Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La IV Fira de Bruixes es concentrarà el proper cap de setmana de Tots Sants amb un canvi d’orientació


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/27/2015 10:52:29 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La IV Fira de Bruixes es concentrarà el proper cap de setmana de Tots Sants amb un canvi d’orientació

S’incidirà més en la celebració de la Castanyada i la tradició de Tots Sants enlloc del Halloween. Una de les novetats és que l’ambientació d’alguns carrers la confeccionaran escolars

Una de les principals novetats que hi haurà enguany a la IV Fira de Bruixes de Blanes és el canvi d’orientació que se li ha volgut donar en relació a les tres anteriors edicions. Aquesta vegada s’incidirà més en potenciar elements de celebració de la tradició de la Castanyada –amb els panellets, el moscatell, les castanyes i els moniatos- i tot el què envolta la litúrgia de Tots Sants, enlloc del Halloween, d’origen anglosaxó.

Una altra novetat significativa serà que es concentrarà durant el cap de setmana enlloc que se celebri durant dos dies i mig com fins ara. D’aquesta manera, la IV Fira de Bruixes es farà dissabte i diumenge, des de les 10 del matí i fins les 9 de la nit, de manera ininterrompuda durant tot el dia. En tot cas, l’objectiu que continua menant l’activitat és la d’organitzar esdeveniments que contribueixin a dinamitzar el comerç, la restauració i l’allotjament de tot el municipi.


Fira de Bruixes 2014
En aquest sentit, el què es proposa és envoltant-se d’un espai misteriós i màgic que, lligat a la tradició dels difunts que caracteritza Tots Sants i la Castanyada, ofereix la possibilitat de gaudir del món de les fades i les bruixes en un entorn on hi ha personatges fantàstics. L’eix central seran les parades que s’instal·laran al Passeig de Dintre, ambientades i regentades per venedors i venedores disfressades d’acord amb la temàtica.

S’hi podrà trobar des d’articles d’aromateràpia, tractaments naturals i minerals fins a objectes d’artesania, complements de vestuari, bijuteria, flors i joguines. També hi haurà parades amb productes gastronòmics, com ara olives, pastissets salats i dolços, coques i llaminadures, entre d’altres. El pressupost de la IV Fira de Bruixes de Blanes és enguany de 6.000 €, 4.000 € menys que fins ara, quan l’activitat s’allargava tres dies.

Ambientació temàtica a càrrec d’escolars

Una de les principals novetats que hi haurà en relació a anteriors edicions és que l’ambientació de diversos carrers del centre de la vila anirà a càrrec dels alumnes d’educació primària de diversos centres escolars, reconduint així el Concurs de Dibuixos que es va fer l’any passat per primera vegada. D’aquesta manera, la imaginació de la canalla serà la que farà sorgir els dissenys i elements decoratius que lluiran en diversos carrers del nucli històric.


Els nens i nenes d’educació primària elaboraran el material que l’Ajuntament de Blanes s’encarregarà posteriorment d’instal·lar al Carrer Tapioles, Verge Maria, Bellaire, Theolongo Bacchio, Fornaca i Muralla. La resta de carrers del centre de la vila estaran decorats amb altres elements de guarniment per mantenir l’ambientació en tot l’entorn. En aquesta primera experiència participaran les escoles Sa Forcanera, Quatre Vents, Mossèn Joan Batlle i Ventijol, que rebran a canvi de la seva col·laboració una quantitat econòmica en forma de material escolar.

La decoració ambiental també es farà a l’exterior de l’edifici consistorial, tant a la façana principal com a la posterior que dóna a la Plaça dels Dies Feiners, on es reproduirà el cementiri amb tombes que tant d’èxit va tenir l’any passat. Igualment, s’instal·laran dos Photocalls perquè petits i grans es puguin fotografiar prenent el cos de personatges fantàstics. Un estarà situat a l’alçada de davant l’Ajuntament i l’altra a tocar del carrer Hospital, en els dos extrems de les parades del Passeig de Dintre.

Col·laboració del Comerç i Establiments de Restauració

D’altra banda, també hi haurà decoració temàtica al Passeig de Mar durant el matí del dissabte, en motiu que les parades del Mercat de Fruites i Verdures s’hi traslladaran circumstancialment durant la jornada del 31 d’octubre. Per contribuir a l’ambient de la Castanyada i de Tots Sants, els responsables de les parades també aniran disfressats.


En aquest darrer sentit, des de l’Ajuntament de Blanes també s’ha demanat la col·laboració de les botigues i establiments de restauració del centre de la vila perquè decorin els seus aparadors amb motius relacionats amb la Castanyada i Tots Sants durant el cap de setmana. Val a dir que alguns locals ja fa dies que llueixen l’ambientació típica d’aquesta celebració.

En total, s’han adherit a l’experiència 11 Botigues Embruixades on s’hi pot trobar des de roba, sabates i complements, fins a llaminadures, complements de disfresses, així com d’altres articles i serveis. Pel que fa als locals de restauració que col·laboren amb la Fira de Bruixes, n’hi ha 8 aplegats en Cuina d’autor i tapes, Cuina Mediterrània i Bars, Cafeteries i d’altres.

Actuacions en directe, tallers i altres activitats complementàries

Al voltant del recinte firal de les parades s’han organitzat diverses activitats complementàries que contribuiran a embolcallar la Fira de Bruixes. Una de les novetats d’enguany seran les actuacions de música en viu que es faran a les tardes en diversos emplaçaments a peu de carrer, amb l’objectiu afegit de potenciar les entitats locals, que seran majoritàriament les encarregades de protagonitzar-les.

Dissabte a la nit l’activitat al carrer la tancarà un espectacle de foc a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera. Abans, al llarg de la tarda hauran actuat els grups musicals Ukeve i Els Flipats. L’endemà diumenge hi haurà l’animació itinerant de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, que actuarà a les 12 del migdia, i la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle, que ho farà a les sis de la tarda.


Una altra activitat que es farà tant dissabte com diumenge serà un Taller de Maquillatge Infantil perquè els nenes i nenes que ho desitgin es transformin en personatges fantàstics. S’instal·laran formant part del recinte de les parades de la Fira de Bruixes, i funcionaran de 11 a 13’30 i de 18’30 a 20’30 h, amb el mateix horari durant tot el cap de setmana. Igualment, la canalla també podrà gaudir del Parc Infantil d’Inflables que funcionarà a la Plaça dels Dies Feiners de 10 a 21 h.

Tampoc faltaran els personatges itinerants que voltaran per la fira saludant tant la gent gran com la mainada, interactuant amb ells. En aquest sentit, la novetat serà una Narradora de Contes que, també de manera itinerant, explicarà històries a la canalla tant dissabte com diumenge des de les 6 fins ¾ de 7 de la tarda.

Data de realització: 10/27/2015 | Data de la darrera actualització: 10/27/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300