Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Tot a punt per la IV Fira de Bruixes d’aquest cap de setmana, coincidint amb Tots Sants


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/30/2015 12:18:50 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Tot a punt per la IV Fira de Bruixes d’aquest cap de setmana, coincidint amb Tots Sants

Avui divendres s’ha acabat d’instal·lar als carrers del centre la decoració d’ambientació que enguany, com a novetat, s’han encarregat de dissenyar i confeccionar els escolars

Aquests darrers dies s’han intensificat els preparatius perquè tot estigui a punt per la IV Fira de Bruixes, que s’allotjarà a Blanes el cap de setmana del 31 d’octubre i 1 de novembre. Avui divendres les Brigades Municipals han acabat d’instal·lar els darrers elements decoratius que guarneixen el centre de la vila en motiu d’aquest esdeveniment.


Les Brigades Municipals, instal·lant la decoració d'ambientació
de la IV Fira de Bruixes de Blanes
I és que una de les principals novetats de la fira d’enguany és precisament aquest: l’ambientació de diversos carrers s’han encarregat de dissenyar-la i confeccionar-la escolars de primària. En aquesta primera experiència han participat 4 centres educatius de Blanes: l’Escola Mossèn Joan Batlle, l’Escola Quatre Vents, l’Escola Sa Forcanera i el Centre d’Educació Especial Ventijol.


Decoració elaborada pels escolars de Blanes
D’altra banda, avui a la tarda -un cop hagi acabat l’activitat matinal a l’Ajuntament de Blanes-, està previst que comenci la transformació exterior del seu edifici central, en la línia del què ja s’ha fet els dos darrers anys. Per això, les dues façanes estaran customitzades amb motius de Tots Sants, especialment la posterior que dóna a la Plaça dels Dies Feiners, on es reproduirà un cementiri amb tombes incloses.

Enguany se li ha volgut donar a l’esdeveniment una nova orientació, més en la línia de la celebració de la Castanyada i la tradició de Tots Sants enlloc del Halloween, d’origen anglosaxó. El què segueix en canvi en la mateixa línia dels darrers anys és l’objectiu que ha menat la Fira de Bruixes de Blanes: organitzar un esdeveniment que contribueixi a dinamitzar el comerç, la restauració i l’allotjament de tot el municipi.

Col·laboració del Mercat de Verdures, comerços i locals de restauració

Una altra novetat que hi haurà enguany és que el Mercat de Fruites i Verdures també s’ambientarà amb motius de Tots Sants dissabte al matí. Es farà coincidint amb el traslladat excepcional que faran el 31 d’octubre al Passeig de Mar, ja que la Fira de Bruixes s’instal·la al Passeig de Dintre, on habitualment hi ha les parades del mercat.


Per informar d’aquest canvi, s’han instal·lat sengles rètols informatius als dos extrems del Mercat de Fruites i Verdures. D’altra banda, els mateixos responsables de les parades també està previst que demà dissabte atenguin als usuaris disfressats de personatges terrorífics i fantàstics.

En la mateixa línia, durant aquests dies diversos comerços i locals de restauració també col·laboren amb la IV Fira de Bruixes decorant els aparadors i l’interior dels establiments amb motius de Tots Sants i la Castanyada, així com oferint preus i ofertes terrorífiques. En total, s’han adherit a l’experiència 11 Botigues Embruixades i 8 Bars, Cafeteries i Restaurants amb diferents tipus de cuina.

Una fira on conflueixen la màgia i les activitats per a tots els públics

L’eix central de la IV Fira de Bruixes de Blanes segueixen sent les parades que s’instal·laran al Passeig de Dintre dissabte i diumenge, des de les 10 del matí i fins les 9 de la nit. El què s’hi pot trobar és un espai misteriós i màgic, amb venedors i venedores disfressats d’acord amb la temàtica, per oferir productes que van des d’articles d’aromateràpia i esoterisme fins a objectes d’artesania, bijuteria, flors i joguines, passant per pastissets, coques i llaminadures, entre d’altres.


Els visitants que aquest cap de setmana s’acostin a Blanes, també podran trobar-hi personatges fantàstics d’animació voltant per les parades, així com activitats complementàries per a tots els públics. Així, hi haurà des d’actuacions musicals a peu de carrer fins a contes per a la canalla, un taller de maquillatge i un Parc Infantil d’Inflables que, en aquest cas, estarà instal·lat a la Plaça dels Dies Feiners.


Un altre dels elements amb què comptarà de nou la fira està a cavall entre l’ambientació decorativa i l’activitat per a tota la família. Es tracta dels Photocalls, que estaran instal·lats en els dos extrems de les parades del Passeig de Dintre: davant l’Ajuntament i a tocar del Carrer Hospital. Són dos decorats de fusta confeccionat per les Brigades Municipals on hi ha dibuixats diversos personatges, amb la possibilitat que petits i grans hi posin la seva cara per fotografiar-se.


El pressupost de la IV Fira de Bruixes de Blanes és enguany de 6.000 €, després que fins ara havia estat de 10.000 €. Val a dir que una de les principals raons per haver disminuït els costos és que fins ara l’activitat s’havia allargat dos dies i mig i aquest 2015, en canvi, s’ha concentrat durant el cap de setmana.


Data de realització: 10/30/2015 | Data de la darrera actualització: 10/30/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300