Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes recull prop d’un miler d’euros pels malalts de Parkinson


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/17/2015 12:19:45 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Comptadors SoliarisBlanes recull prop d’un miler d’euros pels malalts de Parkinson

L’Associació de Veïns de Mas Enlaire i l’Escola de Dansa Daina van organitzar diumenge una Gala Benèfica que es va tancar amb un emocionat record per les víctimes dels atemptats de París

El Teatre de Blanes va allotjar la tarda-vespre d’aquest passat diumenge una Gala Benèfica per recollir fons econòmics destinats a ACAP Blanes, l’Associació de Parkinson de Blanes-La Selva i l’Alt Maresme. Finalment, sumant les entrades de localitats venudes –al preu popular de 5 euros cada entrada- i els tiquets de la fila 0 per a tots aquells que no podien assistir-hi, s’ha aconseguit recaptar prop d’un miler d’euros, més concretament 965 €.


Gala Benèfica per ACAP Blanes - Fotografies: Toni Blanch
La idea d’organitzar aquest esdeveniment va sorgir de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, que de seguida va trobar el suport de l’Escola de Dansa Daina, entitat que pertany a aquest barri blanenc. Alhora, des del centre de ball es van buscar les col·laboracions d’altres escoles de poblacions del voltant i de Barcelona per configurar un complet espectacle que es va allargar poc més de dues hores.

Homenatge a les víctimes dels atemptats de París

Així, dalt l’escenari del Teatre de Blanes van actuar des de les sis de la tarda i fins a quarts de nou del vespre al voltant d’un centenar de nois i noies. Els ballarins i ballarines pertanyien a un total de sis centres: l’Escola de Dansa Daina de Blanes, l’Escola de Dansa Alira de Lloret de Mar, l’Escola de Dansa Cristina Llobet de Tordera, l’Escola de Dansa Endansa’t de Barcelona, l’Escola de Dansa Mar de Malgrat de Mar i l’Escola de Dansa de Palafolls.


Les més de 250 persones que van omplir el Teatre de Blanes –entre els quals s’hi comptaven la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, així com nombrosos regidors i regidores dels diferents grups amb representació municipal- van poder gaudir d’un complet espectacle amb peces de dansa clàssica, contemporània i moderna. Per tancar la Gala Benèfica, totes les entitats participants van decidir unir l’art de la dansa amb un emocionat record solidari per les víctimes dels atemptats de París.


L’homenatge es va retre a través de la darrera peça que es va oferir, que recreava un dels números més coneguts del popular musical que s’ambienta en la França de principis del segle XIX, basat en la novel·la homònima de Víctor Hugo, Les Misérables. En acabat l’intens número de ball, es va desplegar una bandera francesa sobre la qual lluïa un crespó negre en senyal de dol.

10è aniversari de l’Associació de Parkinson Blanes-La Selva / Alt Maresme

Abans que comencés l’espectacle la presidenta de l’Associació de Parkinson de Blanes-La Selva i l’Alt Maresme, Antònia Escalé, es va adreçar al públic assistent al Teatre per agrair a totes les entitats que havien fet possible la organització de la Gala Benèfica, incloent també la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, que va cedir la utilització del Teatre. La presidenta va destacar la generositat que demostraven totes les persones que havien sumat esforços de manera desinteressada, procedint-se tot seguit al lliurament d’un obsequi d’agraïment a les representants de les cinc escoles forànies.


Representants de les cinc escoles de dansa col·laboradores
Els fons econòmics que es lliuraran a ACAP Blanes -que es dedica principalment a donar suport i atendre malalts de Parkinson- es destinaran per a l’organització d’activitats, millorar el material de què disposa a la seva seu, així com per continuar donant atenció als pacients. Per últim, Antònia Escalé va recordar que precisament aquest proper dissabte 21 de novembre es farà un dinar de germanor que tancarà els actes que s’han estat celebrant durant els darrers mesos en motiu del 10è aniversari de l’entitat que presideix.

Val a dir que durant aquest temps, altres entitats de Blanes també han organitzat sengles Gales Benèfiques amb el mateix objectiu de contribuir a la recapta de fons econòmics per a l’Associació de Parkinson de Blanes-La Selva i l’Alt Maresme coincidint amb la celebració dels 10 anys. Es tracten d’una banda de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, i de l’altra del grup de Teatre El Mirall.

Col·laboració entre entitats del mateix barri

El principal motor en l’organització de la Gala Benèfica que va tenir lloc el passat diumenge al Teatre de Blanes ha estat l’Associació de Veïns de Mas Enlaire de Blanes, que presideix Miguel Gallego: “A l’associació teníem moltes ganes d’organitzar una gala benèfica per alguna entitat social, i de seguida varem comptar amb el suport de l’Escola de Dansa Daina. Al final va sorgir la idea de destinar la recaptació per a l’Associació de Parkinson per la magnífica tasca que fan i perquè, a més a més, està al nostre barri. D’aquesta manera, han confluït els interessos de tres entitats que estan al mateix veïnat”.


Tal i com explica Miguel Gallego, l’Escola de Dansa Daina de seguida va avenir-se a col·laborar i cercar el suport d’altres centres que, amb la participació de les seves ballarines i ballarins, ajudessin a fer que l’espectacle fos encara més lluït. La directora de l’escola blanenca, Teresa Jimeno, va tenir clar des d’un principi que havien d’ajudar-se entre entitats del barri, després que aquest passat estiu les seves ballarines ja van col·laborar en les Festes de Barri de Mas Enlaire.

La implicació de l’Escola de Dansa Daina en gales benèfiques i causes socials ja fa molts anys que és coneguda a Blanes. Així, una de les més assenyalades és l’espectacle Dansa per la Marató que organitza l’entitat des de fa 12 anys cada mes de desembre, comptant amb la col·laboració de diverses entitats i escoles de dansa d’altres municipis, per contribuir a recaptar diners per La Marató de TV3.

Data de realització: 11/17/2015 | Data de la darrera actualització: 11/17/2015


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300