Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El temporal de mala mar, vent i pluja passa per Blanes sense causar grans estralls


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/03/2015 04:22:46 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El temporal de mala mar, vent i pluja passa per Blanes sense causar grans estralls

Els efectius de Protecció Civil i Policia Local continuen amatents a qualsevol contingència. De moment no s’ha atès cap situació greu, llevat de netejar sorra acumulada en un tram del passeig

L’episodi de mala mar, vent i pluja que també ha afectat Blanes des d’aquest passat dilluns, no ha causat grans estralls en la població llevat d’algunes intervencions, cap d’elles greus. Malgrat sembla ser que la part més destacada del temporal de mala mar ja està remetent, Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes continuen amatents a haver d’actuar en qualsevol contingència que pugui sorgir.


Des d’ahir dilluns, els seus efectius han estat fent un seguiment i control, però no han hagut d’intervenir en cap cas de gravetat, llevat de fer tasques informatives i preventives. Un exemple ha tingut lloc avui al migdia, quan s’ha hagut de cridar l’atenció a algunes persones que s’acostaven massa perillosament a les onades per fer fotografies o, senzillament, per veure el temporal de més a prop, amb el conseqüent perill per la seva integritat física.


Durant la passada jornada de dilluns, la major part d’actuacions de la Policia Local i Protecció Civil van ser en afectacions causades pel fort vent, que va arribar a bufar amb ratxes molt intenses, si bé aquesta matinada de dimarts ja havia amainat. En canvi, la mala mar va començar a prendre força durant la tarda-vespre d’ahir, guanyant més intensitat aquesta matinada.

Un temporal de mar més intens però més breu

A diferència dels temporals que també van afectar Blanes entre finals de setembre i principis d’octubre, aquesta vegada l’episodi de mala mar ha estat més intens, amb onades més virulentes, però en canvi no ha estat afectant tantes hores la costa blanenca. Les trombes han estat més sostingudes –amb grups d’entre dues i tres onades- però, al trencar lluny de la costa, arriben més debilitades arran del litoral i per això no piquen directament i no arriben a fer malmetre l’estructura del passeig.


Per això, quan finalment trenquen les onades, aquestes ja han perdut força, i tan sols han arribat a arrossegar una mica de sorra mar endins en alguns trams del litoral blanenc, que s’han quedat amb una superfície de platja ínfima. Un d’ells ha estat en especial el racó de la platja del Passeig de la Marina, on pràcticament no hi queda sorra i s’ha quedat amb les roques que habitualment estan ocultes a ulls vista, una situació que no s’havia donat des de feia almenys dos anys.


La sorra que arrosseguen les onades se n’ha anat generalment mar endins, però també hi ha hagut una petita acumulació sobre el passeig en alguns punts del Passeig Cortils i Vieta. Donada l’escassa quantitat que ha quedat dipositada en dos dels trams del vial per on passegen els vianants l’empresa Nora, que s’encarrega de la neteja municipal, ha hagut de fer una actuació puntual.


Així, s’hi ha destinat un equip de neteja format per una retroexcavadora petita i un operari amb una pala i una escombra. Tots dos han fet tasques manuals i mecàniques per treure la mica de sorra que hi havia acumulada tant sobre el vial com sota el mobiliari urbà que hi ha a tocar de la costa. D’altra banda, una altra cas que s’ha hagut d’atendre tallant la circulació del trànsit de vehicles és en el tram final de l’Avinguda Vila de Madrid que dóna a la platja i a mar obert, on l’aigua del mar ha entrat terra endins en poc més de 100 metres lineals, sense cap altra conseqüència.


Data de realització: 11/03/2015 | Data de la darrera actualització: 11/03/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300