Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Cuineres de Sils participen als actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es fa a la Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/19/2015 11:52:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les Cuineres de Sils participen als actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que es fa a la Selva

A Blanes està previst que divendres es reparteixin receptes de “La Cuina de Sils” al Mercat de Fruites i Verdures, i la setmana vinent es faran tallers gratuïts de “La Cuina de les Sobrances”

L’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Selva, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, l’Agència de Residus de Catalunya i els ajuntaments de diversos municipis, han organitzat aquests propers dies diverses activitats en motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que se celebra del 21 al 29 de novembre. Igualment, també col·labora especialment en aquesta campanya La Cuina de Sils.

Durant aquests dies totes les actuacions que s’han programat arreu de la comarca de la Selva tenen per objectiu generar consciència entre la població sobre els problemes associats al malbaratament alimentari, així com sobre la importància de reciclar correctament els residus. Es tracta de fer difusió de bons hàbits quotidians que ens permetin reduir residus i minimitzar el malbaratament d’aliments.

Participació de “Les Cuineres de Sils”

Una de les accions que es desenvoluparà en el marc d’aquesta campanya consistirà en la realització de sis tallers impartits per les especialistes de La Cuina de Sils que es faran en diverses poblacions selvatanes, dedicats especialment a l’aprofitament del menjar. Presentats sota el títol La Cuina de les Sobrances, dos dels tallers gratuïts s’allotjaran la setmana vinent a Blanes, mentre que els altres quatre tindran lloc a Hostalric (on també se’n faran dos), Riudellots de la Selva i Santa Coloma de Farners.


Mercat de Fruita i Verdura de Blanes
Formant part de la campanya, també es repartiran receptaris de cuina amb plats elaborats amb restes d’altres cuinats, extrets del receptari de La Cuina de Sils. A Blanes l’obsequi de receptaris es farà aquest divendres 20 de novembre durant al matí, al Mercat de Fruites i Verdures que s’instal·la al Passeig de Dintre. Els receptaris es faran arribar igualment durant els propers dies –fins al 26 de novembre- a d’altres 14 poblacions selvatanes a través de sengles punts d’informació que s’instal·laran en els seus respectius mercats.

En aquest darrer sentit, també s’organitzarà un concurs de receptes d’aprofitament que es presenta sota el nom La meva cuina més creativa amb aliments sobrants, i que recollirà les idees sobre aquesta matèria que se’ls acudeixin als ciutadans i ciutadanes que visitin els punts informatius als mercats de les 15 poblacions selvatanes on s’instal·laran els propers dies. El guanyador o guanyadora del concurs rebrà d’obsequi un àpat per a dues persones en un restaurant de la comarca.

Data de realització: 11/19/2015 | Data de la darrera actualització: 11/19/2015

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300