tarda també hi haurà un berenar especial en motiu de tant assenyalat aniversari centenari.


Obsequis dels companys de la residència
Tota una vida a Santa Coloma de Gramenet

Plácida Blasco Pascual va néixer el 24 d’octubre de 1915 a Santa Coloma de Gramenet, on va viure fins fa un any i mig. Va ser llavors quan es va traslladar a Blanes, ja que és on viu el seu fill únic, en Paco, amb la seva dona, la Glòria. Tots dos han acompanyat la homenatjada en els actes de celebració que s’han fet avui al migdia a la residència. Tampoc s’ha volgut perdre la festa la seva besnéta, la Sara, que s’ha encarregat de prendre un munt de fotografies per immortalitzar l’ocasió com cal.


El pastís d'aniversari
Amb el cap molt clar i, visiblement emocionada per estar rebent tantes atencions, Plácida Blasco Pascual ha agraït a tothom els obsequis i l’estimació que li han fet arribar al llarg de la vetllada. La Plácida es va quedar vídua quan tan sols comptava amb 22 anys d’edat, i va haver de tirar endavant el seu fill treballant com estampadora de productes farmacèutics en una fàbrica de Santa Coloma de Gramenet.


Data de realització: 10/27/2015 | Data de la darrera actualització: 10/27/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300