Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple municipal aprova fer una consulta sobre la C-32


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/30/2015 11:22:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple municipal aprova fer una consulta sobre la C-32

Durant la intensa sessió també es van tractar temes relacionats amb l’emergència habitacional, la rotonda de Ca la Guidó, la neteja de la Riera i la Llei Mordaça, entre d’altres

Al llarg de les prop de quatre hores que va allargar-se la sessió plenària corresponent al mes d’octubre celebrada ahir a la nit a l’Ajuntament de Blanes es van tractar diversos temes d’actualitat al municipi. Això va fer que la Sala de Plens estigués especialment concorreguda, amb la presència de diferents col·lectius atrets especialment per aquestes qüestions.


Públic al Ple del 29 d'Octubre
Un d’ells eren els membres de la Plataforma Aturem la C-32, ja que es portava a debat una moció presentada per ICV-EUiA, ERC, BxB, C’s, la CUP i PP en el seu nom, on es demanava bàsicament celebrar una consulta popular sobre el projecte de perllongació d’aquest vial fins a Lloret. Per donar encara un major protagonisme a la plataforma, el seu portaveu, Jordi Gaitán, es va encarregar de presentar la proposta que finalment es va aprovar amb els vots a favor dels proponents, així com l’abstenció del PSC i CDC a l’equip de govern.


Jordi Gaitan, portaveu de la Plataforma Aturem la C-32,
presentant la moció
La moció també inclou que es treballi coordinadament amb l’Ajuntament de Lloret de Mar per tal de celebrar la consulta en la mateixa data en que aquest veí municipi la faci, així com instar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a que apliqui una moratòria en l’execució del projecte que ha d’allargar l’actual C-32 fins a Lloret. Segons el text de la proposta d’acord, la consulta popular s’ha de celebrar en un termini màxim de tres mesos.


Crònica d’una intensa sessió plenària amb molts punts d’interès

Anant al repàs cronològic del ple, el primer tema que es va debatre va ser l’aprovació inicial del projecte de modificació puntual de la normativa urbanística del POUM relacionada amb la previsió de places d’aparcament en els edificis, que va prosperar amb els vots a favor del PSC, ICV-EUiA, CDC, ERC, C’s i PP, mentre que tant BxB com la CUP van votar en contra.

Diferent va ser el segon punt de contingut a l’ordre del dia, que proposava aprovar la declaració de compatibilitat demanada pel vice-secretari de l’Ajuntament de Blanes perquè pugui treballar a l’Ajuntament de Palafolls. Aquest punt va desfermar un cru enfrontament polític paralitzat durant uns minuts, quan l’alcalde va obrir un recés de la sessió i va cridar els portaveus dels partits a una reunió d’urgència que va tenir lloc al costat mateix de la Sala de Plens. Tornant de la ràpida trobada, el batlle va anunciar que el punt quedava sobre la taula.


Recés de la sessió plenària
Entrant ja a la part de control en què finalment es van tractar sis mocions, la primera d’elles, presentada per la CUP i ICV-EUiA contra la Llei de Seguretat Ciutadana, coneguda també com Llei Mordaça, no va acabar prosperant. Això va ser perquè, davant els 8 vots a favor dels dos proposants i de BxB, C’s es va abstenir i la resta de grups (PSC, CDC, ERC i PP) ho van fer en contra, sumant 11 vots. Val a dir que, abans que comencés el ple, va haver una concentració de suport contra la Llei Mordaça a les portes de l’Ajuntament.


Concentració contr ala Llei de Seguretat Ciutadana
On en canvi sí que va haver unanimitat dels 21 regidors del plenari va ser en la proposta d’acord presentada per ICV-EUiA, C’s i BxB per sol·licitar el canvi de titularitat de la Carretera de Blanes a Tordera –la GI-600- en el tram que va des de la Rotonda dels Focs fins a la Rotonda de Mas Cremat. En el mateix punt també es contempla que es construeixi una rotonda en la confluència del Carrer Ca la Guidó i la GI-600 per contribuir a pacificar el trànsit, una vella reivindicació d’aquest barri des de fa més d’una dècada.


Ple Municipal del 29 d'Octubre
La darrera proposta inclosa a l’ordre del dia la va presentar el grup municipal d’ICV-EUiA perquè l’Ajuntament de Blanes exerceixi el dret de tanteig i retracte sobre els habitatges fruits de desnonaments o objecte d’especulació al municipi. La moció es va aprovar amb els vots a favor del proponent, als quals s’hi van afegir ERC, BxB i el PP, mentre que la CUP i C’s es van abstenir, i el PSC i CDC van votar en contra.

Dues mocions incloses per urgència al ple i el tema de la riera

A partir d’aquí, el ple va incloure dues mocions entrades per urgència. La primera també la va presentar ICV-EUiA, en aquest cas en nom de la PAH de Blanes, per exigir una nova llei reguladora del dret a l’habitatge que garanteixi les mesures de mínims per fer front a l’emergència habitacional. Després que es va haver aprovat la seva urgència perquè es pogués debatre, es va cedir la paraula a la portaveu de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Blanes, Emma Torres.


La portaveu de la PAH, Emma Torres, presentant la moció
La base de la proposta d’acord és que, davant les properes eleccions generals que s’han convocat pel 20 de desembre, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha fet pública tota una sèrie de mesures de mínims que considera necessari i imprescindible que s’incloguin en una futura Llei reguladora del Dret a l’Habitatge. Finalment, la moció es va aprovar amb els vots a favor de totes les forces polítiques, llevat del PP que es va abstenir.


La segona proposta d’acord inclosa per urgència la va presentar el grup de Batega per Blanes en nom del Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís. L’eix de la moció consistia en demanar i impulsar diverses mesures de suport i d’ajuda d’emergència als camps de refugiats sahrauís de Tinduf, per la catàstrofe humanitària que viuen a causa de les pluges torrencials d’aquest mes d’octubre.

Tot i que sortosament no s’ha de lamentar la pèrdua de vides humanes, milers de famílies s’han vist obligades a estar a la intempèrie per manca d’edificis segurs, i els danys i pèrdues materials han estat considerables. Per això, es demanava que l’Ajuntament de Blanes faci una aportació d’emergència a la campanya promoguda pel moviment solidari de Catalunya. No tan sols per una qüestió de cooperació i solidaritat, sinó sobretot pels forts lligams que hi ha entre el poble sahrauí i el de Blanes des de fa prop de 40 anys.


Concentració de l'AVV Carretera de Lloret-La Pedrera
demanant que es netegi la riera
Després que la moció es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, es va passar a l’apartat de precs i preguntes dels polítics així com, posteriorment, del públic assistent al ple. Va ser en aquest darrer tram de la sessió quan va intervenir la presidenta de l’Associació de Veïns de la Carretera de Lloret-La Pedrera, Rosa García, que va reclamar el què gairebé quatre hores abans també havien reclamat activament els mateixos veïns a través d’una concentració que es va fer davant l’edifici consistorial: que es netegi tota la riera descoberta que hi ha en aquest barri.
Data de realització: 10/30/2015 | Data de la darrera actualització: 10/30/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300